自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

每年學期尾派番哂d校簿......你地會吾會把未寫過的紙撕番出尼......會點處置ar?
now家有大量空白紙張.....好阻地方.......吾知點算

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 mim0sa 於 08-10-21 22:55 發表
每年學期尾派番哂d校簿......你地會吾會把未寫過的紙撕番出尼......會點處置ar?
now家有大量空白紙張.....好阻地方.......吾知點算

都未寫過, 梗係撕出黎當環保紙用啦. 而且, 有時如果功課做得唔好, 我會比過張呢D撕出黎既紙佢做過, 然後貼返落簿.

男爵府

原文章由 mim0sa 於 08-10-21 22:55 發表

要黎做計數草稿

大宅

我會同個女溫習用

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

梗係留番佢, 環保由小養成, 唔要? 妳點同個小朋友解釋!!!!

大宅

留返來寫字或玩遊戲,唔好噬

大宅

我連d通告都會留返起, 張後面無印野果邊用嚟溫習或者計數用, 開學到而家都有成百張, 我仔仔佢要用紙會自己向個環保紙嘅file到攞, 或者有無用嘅紙會自己擺去個file到, 己成習慣

大宅

原文章由 lmc2005 於 08-10-21 23:52 發表
我連d通告都會留返起, 張後面無印野果邊用嚟溫習或者計數用, 開學到而家都有成百張, 我仔仔佢要用紙會自己向個環保紙嘅file到攞, 或者有無用嘅紙會自己擺去個file到, 己成習慣 ...

d通告我就不嬲都留返起ga la.........我2个仔女d通告真系可以用成年.......
.但果d校部and紙大大話話成千張........用到讀元書do用吾哂

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 mim0sa 於 08-10-22 11:06 PM 發表

d通告我就不嬲都留返起ga la.........我2个仔女d通告真系可以用成年.......
.但果d校部and紙大大話話成千張........用到讀元書do用吾哂

都未話唔多,我自己中小學個d簿仲儲到今時今日都未用得哂......
盡我一己之力,發放正能量!

大宅

醒目開學勳章

原文章由 lmc2005 於 08-10-21 23:52 發表
我連d通告都會留返起, 張後面無印野果邊用嚟溫習或者計數用, 開學到而家都有成百張, 我仔仔佢要用紙會自己向個環保紙嘅file到攞, 或者有無用嘅紙會自己擺去個file到, 己成習慣 ...

我都係有呢個習慣 阿囡都自動自覺去攞嚟做草稿做數 有時又用嚟畫公仔

大宅

有無做補習老師想耍紙張比學生做草稿紙a?d paper全部未寫過ga.........有大量可送出wor..........pm 我丫

水晶宮

我會揀囉!見到有D真係幾乎成本無寫過野既我會留番黎教仔功課時用架!好過自己成日side錢去買簿啦!簿我反而覺得唔阻掟,我係覺得D書阻掟囉!但又想KEEP番D黎等我可以幫個仔複習番喎...暑假嗰時我都係丟淨中英數三科留响度咋!其餘嗰D乜乜補充同worksheet我就丟鬼哂~~我仔小一小二嗰D書甚至幼稚園嗰D英文書我都仲KEEP响度,搞到一屋都係書又無位擺.mouth: mouth: mouth:

大宅

薄都好o的可以用返...
我最水滾係果o的file,個個學期都要買,到學期尾又派返,有o的仲係未用過!大大隻字印住學校名!
超級浪費

首頁

尾頁

跳至