自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

佢同我講好凍...之後我就醒左
眼淚就起度流...

[ 本文章最後由 Kakalok 於 08-10-22 08:27 編輯 ]

伯爵府

你有無宗教信仰架 ? 如果無你就快d燒d衣包比佢啦, 我聽人講都係咁做架咋
原文章由 Kakalok 於 08-10-22 08:25 發表
佢同我講好凍...之後我就醒左
眼淚就起度流...

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

原文章由 kennis_t 於 08-10-22 08:36 發表
你有無宗教信仰架 ? 如果無你就快d燒d衣包比佢啦, 我聽人講都係咁做架咋

我無宗教信仰架...不過我都會咁做
因為我起夢內應承左佢買d衫同頸巾比佢

大宅

原文章由 roccomami 於 08-10-22 08:50 發表

我都試過...............
妳太掛住妹妹............

其實....
由妹妹過身第一晚到出殯...我都不段夢到佢
佢連自己父母都無搵...但就搵我呢個堂姐
我同佢感情都算唔錯架..因為有一段時間...
我同佢一齊住...我真係當佢係我親妹

禁止發言

好媽媽勳章

子爵府

re

想問她土葬 or 火葬.
如土葬就應該有問題.

因為我聽過師父說過這種情況.

thanks

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

燒野比佢時叫佢個名收野

大宅

原文章由 flower0885 於 08-10-22 09:04 發表
想問她土葬 or 火葬.
如土葬就應該有問題.

因為我聽過師父說過這種情況.

thanks

我諗唔會掛 ~ 因為都好多年囉 !

大宅

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-10-22 09:08 發表
燒野比佢時叫佢個名收野

知囉 ~ thanks !

大宅

原文章由 roccomami 於 08-10-22 09:03 發表

人的感情外人又点會明白,日有所思、夜有所夢。我會寫信將內心想同她講的事和其他野一齊燒給她..............

可能我真係太掛住佢喇
有時我會諗起同佢一齊住既片段

公爵府

原文章由 Kakalok 於 08-10-22 08:57 發表

其實....
由妹妹過身第一晚到出殯...我都不段夢到佢
佢連自己父母都無搵...但就搵我呢個堂姐
我同佢感情都算唔錯架..因為有一段時間...
我同佢一齊住...我真係當佢係我親妹 ...

有時唔係一定揾最親果個
係計緣份架

婆婆唔係一定揾個女,可以揾孫女架

大宅

我都試過夢見爸爸, 當年佢剛剛過身, 尚未辦事, 果晚我夢到佢叫我買件藍色外套比佢著, 因為佢話遲d係殯儀館時怕冷 !

子爵府

你有無睇怪談呀, 師傅話先人有唔安樂就會報夢比人間有緣既親人, 可能你妹妹真係有少少唔安樂喎
我麻麻前排過新後我都見過佢比牛頭馬面帶佢走, 佢仲叫我同其他屋企人講叫我地唔好擔心佢, 另一次就係佢上位後, 我見到佢係屋企好安樂咁有電視睇, 有朋友仔服待佢, 之後就無再見到佢lu

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 Pooh529 於 08-10-22 09:22 發表
你有無睇怪談呀, 師傅話先人有唔安樂就會報夢比人間有緣既親人, 可能你妹妹真係有少少唔安樂喎
我麻麻前排過新後我都見過佢比牛頭馬面帶佢走, 佢仲叫我同其他屋企人講叫我地唔好擔心佢, 另一次就係佢上位後, 我見到 ...

不如為她做功德和誦經迴響給她。
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 Pooh529 於 08-10-22 09:22 發表
我麻麻前排過新後我都見過佢比牛頭馬面帶佢走, 佢仲叫我同其他屋企人講叫我地唔好擔心佢, 另一次就係佢上位後, 我見到 ...

我都聽過人講因為過世的親人可能因為有點不妥才報夢 "求助" 架 ! 所以試下做點功德迴避給她 (功德可能只是誦經, 不是一定要出錢起佛像或佛堂架)
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

別墅

我都試過夢到我老公個大哥, 當時佢未上位, 佢住係好黑既地方, 又黑又凍, 之後我同老公講, 這種夢我發過兩次, 之後有次我夢到佢住得好舒服, 原來我老公同我講幫大哥上位了, 好恐怖!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我媽走既時候我都有夢到,佢話要走啦,重好開心話要板胎,同我講886

男爵府

我成日都夢到我過左身的妹妹&阿叔,差唔多一兩個weeks就會夢到佢地,不過佢地從來唔會一齊出現,次次都分開出現。
不過有兩個夢到而家我都重好記得。果時我妹走左幾個weeks,我夢到我同佢去左以前成日去的沙灘,我一路追住佢,佢一路係咁走,跟住佢同我講你唔好追黎喇,我要走喇!!我睇住有個男人帶左佢fly左上天,我就喊醒左!
之後有一次,我發夢見到佢扮鬼嚇我,呢次我真係好驚,因為好scary....
其實我覺得有時會係我太掛住佢地囉.....

原文章由 happytse 於 08-10-22 16:20 發表
我都試過夢到我老公個大哥, 當時佢未上位, 佢住係好黑既地方, 又黑又凍, 之後我同老公講, 這種夢我發過兩次, 之後有次我夢到佢住得好舒服, 原來我老公同我講幫大哥上位了, 好恐怖! ...

男爵府

我媽咪又係好靈架,她一想我拜她,就佈夢比我,我未得閒仲唔去拜,她就會每一兩晚黎夢我 ,直到我去拜她架.

有時有事上去拜她求保祐,她又會佈夢比我

首頁

尾頁

跳至