自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 陪月勳章

請問大家係邊到租婚紗架?
可唔可以提供吓d資料呢?
包幾套衫?package幾錢呀?

另外, 化粧set頭有無得提供下呀?

男爵府

你住邊區呀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

之前我朋友都在呢間租衫,
婚紗及晚裝都OKAY,
都有D新款及衫都新淨,
佢舖頭D衫靚過網上那些.
不過新郎衫就比好少款選擇,
後來要出聲嘈至OKAY,
價錢都OKAY.

係租衫的按金我覺得貴(每件$2000),
SORRY我記返係訂金每件$2000,6件就$12000
租左6件, 但唔知出面係咪都係咁既價,
因為無再去格價.

http://www.wedding-plaza.com.hk/services03a.htm

[ 本文章最後由 crystal媽咪 於 08-10-22 23:28 編輯 ]

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

漏左講化妝添, 無搵呢間,

因為朋友介紹有朋友識化,

但最後發現好唔掂,

淨係夾曲個頭都個多鐘.

SET左似無SET.

子爵府

環保接龍勳章

我係去呢間既,個老板幾好又細心
www.a-wedding.net

大宅

畀面勳章 陪月勳章

原文章由 boganwan 於 08-10-20 22:41 發表
你住邊區呀

住屯門呀

公爵府

好媽媽勳章

http://www.miracleman.com.hk/
我搵阿Man (女士)
好細心好有heart, 好友善, 完全可以緩和你當日嘅緊張情緒
好多朋友都讚化得好
你可以入去睇下, 佢d造型好少重複
不過, 相當貴, 但我覺得值架
由其之前見過屋企人請的MUA, 又遲到, 又化得唔靚等等

大宅

元朗有一間叫雅麗係教育路B仔對面,一套西裝、一套婚紗、一套褂、二套晚裝、一套伴裙,大約$3000以下不過係二年前,化妝你可以去合益廣場一樓有一間化妝SET頭嘅舖頭,一次新娘和伴娘試妝,重要結婚前一日包修甲同整花甲一次,日頭一次新娘、伴娘、媽咪妝,之後晚上一次酒樓新娘轉妝+伴娘再加一次媽咪補妝+奶奶妝,共$3000以下如果借頭飾收$500按金,之後如果姊妹化妝每位大約$180

男爵府

我搵呢個http://hk.myblog.yahoo.com/jacko ... ry?fid=7&page=7

禁止訪問

大宅

去尖沙咀溫馨啦
幾好架 又唔算貴

翡翠宮

原文章由 eleueleu 於 08-10-20 22:20 發表
請問大家係邊到租婚紗架?
可唔可以提供吓d資料呢?
包幾套衫?package幾錢呀?

另外, 化粧set頭有無得提供下呀?

我下年3月結婚,係新天地租衫,成個package共7套衫,我選擇左一套婚紗、兩套晚裝、一套裙褂、一套伴娘裙、一套奶奶衫、一套禮服,價錢係$4,888包埋3套飾物(頭飾、頸鍊、耳環)~~~

化妝、set頭就$3,000,朝早出門一次,然後全晚轉造型多次,約左今個星期六試妝,同埋試妝都唔收試妝費~~~

你的婚期係幾時呀???
我聽人講呢d野通常要係半年前book架!!!
but我都係呢個月先搞掂~~~

[ 本文章最後由 小manman 於 08-10-21 21:03 編輯 ]

別墅

禁止訪問

回覆 #4 crystal媽咪 的文章

禁止訪問

水晶宮

熱血金章

太子愛麗斯啦
超讚 , 靚又好, 化妝又好,
d 人又好, 佢地係自家作業,
幾姊妹一齊努力,
地方又大又舒服, 試衫都試得舒服 d,

最緊要價錢唔貴!!

大宅

畀面勳章 陪月勳章

原文章由 prettysnow 於 08-10-21 11:33 發表
我搵呢個http://hk.myblog.yahoo.com/jackolee082999/gallery?fid=7&page=7

hello, prettysnow

我想請問下你找這個化粧師的收費是如何的呢?
是跟足一天 還是 早﹑晚?
謝謝!!!

eleueleu

大宅

畀面勳章 陪月勳章

原文章由 小manman 於 08-10-21 20:40 發表

我下年3月結婚,係新天地租衫,成個package共7套衫,我選擇左一套婚紗、兩套晚裝、一套裙褂、一套伴娘裙、一套奶奶衫、一套禮服,價錢係$4,888包埋3套飾物(頭飾、頸鍊、耳環)~~~

化妝、set頭就$3,000,朝早出門一次,然 ...

其實係我個妹, 佢婚期係出年5月

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 loveyammie 於 08-10-21 15:49 發表
去尖沙咀溫馨啦
幾好架 又唔算貴

有冇WEB-SITE 之類可以了解多D, 我想比我個妹睇睇, 唔該

大宅

http://www.fiorenza.com.hk/

首頁

尾頁

跳至