跳至

首頁

尾頁

民房

我夜晚經常去尿尿..睡得很差..唔知bb係咪大左壓住個肚底...有無媽媽可以分享下呀...

複式洋房

我從今個星期開始 (38weeks幾), 可能因為BB落左d, 壓住膀胱, 所以去小便時, 明明好急, 都要等一等先去到, 仲唔係好流暢0甘出。
有無媽媽都係0甘?

原文章由 babylubo 於 08-10-22 11:43 發表
我夜晚經常去尿尿..睡得很差..唔知bb係咪大左壓住個肚底...有無媽媽可以分享下呀...

男爵府

就係因為呢d小小急既感覺,我尋晚去左十幾之廁所,今朝有好大個黑眼圈

原文章由 MamaJoJo 於 08-10-22 11:54 發表
我從今個星期開始 (38weeks幾), 可能因為BB落左d, 壓住膀胱, 所以去小便時, 明明好急, 都要等一等先去到, 仲唔係好流暢0甘出。
有無媽媽都係0甘?

別墅

我bb落咗去,所以成日都覺得好墜同恥骨痛!夜晚就當然瞓得好差啦,一轉身條腰就痛到想死!

男爵府

其實你應該開心呀,因為bb已經落左去,順產機會好大

好似我而家38週醫生話bb個額頭昂高攪到落唔到正確位置,好愁,佢話開刀機會好大,我就寧願捱下恥骨痛,好過而家擔心要開刀

希望阿b聽話及番低個頭啦

原文章由 godloveus 於 08-10-22 12:06 發表
我bb落咗去,所以成日都覺得好墜同恥骨痛!夜晚就當然瞓得好差啦,一轉身條腰就痛到想死!

別墅

7周年華麗國民

我而家34w3,,bb一郁我就好鬼急,仲係突然好急個隻,,但我仲未有骨痛個種感覺,bb28w已經倒轉左,而家仲好底咁,我返而驚bb早出世啊!!!
原文章由 csy1601 於 08-10-22 12:26 發表

好似我而家38週醫生話bb個額頭昂高攪到落唔到正確位置,好愁,佢話開刀機會好大,我就寧願捱下恥骨痛,好過而家擔心要開刀

...

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

原文章由 csy1601 於 08-10-22 12:26 發表

...

我依家35週, 上week去睇Wales, 醫生話亞B頭向下, 但係下午去睇私家, 醫生話亞B打橫, 唔夠一分鍾, 亞B又打斜, 所以總未可以決定開刀定順產

複式洋房

你個BB想做體操?

原文章由 DorothyTsang 於 08-10-22 12:43 發表

我依家35週, 上week去睇Wales, 醫生話亞B頭向下, 但係下午去睇私家, 醫生話亞B打橫, 唔夠一分鍾, 亞B又打斜, 所以總未可以決定開刀定順產

大宅

而家個肚又大左, 除左夜晚去多左廁所,
訓落床呀起床呀同埋轉身時個肚都會痛

大宅

我聽日就37w啦...亞b頭仔都轉佐落去..都係成日想去小便..同埋成日都有m黎既感覺,你地有無ga?所以宜家成日都驚亞b隨時會出世..

大宅

原文章由 kitty猫 於 08-10-22 14:47 發表
我聽日就37w啦...亞b頭仔都轉佐落去..都係成日想去小便..同埋成日都有m黎既感覺,你地有無ga?所以宜家成日都驚亞b隨時會出世..

我呢排唔駛半夜起身去廁所啦, 但一諗急唔急, 就急啦, 好想去廁所, 一兩日就有段時間有m痛嘅感覺, 行得太快恥骨就痛, 唔係就似想開大, 但企係度停一陣又冇咗想開大嘅感覺, 同埋疑住行得太快阿b會跌出嚟....

洋房

原文章由 MamaJoJo 於 08-10-22 11:54 發表
有無媽媽都係0甘?

我咪又係咁, 攪到有眼袋, 吾飲水, 就口旱; 飲水, 就成日好急咁!
行得快, 下面仲會陰陰痛.

洋房

大家有無覺得個肚, 有時實實地, 好似吹實左咁,知吾知點解會咁?

複式洋房

有啊! 呢d好似係宮縮呀!

原文章由 wongjody 於 08-10-22 16:28 發表
大家有無覺得個肚, 有時實實地, 好似吹實左咁,知吾知點解會咁?

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

我35w.都係成日好急,但唔係即刻去到,要慢慢放鬆先去到.尋晚仲好似陰陰痛咁,幾驚係尿道炎,但訓醒又無事,可能真係因為行了一陣街,個肚壓住唔舒服掛

複式洋房

Me too, 我諗BB壓住咗膀胱, 所以好難control到。
醫生有冇話你BB已落咗盤骨?

原文章由 Nail 於 08-10-23 13:52 發表
我35w.都係成日好急,但唔係即刻去到,要慢慢放鬆先去到.尋晚仲好似陰陰痛咁,幾驚係尿道炎,但訓醒又無事,可能真係因為行了一陣街,個肚壓住唔舒服掛

男爵府

可能有第1胎經驗, 要入院O既野尋晚先正式執好晒, 不過一諗起生左細B之後, 返到屋企無覺好瞓呢吓先慘.........仲要有個大仔未夠2歲係屋企, 瞓覺要我陪, 又成日一唔LIKE尖叫, 咁先大件事, 仲有實嘈醒細B.........佢只肯同工人玩及食飯.......

別墅

原文章由 anaBB 於 08-10-22 21:57 發表
宮縮

我近排都成日宮縮, 尤其是夜晚.
有時一晚十次八次, 有時一晚1, 2次.
唔知想點....
係咪就生得呢

複式洋房

i also have 宮縮 & c " red " b4, i went to hospital and lived around 13 days. the doctor said if only c " red ", take it easy! if you feel 宮縮 & c " red " & regular pain ( 15mins...10mins....5mins ), immediately go to hospital check check.....

首頁

尾頁

跳至