自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

提取今個月12萬生活費, 要接觸社署...個官叫佢考慮申請破產....
因佢仲欠其他訴訟費.....

唉!!!攪到咁!!!!!!!!!!

ps:來源剛聽radio新聞

[ 本文章最後由 cy101 於 08-10-22 09:33 編輯 ]

水晶宮

其實我黑心, 想快d 使晒呀梅既身家, 咁睇佢兩母子點算

珍珠宮

唔係化 mouth:

原文章由 cy101 於 08-10-21 15:38 發表
提取今個月12萬生活費, 要接觸社署...個官叫佢考慮申請破產....
因佢仲欠其他訴費.....

男爵府

原文章由 cy101 於 08-10-21 15:38 發表
因佢仲欠其他訴費.....

個女咁孝順,留咗咁多俾佢,佢都唔知足,打埋咁多官司,攪到要欠人債

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

侯爵府

醒目開學勳章

每個月都有幾萬洗 都唔夠

伯爵府

梅 艷 芳 母 親 索 取 生 活 費 不 果   法 官 建 議 向 社 署 求 助

2008-10-21 HKT 14:55

[tr][/tr]
高等法院法官張舉能(司法機構提供)
已 故 藝 人 梅 艷 芳 的 母 親 , 今 日 到 法 庭 索 取 本月 的 12 萬 生 活 費 , 不 過 梅 艷 芳 遺 產 管 理 人 德 勤 會 計 師 行 透 露 , 遺 產 現 金 現 時 只 有85000 元 結 餘 , 不 足 以 支 付 每 月 12 萬 生 活 費 , 而 且 梅 媽 欠 下 多 筆 訴 訟 費 及 律 師 費, 遺 產 現 金 可 能 需 要 作 為 還 債 之 用 。 遺 產 管 理 人 又 透 露 , 正 安 排 出 售 梅 艷 芳 在 倫 敦 的 物 業 , 售 價 約 57 萬 英 鎊 , 但 需 時 6 至 8 星 期 。
法 官 張 舉 能 表 示 , 每 月 生 活 費 12 萬 的 命 令 已 不能 履 行 , 直 至 有 現 金 為 止 ; 法 官 同 時 勸 說 梅 媽 要 面 對 現 實 , 指 女 兒 已 離 世 , 再 沒 有收 入 , 即 使 遺 產 有 現 金 , 亦 需 留 作 還 債 之 用 , 提 醒 對 方 申 請 破 產 是 最 好 方 法 , 至 於生 活 費 , 法 官 建 議 梅 媽 向 社 會 福 利 署 求 助 。
梅 媽 散 庭 後 表 示 , 將 會 接 觸 社 會 福 利 署 。

男爵府

好媽媽勳章

人心不足

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

唔明白啊...呀梅個倫敦層樓唔係送左俾佢個朋友架咩..咁賣左都唔關梅媽事架..

如果佢真係攞綜緩..我地又要間接養埋呀梅大佬一家幾口了

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

因佢仲欠其他訴訟費.....

D錢去晒邊呀?

伯爵府

至叻係d律師, 係咁叫佢打官司, 到而家臨老過唔得世.... 仲要納稅人買單

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

話用剩8萬,
仲爭好多訴訟費

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 山SANDRA渣 於 08-10-21 15:43 發表

個女咁孝順,留咗咁多俾佢,佢都唔知足,打埋咁多官司,攪到要欠人債

I agree so, she already has $60,000 for monthly expense

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 circleda 於 08-10-21 16:04 發表
至叻係d律師, 係咁叫佢打官司, 到而家臨老過唔得世.... 仲要納稅人買單
話用剩8萬,
仲爭好多訴訟費

伯爵府

我覺得佢個仔有問題啦.冇嘢做成日跟出跟入咁.如果亞mui唔係怕有人用曬用留比亞媽d錢呀.佢都唔會去到每月比呢一步啦.講真...律師都係受人錢財替人消災.

水晶宮

之前已經試過唔夠流動資金...要出售物業套現...甘落去好快敗曬...mouth:
少奶奶的身份,丫頭的命...

男爵府

早幾個月前睇報紙,梅媽話8萬一個月唔夠用....要求加到12萬...佢ka生活開支都好大ka...補品,工人,司機,家庭什費,水電煤,最重要係佢阿哥
一家四口ka生活費+零用錢.....計我話每個月30萬都唔夠佢哋洗......

佢阿哥攞"正"牌ka(廢人牌),成日有雜誌影到佢阿哥攞住個公事包戴住頂帽係街到行,好心佢啦,做咗半世人啦都唔化......

佢哋2個100歲唔死都仲要掙...

[ 本文章最後由 kkf2210 於 08-10-21 16:26 編輯 ]

洋房

我都係咁話, 根本呢個老人家只向錢看. 一個月都洗成12萬, 佢仲周圍唱通街話唔夠洗, 唉!~:;pppp:

真係唔怪得亞梅改名又改姓!

原文章由 上校車 於 08-10-21 15:39 發表
其實我黑心, 想快d 使晒呀梅既身家, 咁睇佢兩母子點算

首頁
12345...6

尾頁

跳至