跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

我都係喎, 飲完唔係好舒服, 好反胃咁... 又係好想嘔。但係我就冇嘔到。

別墅

有無加片糖煲?如果唔係飲桑寄生都可以

子爵府

原文章由 花蝴蝶 於 08-10-18 11:44 發表
我去藥房買左d去胎毒-白蓮鬚,幾次都係,一飲左落去,就想嘔返出來,而到最後,當然都係嘔啦!
有冇媽咪都有我這反應呀? 除了白蓮鬚之外, 重有冇其他可以去胎毒的方法呀? ...

咁可以食多D涼野啦,OR 煲d 去濕毒既湯,or 食龜零膏, 我樣樣都有, 因為我個肚上面好痕,好多粒粒,人地話係濕毒

別墅

我想知粟米鬚o既功效同白蓮鬚一唔一樣架??

禁止訪問

別墅

唔怪得我近排個肚臍附近咁痕!!要快啲食龜蕶膏先!

原文章由 ill 於 08-10-18 20:26 發表

咁可以食多D涼野啦,OR 煲d 去濕毒既湯,or 食龜零膏, 我樣樣都有, 因為我個肚上面好痕,好多粒粒,人地話係濕毒

複式洋房

我媽咪煲過兩次葡萄乾加蛋, 好好飲! 媽咪話藥房d人都話可以去胎毒, 不防試吓!

大宅

我都有食過1次龜苓膏,但我個中醫只recommend恭和堂or海天堂,屋企同公司附近都無.所以都係飲白蓮鬚,飲了2次,超難飲,雖然落了糖.但d感覺好怪,飲完個口同條利"鞋"晒

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真係超難飲!我飲完仲有D頭暈,第二日啲暗瘡又生哂出嚟!

原文章由 Nail 於 08-10-20 12:53 發表
我都有食過1次龜苓膏,但我個中醫只recommend恭和堂or海天堂,屋企同公司附近都無.所以都係飲白蓮鬚,飲了2次,超難飲,雖然落了糖.但d感覺好怪,飲完個口同條利"鞋"晒 ...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我又唔覺得太難飲, 我己飲左左5次喇
原文章由 justineb 於 08-10-20 13:01 發表
真係超難飲!我飲完仲有D頭暈,第二日啲暗瘡又生哂出嚟!
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

禁止訪問

大宅

我飲完都想嘔, 唔鍾意個陣"劫"味, 星期日轉左煲腐竹白果, 又簡單又好味 !!

民房

我都有食過2次龜苓膏,腐竹白果塘水1次,
不過要食多兩次白蓮鬚+蛋,奶奶話食咗好D去貽毒.

複式洋房

除咗白蓮鬚及腐竹白果塘水, 我媽咪都有煲芝麻糊比我食, 好味!

男爵府

你就好啦,你媽咪連芝麻糊都識整,我今晚有飲白lin so, 飲左三次喇,飲左勁好訓,正!

原文章由 MamaJoJo 於 08-10-21 18:12 發表
除咗白蓮鬚及腐竹白果塘水, 我媽咪都有煲芝麻糊比我食, 好味!

複式洋房

我覺得白蓮鬚唔難飲, 飲咗係舒服d!

原文章由 csy1601 於 08-10-21 21:56 發表
你就好啦,你媽咪連芝麻糊都識整,我今晚有飲白lin so, 飲左三次喇,飲左勁好訓,正!

別墅

原文章由 MamaJoJo 於 08-10-21 22:04 發表
我覺得白蓮鬚唔難飲, 飲咗係舒服d!

今晚飲完嘔添.... 失敗...

民房

我想問腐竹蛋糖水唔落白果得唔得呀.....and白蓮鬍点煲呀..我35週飲會唔會大遲呀..thk

別墅

唔知近排係咪飲咗白蓮鬚同食咗啲涼嘢,個肚生咗啲粒粒,而且超級痕,想死!

首頁

尾頁

跳至