自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

屋企雖然有得睇高清台, 但成日睇睇下就起格仔, 真係好無癮, 索性轉番睇普通台, 雖則唔係高清, 但睇得順好多. 你地睇高清台順唔順架 定係我果區訊號接收得唔好呢

子爵府

回覆 #1 海妮 的文章

無試過個情形.

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我睇高清,都無咁既問題喎。

大宅

你住邊區? 我住黃大仙,收慈雲山發射站,之前都算stable,但近日都有起格。上星期去tko朋友屋企,完全唔掂lor,不停起格,有高清等於無高清。

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無野喎,無格仔,而家多數睇高清台

侯爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

多數係個別地區的發射站問題,才會引起有格仔出現。

有時仲收唔到訊息添。

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

睇高清時出現格仔, 多數係訊號唔夠好
可以向管理處反映, 叫佢地搵人tune 下條天線

侯爵府

我都有試過咁情況, 但唔係成日發生.
睇過高清就唔想睇返普通, 晝質真係差好遠.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都有咁既問題喎...不過唔係好勁

男爵府

畀面勳章

原文章由 Super-Man 於 08-10-21 15:09 發表

ME TOO~

侯爵府

有,
成日有格仔,仲會有定格情況

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 海妮 於 08-10-21 15:05 發表
屋企雖然有得睇高清台, 但成日睇睇下就起格仔, 真係好無癮, 索性轉番睇普通台, 雖則唔係高清, 但睇得順好多. 你地睇高清台順唔順架 定係我果區訊號接收得唔好呢 ...

屋企有高清, 但係我懶得僸過去睇!

男爵府

我部就一時時起格仔

原文章由 rilley 於 08-10-21 15:26 發表
有,
成日有格仔,仲會有定格情況

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

冇出格仔wor......

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

沙田區早個零月高清翡翠同J2試過,其他台冇問題,不過而家冇事lu

珍珠宮

畀面勳章

我住青衣, 而家間中都有格仔
記得勁起格仔 果日係重播"功夫", 睇到眼花
我仲以為個盒壞左添

[ 本文章最後由 dincat 於 08-10-21 17:19 編輯 ]

珍珠宮

好媽媽勳章

原來可以同管理處講架, 我啱啱打左去la, 個屋苑經理話幫我約個外判師傅來睇睇, 希望整好啦. 唔該哂你提醒.

原文章由 chloepapa 於 08-10-21 15:09 發表
睇高清時出現格仔, 多數係訊號唔夠好
可以向管理處反映, 叫佢地搵人tune 下條天線

珍珠宮

好媽媽勳章

我住紅磡, 之前睇奧運已經開始起格了, 以為遲下會好d, 到而家都係咁, 真係有高清等於冇.

原文章由 moncatw 於 08-10-21 15:08 發表
你住邊區? 我住黃大仙,收慈雲山發射站,之前都算stable,但近日都有起格。上星期去tko朋友屋企,完全唔掂lor,不停起格,有高清等於無高清。

珍珠宮

好媽媽勳章

高清畫質真係好正, 不過睇睇下起格窒下窒下咁勁無癮囉.

原文章由 Super-Man 於 08-10-21 15:09 發表

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至