嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問 bb 頸摺位, 手肘, 腳肘摺位都紅, 應該保濕, 定係用爽身粉保持乾爽 ? 佢有濕疹, 背部及身體就甩皮...

大宅

呢d褶位, 你每次同佢沖完涼都一定要用毛巾吸乾晒所有水先得架, 如果唔係就搽咩都唔會好的。你可以試吓用凡仕林同佢搽吓先, 不過記住一定要先吸乾水呀。

複式洋房

the nruse teach me dont use 爽身粉 u can try cold cream is really good i just use it once then the red r all gone

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

原文章由 OneOneMa 於 08-10-22 15:00 發表
呢d褶位, 你每次同佢沖完涼都一定要用毛巾吸乾晒所有水先得架, 如果唔係就搽咩都唔會好的。你可以試吓用凡仕林同佢搽吓先, 不過記住一定要先吸乾水呀。 ...

yes, agree...drying is very important

if red, use vaselin

複式洋房

揸潤膚膏會唔會都令頸位 "頁" 住, 清潔完要潤膚嗎 ?

原文章由 Jasmine-4711 於 08-10-22 16:29 發表

yes, agree...drying is very important

if red, use vaselin

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

Lorraine0601,

Which cold cream you use ???

大宅

mustela pat pat cream,第2日即係無事
肥遊是快樂和互愛
肥遊是友善和氣
肥遊是美麗
個肥臉似紅霞
肥遊像鮮花的笑

大宅

每次沖完涼都要幫BB抺乾個身,特別係頸,手腳同包片片嗰D褶位,一定要抺乾保持乾爽..抺乾後亦都可以幫佢喺嗰D位"查"少少 爽身粉都得既

首頁

尾頁

跳至