自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

如果扮bb食既野會唔會收呢?
例如放d食物入bb餅仔盒度??

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我地上星期去,見排我地前面家人,
佢地個女既背包包入面放左罐檸茶,
比人搵到,話唔拎得入去,
個女人問員工咁罐野點呀?!
樂園員工話︰一係飲晒先入去,一係掉左佢。
個女人依依哦哦....個老公黎手掉左罐檸茶。

水晶宮

touch wood我去咁多次都無比人收食物,我帶親野食都係諗住玩1日,咁我就會推BB車,咁d野食有時放車底,有時放係掛係車的環保袋內。會帶小小迷你包,小食(百力支),細盒維他奶。

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

bb食物多數都唔會收, 但係你一定要帶bb一齊喎,
我去咁多次, 每次都會帶包同水, 無一次話要收喎~~

禁止發言

珍珠宮

原文章由 靚叉燒 於 08-10-21 13:36 發表
如果扮bb食既野會唔會收呢?
例如放d食物入bb餅仔盒度??

上個月去過,帶左水 & 麵包都無問題,反而 baby food ,原來唔可以帶玻璃樽,但都無收到,只係話下次唔好帶玻璃樽!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 webjen 於 08-10-21 14:56 發表

上個月去過,帶左水 & 麵包都無問題,反而 baby food ,原來唔可以帶玻璃樽,但都無收到,只係話下次唔好帶玻璃樽!

我諗bb 食物, 都應該會俾的, 講真入到去, bb 食咩喎~
但係大人個d,我諗佢會查得嚴d...

大宅

我上次去見到有人係門口沒收蘋果香蕉。

侯爵府

好媽媽勳章

我去3次 都推bb車, 可能佢見有bb係度, 就算個次比佢見到我個袋有 面包, 有餅乾, 佢地都冇收喎, 我估你帶薯片/小食個d 就實收
原文章由 Doraemon_ng 於 08-10-21 15:03 發表

我諗bb 食物, 都應該會俾的, 講真入到去, bb 食咩喎~
但係大人個d,我諗佢會查得嚴d...

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

e+天時涼d~ 搵隻衫包住先放入袋
就乜都帶到啦!
我次次都係帶水/包/餅乾~ 未試過出事

男爵府

畀面勳章

thx各位mami~
我今個禮拜五會去~會帶埋未夠兩歲既仔仔一齊去~
集合意見後我諗拎水同包入去都無咩問題掛~

男爵府

我次次都帶飲品同小食,都沒有被收 ! 

伯爵府

真係好, 我都係今個星期五去, 我會帶2盒飯仔入去, 我bb食物敏感, 佢地唔會收掛.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

玻璃同鐵罐好似唔得架,但膠樽就得,樽裝汽水都OK,食就唔好帶M記果D囉

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 靚叉燒 於 08-10-21 15:55 發表
thx各位mami~
我今個禮拜五會去~會帶埋未夠兩歲既仔仔一齊去~
集合意見後我諗拎水同包入去都無咩問題掛~

帶樽裝水係無問題嫁,我帶4枝(一家4口),仲要係屈人寺牌,插係背囊外睇晒都無事

禁止訪問

大宅

我媽咪每次去都會帶一個麵包在手袋內,不知是否見她是老人家,好彩地次次都無俾人沒收喎。

大宅

鋁罐/鋁質樽裝飲品,即場飲咗佢就入得。我一向都有帶食物入場,無問題喎!
Have a nice day!!

大宅

我朋友試過帶一罐可樂, 職員叫佢一係依家飲左佢, 一係租儲物櫃放,儲物櫃要$50, 我朋友梗係飲左佢啦, 我又見過有人煮左好多雞翼之類既野, 用膠盒裝住拎入去,職員又叫佢食晒先可以入, 不過我就次次帶水就冇問題, 麵包餅乾我就會用外套包住放係背囊, 次次都帶到入去

男爵府

你盒飯仔可以一去到就放係育嬰室個雪櫃到,要食先返去拎,仲有微波爐叮熱。其實只要唔係帶大量食物飲品入去,佢都唔會理!!其實我覺得佢check 袋,只係check 下有冇玻璃,鐵罐嗰d有危險性0既野囉!!

原文章由 hui_bb 於 08-10-21 16:11 發表
真係好, 我都係今個星期五去, 我會帶2盒飯仔入去, 我bb食物敏感, 佢地唔會收掛.

首頁

尾頁

跳至