跳至

首頁

尾頁

洋房

仲未買,唔知邊種牌子好,thx

大宅

我bb囡1歲...用開和光堂粉紅色包裝既濕紙巾覺得ok...價錢亦都ok...卓悅買好似係$28蚊3包,一包有80片...呢個價錢呢講算係唔錯,起碼都係有牌子,濕度ok...可以試下

洋房

唔該哂...等我買來用下先
原文章由 icyling 於 08-10-21 22:45 發表
我bb囡1歲...用開和光堂粉紅色包裝既濕紙巾覺得ok...價錢亦都ok...卓悅買好似係$28蚊3包,一包有80片...呢個價錢呢講算係唔錯,起碼都係有牌子,濕度ok...可以試下 ...

子爵府

爸B勳章

我覺得huggies好夠水份,bb抺完會好乾淨。

原文章由 KIKIII 於 08-10-21 21:44 發表
仲未買,唔知邊種牌子好,thx

My child, you hold the whole of my heart in your small hands

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我覺得johnson粉紅色嗰隻好, 柔軟, 夠un, 無咁易穿

用過huggies, 係水份好足, 但成日穿, 幫阿女抹pu-pu時, 我隻手指成日...

大宅

minimoto 同 johnson粉紅色都唔錯

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 育兒性格勳章

我之前用Johnson,之後轉用Huggies。
因為我仲意Huggies水份多d,容易抺d,同埋大大張好用好多。

大宅

請問Huggies咩價錢呀~

大宅

畀面勳章

原文章由 icyling 於 08-10-21 22:45 發表
我bb囡1歲...用開和光堂粉紅色包裝既濕紙巾覺得ok...價錢亦都ok...卓悅買好似係$28蚊3包,一包有80片...呢個價錢呢講算係唔錯,起碼都係有牌子,濕度ok...可以試下 ...

我個fd都係用呢隻,佢都話ok喎!!

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

Huggies好好用,又夠厚又多水,最緊要抵用,藥房價 (refill size),$28 (160 片)

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係用huggies..藥房$28...最平$26(葵芳德仁),大張濕潤好抹~

[ 本文章最後由 yukit 於 08-10-31 12:01 編輯 ]

別墅

Huggies好用,不過如果天氣乾燥就用Johnson粉紅色淡香嗰隻,潤d.

別墅

其實依家有款"自製濕紙巾", 25片1包, 買番黎o既時候係干o既, 即係無水,所以亦都無任何化學品. 用之前自己加熟水就已經ok. 濕d定干d都可以自己控制.
因為水係自己加, 所以我都用得好安心. 抹patpat抹面同眼都得. 我太太都用埋佢清潔傷口.

大宅

我係屋企幫個B就用脫脂棉濕水抹, 因為驚濕紙巾用得多會敏感, 而出街冇辦法就用HUGGIES, 因為我果時買佢有送埋個盒, 又方便又衛生!

大宅

I like "NUK" very much!
My Sweet Heart- Minnie

首頁

尾頁

跳至