自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

-真是神乎其技. 大陸製造假貨的技術越來越是高竿,可怕喔~~~在大陸的朋友老婆反應, 我表弟親自去買來求證的(在中海康成外的超市).......因為朋友他們已吃下肚. 連這種類似'吻仔魚' 的小魚(白飯魚)都有假的...應該是用灌香腸的方式做出來的:外皮是 PE膜, 內餡看來像果凍或膠,不仔細看還看不出來~~還有魚腥味...表弟用水來煮, 魚都不會變色(還是透明), 但煮久一點PE膜會炸開而且內部的'膠' 會露出........所以建議各位在大陸出去吃飯時, 別點類似這種的小魚...尤其是有沾粉去炸的.

我們祖國真偉大!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Latte, 又名臭TE或臭喵

大宅

我睇五到d圖啊??
做假停不了,不如下次講我知有咩系真嘅仲好~~

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

No Pics wor....

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

睇唔到D圖呀!!

子爵府

甘都可以飯

大宅

樓主妳D圖死晒, 睇唔到呀!
不過我都講吓, 其實5-6年前已經有假白飯魚響街市賣, 果時我買左, 然後再去買菜, 個菜檔亞姐問我:妳袋白飯魚買左幾錢? 我話十蚊份, 佢即刻話假野黎架, 唔好要呀食壞妳呀, 用機啤出黎架, 真既白飯魚邊有咁平呀, 段兩計架, 妳聞吓啦無腥味架, D肉實的的架, 條條差唔多大細架, 至始之後都再無買過"白飯魚", 好難知佢幾時真幾時假, 響個魚檔點聞吓佢呀.

男爵府

我買開十蚊4兩. D人教我. 練下個頭. 個口會張開. 頭頂有一白點(腦), 有對眼, 就係真野.

原文章由 幗幗 於 08-10-21 10:35 發表
不過我都講吓, 其實5-6年前已經有假白飯魚響街市賣, 果時我買左, 然後再去買菜, 個菜檔亞姐問我:妳袋白飯魚買左幾錢? 我話十蚊份, 佢即刻話假野黎架, 唔好要呀食壞妳呀, 用機啤出黎架, 真 ...

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

之前睇過這段新聞 ~

公爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我睇唔到d圖,大陸好多野食都係假貨,想食死人.

大宅

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

請問如何將o的圖post上去先睇到, 我唔識, 請指教
原文章由 幗幗 於 08-10-21 10:35 發表
不過我都講吓, 其實5-6年前已經有假白飯魚響街市賣, 果時我買左, 然後再去買菜, 個菜檔亞姐問我:妳袋白飯魚買左幾錢? 我話十蚊份, 佢即刻話假野黎架, 唔好要呀食壞妳呀, 用機啤出黎架, 真 ...

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

ME 2!~

原文章由 1928mickey 於 08-10-21 11:12 發表
之前睇過這段新聞 ~

侯爵府

^^有緣能相聚,岩傾講兩句,岩笑揞住嘴,生活多樂趣^^

首頁

尾頁

跳至