想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我想問下如果經期遲咗兩星期,自己用驗孕紙試咗有BB,咁我下一步應該要做啲咩?係咪求其搵間診所再驗?咁之後又點?再去政府排期定點?...咩都吾識,請各位指教~

禁止訪問

子爵府

原文章由 maggiess 於 08-10-21 15:12 發表
我想問下如果經期遲咗兩星期,自己用驗孕紙試咗有BB,咁我下一步應該要做啲咩?係咪求其搵間診所再驗?咁之後又點?再去政府排期定點?...咩都吾識,請各位指教~ ...

Congras. You shall go to the doctor to get a reference letter and then go to the Government Hospital to book the check up. If you want to have a private practise doctor to check up for you, you shall book it now as well.

子爵府

原文章由 chunyatmama 於 08-10-21 15:34 發表

Congras. You shall go to the doctor to get a reference letter and then go to the Government Hospital to book the check up. If you want to have a private practise doctor to check up for you, you sha ...

恭喜哂 ! 你可以睇左婦科, 再照超聲波, confirm 預產期, 拎 referral letter 去 醫院排期做產檢 !

男爵府

過多一個星期, 可以照超聲波

原文章由 maggiess 於 08-10-21 15:12 發表
我想問下如果經期遲咗兩星期,自己用驗孕紙試咗有BB,咁我下一步應該要做啲咩?係咪求其搵間診所再驗?咁之後又點?再去政府排期定點?...咩都吾識,請各位指教~ ...

大宅

畀面勳章

恭喜哂 !

原文章由 大眼珠 於 08-10-21 16:58 發表
過多一個星期, 可以照超聲波

別墅

多謝晒,老公話吾可以講比人知住,所以問吾到人,好彩有你地咋,不過我想問下你地,係咪咁快就會開始想嘔,反胃?...我最近成日都係咁,老公話應該無咁快,話我自己形住,不過我真係好易反胃,有時半夜會肚醒,有時又作嘔,今晚就係咁啦~

別墅

吾好意思,我想問下攞咗referral letter之後係咪是但去一間醫院排期做產檢就得嫁啦?有無分地區?要吾要去返我住嗰區?同埋去到醫院點同佢地講?

男爵府

原文章由 maggiess 於 08-10-22 04:29 發表
多謝晒,老公話吾可以講比人知住,所以問吾到人,好彩有你地咋,不過我想問下你地,係咪咁快就會開始想嘔,反胃?...我最近成日都係咁,老公話應該無咁快,話我自己形住,不過我真係好易反胃,有時半夜會肚醒,有時又作嘔,今晚就 ...

老公又係話吾可以講比太多人知住...但我d fd 太醒目. 見我介口, 己估到... 仲找我細佬check.

BTW人人反應唔同, 有個fd又係一有就反胃 (未到果個月個M期 Tim)...

男爵府

原文章由 maggiess 於 08-10-22 04:32 發表
吾好意思,我想問下攞咗referral letter之後係咪是但去一間醫院排期做產檢就得嫁啦?有無分地區?要吾要去返我住嗰區?同埋去到醫院點同佢地講?

我都想知. 無refer letter walk in 話比醫院知想排期得唔得架?

別墅

通常要幾耐先可以話比人知嫁?

首頁

尾頁

跳至