想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

上一胎生女, 有什麼特徵可從女兒身上查出今胎是生男定生女呢?
請多多指教.

男爵府

好似d老人家話, 如果亞女先爬再行, 下胎係仔; 相反, 如果直接坐之後行, 下胎都係女喎

複式洋房

我覺得無特徵的, 不過d老人家話如果囡囡好動男仔頭, 下一個就會係男仔喎, 都唔知係咪真ge!

民房

我阿女得9個月咋... 是唔是可以睇頭髮個轉嘅方向而定架?

大宅

把"麥" (中e) 右手 "麥" 像快 (女), 左手"麥"像快 (仔), 我有第二個時9合成 人都話係生仔, 只有中ec 一個話係生女, 我大女都勁似男仔, 1yd 前無人話過佢係女仔, 除非好女仔打扮, 全pink.

原文章由 tang.catherine 於 08-10-20 14:23 發表
我阿女得9個月咋... 是唔是可以睇頭髮個轉嘅方向而定架?

民房

我第一個都是把"麥" 知, 我嗰陣得兩個月咋, 因為唔舒服...見沾寒沾凍...咁佢就話埋俾我聽呢個是女, 但是呢個我想喺我未去之前自己check 下先...

其實我自己都試過把"麥", 但是把唔倒

[ 本文章最後由 tang.catherine 於 08-10-20 16:18 編輯 ]

男爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你睇你個女肚臍下面有無條啡色線

如有下胎就係仔相反無即係女

好準可以睇下你屋企人或朋友測試下

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原文章由 MavisNg 於 08-10-20 13:35 發表
好似d老人家話, 如果亞女先爬再行, 下胎係仔; 相反, 如果直接坐之後行, 下胎都係女喎

係真唔係ga?我個女一行就行,無爬過ga,甘我下一胎咪生女

禁止發言

民房

原文章由 lindabb 於 08-10-20 20:18 發表
係咪真係啱呢?
我中e 話我左乎快d , 係仔
但我 feel 右手快d , 結果係女
係咪我中e 流料呢?

是噃...你個中e唔是好準, 我嗰個超準, 我啦...我家姐兩個...同埋我表哥個老婆都中.

民房

原文章由 WinnieJason 於 08-10-20 18:21 發表

大人都有嘅咩?

大宅

尼個都有人同我講過, 看小b肚臍下面有無條啡色線,
如有下胎就係仔相反無即係女. 我細女都係無條啡色線, 所以再生都係 . 我已有2條女.

原文章由 WinnieJason 於 08-10-20 18:21 發表

珍珠宮

原文章由 MavisNg 於 08-10-20 13:35 發表

我都聽過這說法,問過幾個朋友都係,第一個爬,第二個就係仔

民房

照咁睇...我呢個咪是仔!?

男爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 tang.catherine 於 08-10-21 11:23 發表

大人都有嘅咩?

大人都有嫁~如你本身有條線咁你對落咪係細佬囉,如你生既係女
咁有條線,咁對落咪係仔囉...

[ 本文章最後由 WinnieJason 於 08-10-21 15:27 編輯 ]

男爵府

生左第一個先 有睇

男爵府

唔記得講,係要清楚睇到條線先算...矇唔算嫁...矇都係女呀

珍珠宮

原文章由 tang.catherine 於 08-10-21 11:22 發表

是噃...你個中e唔是好準, 我嗰個超準, 我啦...我家姐兩個...同埋我表哥個老婆都中.

who is your chinese EC ar?

民房

原文章由 WinnieJason 於 08-10-21 15:22 發表

大人都有嫁~如你本身有條線咁你對落咪係細佬囉,如你生既係女
咁有條線,咁對落咪係仔囉...

咁呢種說法就唔準喇...我都冇條線, 但是我樓下是細佬噃...

民房

原文章由 hiragana 於 08-10-21 16:22 發表

who is your chinese EC ar?

佢同我一樣都是姓鄧...不過冇親戚關係...
佢叫鄧仲賢. 係太子嘅雷生春附近...
如你要我可給你地址

首頁

尾頁

跳至