自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

衛生防護中心 今天宣布,11月3日至明年3月31日展開2008 - 09年度流行性感冒防疫注射計劃,為部分高危的目標組別人士,提供免費疫苗注射。計劃將向下列組別人士提供免費流感疫苗注射:*居於安老院舍的長者;*居於殘疾人士院舍的長期院友;*65歲或以上有長期病患而在公營門診診所求診的長者,以及65歲或以上領取綜援 的長者;*65歲以下領取綜援的長期病患者和部分有長期病患的醫院管理局 住院病人;*在衛生署 、醫管局 和其他政府部門,以及在安老院舍和殘疾人士院舍工作的醫護人員;*家禽業從業員或須參與屠宰家禽行動並可能接觸家禽的人員;*年齡介乎6個月至未滿6歲來自綜援家庭的兒童;及*領取綜援的懷孕婦女。衛生署已訂購30萬針疫苗。
:;pppp: :;pppp: :;pppp:

[ 本文章最後由 celiaho 於 08-10-21 17:52 編輯 ]

媽媽最愛大小b

大宅

個計劃唔好咩,做咩:;pppp: 佢﹖
請澄清:唔係所有6m-6y都可以免費注射咩﹖點解呢度只寫綜緩家庭﹖

子爵府

原文章由 阿西 於 08-10-21 18:07 發表
個計劃唔好咩,做咩:;pppp: 佢﹖
請澄清:唔係所有6m-6y都可以免費注射咩﹖點解呢度只寫綜緩家庭﹖

我上星期帶囝囝去睇醫生,醫生話個個年齡介乎6個月至未滿6歲都打得喎?我有冇聽錯?我仲同醫生登記左tim

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

唔係免費, 係有$80資助.
原文章由 bb123321 於 08-10-21 18:31 發表

係 law, 唔係年齡介乎6個月至未滿6歲都打得ma? 但佢寫綜援的3-6歲 law! 咁我地d細路有冇份ga?

http://www.chp.gov.hk/view_content.asp?lang=tc&info_id=14275 ...

禁止訪問

伯爵府

已超齡,又冇我地份

好在學校都有得打,$100/針

首頁

尾頁

跳至