自由報料

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

急問: 淘寶問題

事原, 購2對鞋, 1對us 7,1對us 8,唔同款,之前已千叮萬'祝'不要錯碼, 購貨詳情亦已說明, 最終都是對調了碼!

現在賣家只肯負責國內運費,發件地點是"武漢",如果我真係退返上去換,要什麼做? 運費大約要多少?

如果要佢減價會否更實際.因為一來一回運費應該都唔平!

我現在尚未確認收貨,請問有沒有人試過可以只退部份款項係一件貨裡面?

many many thanks!

大宅

我做過部份退款, 在確認收貨時有得比你入要退幾錢,不過當然要賣家都確認先真係退到.
未有共識前, 提議你要求賣家extend 個交易期.否則交易期(好似係7日)一過, 系統會自動確認收左貨.到時賣家收到錢,就唔會理你.

以我所知國內運費只係10-15元左右, 其餘你負責的話,都要成70-80元(估計2對大人鞋應該over 1 kg)..你對鞋幾錢呀,值唔值得咁做?

原文章由 kirstyau 於 08-10-22 11:00 發表
急問: 淘寶問題

事原, 購2對鞋, 1對us 7,1對us 8,唔同款,之前已千叮萬'祝'不要錯碼, 購貨詳情亦已說明, 最終都是對調了碼!

現在賣家只肯負責國內運費,發件地點是"武漢",如果我真係退返上去換,要什麼做? 運費大約要 ...

公爵府

畀面勳章

我2對鞋加埋都要$700蚊ka,不過我都係幫朋友買,佢都係同屋企人一齊穿,佢地都可以接受, 佢減左少許都算了!

原文章由 chanbaby 於 08-10-23 13:58 發表
我做過部份退款, 在確認收貨時有得比你入要退幾錢,不過當然要賣家都確認先真係退到.
未有共識前, 提議你要求賣家extend 個交易期.否則交易期(好似係7日)一過, 系統會自動確認收左貨.到時賣家收到錢,就唔會理你.

以 ...

首頁

尾頁

跳至