嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個BB依家10個月大, 出世時食明治細仔, 直到4個月左右, 因為食得麻麻, 營養師建議佢轉左食一隻特別配方奶, 食左6個月左右, 營養師琴日同我地講, BB可以轉返普通奶粉了, 我一心都係比較想BB食返日本奶粉, 所以, 可能比返明治佢食, 不過, 我想請教一下各位媽媽, 依家BB10個月大, 應該比日本奶粉大仔定細仔BB食呢?

因為訂一箱會底D..所以怕買錯..大家幫下手丫...麻煩晒大家!

男爵府

我會買細仔, 因為易消化d. 唔好慳一罐半罐, 始終bb食左咁耐特別配方, 去卓悅買罐試下先, 唔係訂左成箱唔啱食仲慘

大宅

奶粉急問...thx!

我會買先買一罐細的自己選擇的奶粉俾BB食,睇佢肯唔肯食先,如果肯食,覺得佢食後OK才大量入貨還未遲

禁止訪問

大宅

THANK YOU 各位呀, 我買左1罐森永細仔比BB, 我買細仔因為人地話細仔奶粉營養好D, 我BB重未食到粥仔, 所以主要都係飲奶, 我諗住遲D等佢食到多D固體時, 就比佢轉大仔奶喇!

有無邊位都係飲森永架?

大宅

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 cynthiafong 於 08-10-21 16:20 發表
THANK YOU 各位呀, 我買左1罐森永細仔比BB, 我買細仔因為人地話細仔奶粉營養好D, 我BB重未食到粥仔, 所以主要都係飲奶, 我諗住遲D等佢食到多D固體時, 就比佢轉大仔奶喇!

有無邊位都係飲森永架? ...

我都係0岩0岩先同囝囝轉森永乍.因為之前食美素力好熱氣.所以就同佢轉.都食得ok la.但係d屎屎係綠色唔係黃色.一日都有一次大大既.食美素力有時兩日先一次.

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我仔食森永大仔, 食左快要2年半啦!! (中間食過半年和光堂大仔 及 半 can 明治大仔)

因濕疹問題, 最後都係食返森永大仔

首頁

尾頁

跳至