自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

人家是白髮蒼蒼的老人家,哀!

男爵府

大宅

仲話去台南,五制!D人甘野蠻!果然係郁敏D FRIEND 

男爵府

台南係陳x扁既地頭....睇吓佢貪污貪到出面都有仲有多台南人支持就知呢D人連是非黑白都唔識分啦.........真真正正台蠻人

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

咁又唔使怕, 你又唔係國內 D官, 應該唔會有事....

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

台南d人大部份都特別野蠻!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

一班挺扁的蠻牛. 影衰晒台灣.:;pppp:

禁止訪問

伯爵府

會唔會知你係香港人迫你發誓反一國兩制, 支持阿扁架!

總之千祈咪講政治!

原文章由 catjeffcat 於 08-10-22 09:36 發表
咁又唔使怕, 你又唔係國內 D官, 應該唔會有事....

禁止訪問

水晶宮

台灣人對政治的盲同蠻, 唔係香港人可以理解
在台灣坐的士, 千祈唔好講政黨, 佢可以在公路上趕你下車
在台南, 高雄, 屏東等民進黨根據地, 無論民進黨做左咩衰野
佢地都會挺, 無理據可言
同埋佢地唔係好理解大陸香港的政治情況
當年香港回歸了祖國都有約五年, 有次我坐台灣的士
那的士司機知我從香港過去台灣做野
不斷問我香港被大陸接管了係唔差左好多,
又問係唔係無晒自由先到台灣工作
對佢地來說, 大陸共產黨就係洪水猛獸

大宅

好媽媽勳章

老人家都打...台南人野蠻到好得人驚 我老公之前都話新年去台灣玩,睇完新聞佢話都係去上海算了.... 仲話有咩理由D野蠻人突然發癲

水晶宮

oj5
原文章由 千千媽咪 於 08-10-22 09:47 發表
老人家都打...台南人野蠻到好得人驚 我老公之前都話新年去台灣玩,睇完新聞佢話都係去上海算了.... 仲話有咩理由D野蠻人突然發癲 ...

咁你又唔使驚, 那一場係一場show
民進黨知有記者影, 特登做俾人睇o

珍珠宮

原文章由 上校車 於 08-10-22 09:46 發表
台灣人對政治的盲同蠻, 唔係香港人可以理解
在台灣坐的士, 千祈唔好講政黨, 佢可以在公路上趕你下車
在台南, 高雄, 屏東等民進黨根據地, 無論民進黨做左咩衰野
佢地都會挺, 無理據可言
同埋佢地唔係好理解大陸香港的 ...

大宅

妳睇去哋開會打架就知啦, 嗰個議員在台灣讀書, 想把這些打架行動放在開會, 重話要改變議事氣氛.
台灣台南人真南蠻.

大宅

都咪話五驚,D人甘五理性,容咩易買買下手信俾人打。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 臭八婆 於 08-10-22 09:43 發表

花姐早晨
咪係囉,搞到我地重諗住揸車由香港去臺灣添

早晨! (我成日唔知點叫您好,叫您賢淑好嗎?? )

您幾時揸車由香港去臺灣,成功後記得比條路線圖我參考下喎. 我唔怕去台灣架.

珍珠宮

過門都係客呀,中國人叫禮儀之邦,影衰晒
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

原文章由 jsmleetse 於 08-10-22 09:53 發表
妳睇去哋開會打架就知啦, 嗰個議員在台灣讀書, 想把這些打架行動放在開會, 重話要改變議事氣氛.
台灣台南人真南蠻.

冰個議只在台灣讀過書?我好背天!

伯爵府

好媽媽勳章

其實...台南的人好熱情..
佢地的愛恨好分明
對旅客係好熱情的...
只係遇到政治人物才會這樣
同埋...有可能係收錢做戲呢..呵呵...

首頁

尾頁

跳至