自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

一到萬聖節嗰個月,就賣埋d鬼怪嘢,都算啦, 星期日係tst嗰間直頭有兩個人扮巫婆周圍走.仲扮得幾核特的. 嚇到我個囡me埋係我到.又好驚巫婆唔知幾時又出現. 真係想去投訢佢呀!!

男爵府

下,,咁就o黎萬聖節梗係要應景架啦

賣鬼怪野都唔得?

正如聖誕節都會有人扮聖誕老人架,難道咁又得人驚?

而且反斗城又唔係淨係得小朋友去o既

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

有同感呀
原文章由 lovebabyching 於 08-10-21 11:20 發表
下,,咁就o黎萬聖節梗係要應景架啦

賣鬼怪野都唔得?

正如聖誕節都會有人扮聖誕老人架,難道咁又得人驚?

而且反斗城又唔係淨係得小朋友去o既 ...
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

伯爵府

可以乘機今世都唔去, 慳返唔少

原文章由 catobaby 於 08-10-21 11:04 發表
一到萬聖節嗰個月,就賣埋d鬼怪嘢,都算啦, 星期日係tst嗰間直頭有兩個人扮巫婆周圍走.仲扮得幾核特的. 嚇到我個囡me埋係我到.又好驚巫婆唔知幾時又出現. 真係想去投訢佢呀!! ...

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

真陰公

男爵府

agreed three. 樓主小朋友幾大? 其實唔使咁緊張, 咁會over protect妳的小朋友. 如果佢行埋離而妳小朋友又驚, 咁咪避/行開羅. 無理由要人地就妳. 唔使投訴咁嚴重ge
原文章由 juicypig 於 08-10-21 11:21 發表
有同感呀

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 catobaby 於 08-10-21 11:04 發表
一到萬聖節嗰個月,就賣埋d鬼怪嘢,都算啦, 星期日係tst嗰間直頭有兩個人扮巫婆周圍走.仲扮得幾核特的. 嚇到我個囡me埋係我到.又好驚巫婆唔知幾時又出現. 真係想去投訢佢呀!! ...

其實呢d 節日, 又真係會賣埋呢d 野的, 不過佢地最好 唔好扮到咁恐怖來嚇人 先得架~ 唔通, 佢地想趕生意??? 其實可唔可以扮得cute d喎~

伯爵府

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

男爵府

有d小朋友見到聖誕老人都會驚到喊o架

大宅

聽到妳地講有巫婆,我忽然間好想去睇下..

子爵府

根本小朋友就唔應該慶祝萬聖節
大人都話可以當係玩下
小朋友得o個幾歲,見到d 扮到咁恐怖,又或者扮到血肉模糊,點同佢地解釋?

我睇過有d 人在blog 內的相,toysrus 賣流哂血的頭、又賣斷手斷腳咁。我係大人都覺得好核突囉...

慶祝萬聖節賣核突野同慶祝聖誕節賣聖誕裝飾表本係兩回事。聖誕節本身係宗教節日,對無信仰的人來說,都係一個溫馨的節日。西方國家的人,在這個節日都一定同家人朋友團聚。根本唔似得萬聖節會令人不安!

不過叫toysrus 唔賣鬼怪野,又幾難...萬聖節呢d 咁商業的「節日」,佢唔賣鬼怪核突野,又賺少一筆架啦。香港的商家,重$$ 多於一切,佢話知會唔會嚇到佢細路啦,總之賺到錢就得啦!!

男爵府

前晚我o係屯門吉之島見到有人扮阿JACK tim,,俾樓主見到都唔知會唔會報警拉左佢

男爵府

珊瑚宮

原文章由 山SANDRA渣 於 08-10-21 11:28 發表
有d小朋友見到聖誕老人都會驚到喊o架

mouth: 好似我阿囡咁,見到咩都唔怕(鬼都唔怕)

佢只係怕"母C",次次一到新年同佢出街佢就喊,
睇電視要轉台,但係已經同佢講左好多次,呢D係人扮,
佢都係要驚,而家6歲都仲怕,所以都無佢咁好氣,
最多見到就行快兩步呀

男爵府

你可以吾去架wor...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我有個朋友個女, 去disneyland都會喊, 見到mickey mouse~喊, 見到高菲~喊, 見到pooh pooh又喊, 咁唔通叫disneyland摺咗去咩, 未叫個女唔好去囉。

原文章由 BABYQOO 於 08-10-21 11:37 發表

伯爵府

同意

原文章由 BABYQOO 於 08-10-21 11:37 發表

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 jeanne1120 於 08-10-21 11:30 發表
根本小朋友就唔應該慶祝萬聖節
大人都話可以當係玩下
小朋友得o個幾歲,見到d 扮到咁恐怖,又或者扮到血肉模糊,點同佢地解釋?

我睇過有d 人在blog 內的相,toysrus 賣流哂血的頭、又賣斷手斷腳咁。我係大人都覺得好核突囉.. ...

如果小朋友未見過呢d野, 佢地又點知呢d野叫做恐怖呢? ?-( ?-(

伯爵府

好媽媽勳章

我同情樓主, 小朋友嚇親會有心理暗影. 我估樓主去之前唔知會係有巫婆or核突野. 家長小心羅, 唔好帶太細既小朋友去住.

水晶宮

好媽媽勳章

如果咁都要投訴...我要投訴聖誕老人,我仔好好好驚,電視睇到都喊
我要投訴disneyland入面 o既mickey mouse,高菲,pooh pooh
仲有其他公仔,我女見到會喊.
仲要要投訴埋廸士尼美語入面隻青蛙,阿女睇到會嚎哭.

唔想睇唔想見咪唔好去law
下下都要投訴,小小事就要投訴

反斗城唔係遊樂場,只係賣玩具o既大型商店,無話一定要令小朋友開心喎
...
原文章由 BOSKERMA 於 08-10-21 13:46 發表
我有個朋友個女, 去disneyland都會喊, 見到mickey mouse~喊, 見到高菲~喊, 見到pooh pooh又喊, 咁唔通叫disneyland摺咗去咩, 未叫個女唔好去囉。

[ 本文章最後由 patpat234 於 08-10-21 13:59 編輯 ]
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

首頁

尾頁

跳至