嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

好多媽咪都話johnson baby d 產品唔好用, 咁新的天然舒護系列如何呢?

男爵府

係咪粉綠色系列個套? 隻洗頭水洗到我個囡luck頭髮!!

原文章由 mayaent 於 08-10-22 13:14 發表
好多媽咪都話johnson baby d 產品唔好用, 咁新的天然舒護系列如何呢?

別墅

咁大劑? 我仲考慮買定俾初生baby tim...

大宅

嘩, 咁大鑊....我仲想買佢隻lotion用....因為有coupon....

大宅

畀面勳章

原文章由 滿意媽 於 08-10-22 15:15 發表
係咪粉綠色系列個套? 隻洗頭水洗到我個囡luck頭髮!!

會唔會其實係"luck 胎毛"你就以為係隻洗頭水唔好呢

別墅

我都想買lotion...

別墅

我買了天然舒護系列的護膚膏(萬0 獨家賣個支), 幾好用! 其他的就未試過.....

男爵府

我囡囡好中意,果BODY LOTION 香得幾舒服. 我囡囡一洗完白白,就躺定,要我幫佢用呢隻LOTION MASSAGE..

原文章由 tps0701 於 08-10-22 20:43 發表
我買了天然舒護系列的護膚膏(萬0 獨家賣個支), 幾好用! 其他的就未試過.....
親子王國以外之連結已被刪除

複式洋房

ME TOO,不過亞仔九個月大左右先比佢用有香味既,我怕太細個會敏感,之前用瑞士寶寶

原文章由 小仙女Mummy 於 08-10-22 23:11 發表
我囡囡好中意,果BODY LOTION 香得幾舒服. 我囡囡一洗完白白,就躺定,要我幫佢用呢隻LOTION MASSAGE..

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我隻臭豬都鍾意用lotion message哩!我用緊黃色瓶個隻!遲d都會買天然舒護 lotion
原文章由 小仙女Mummy 於 08-10-22 23:11 發表

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 #1 ngccl 的文章

我個仔出世到宜家歲半都係用粉綠色呢隻, 夏天用lotion, 冬天用cream, very good!

男爵府

我用緊天然舒護系列的沖涼, 幾好用~

複式洋房

我個b得2個月大, 可以試用天然護膚系列嗎? 是否重香料?

大宅

我都有用呀!唔係買廣告呀!我個仔1-2個月果時成塊面生左好多粒粒架,之後我表姐介紹左我用呢個系列支cream比我個仔用左之後,真係唔知點解,搽左5日到真係冇晒d粒粒呀!仲又白又滑呀!之後lotion同沖涼液我同阿仔都用埋呢個系列啦!so far都唔錯,仲有我自己晚霜都用左呢支cream呀! 好保濕,又唔算太貴!

你地or同仔仔都可以試下用囉,樣樣野都係要夾人既,岩既就用囉,反正唔算太貴,又容易買到.

我表姐住係英國,佢話係佢個家庭e生介紹比佢個仔用架!

珍珠宮

好媽媽勳章

johnson baby都有幾隻沖涼系列, 我bb初生時, 我係買你講個隻 (綠色封面), 但一支大要$59.9, 幾貴.

到bb而家10個月, 我就買johnson baby粉藍色個隻, 百佳特價買$25.9, so far so good.

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都有比個仔用呢隻呀
呢隻都唔錯呀,我個人認為johnson d嘢幾好用呀,我個仔由細用到大,有無其他媽咪講得咁唔好......
原文章由 tps0701 於 08-10-22 20:43 發表

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 #8 小仙女Mummy 的文章

我b女都一樣!!見到支lotion笑晒, 要我同佢message

複式洋房

我仔仔用緊佢冲涼同洗頭水,都OK..

大宅

我個囡都現在都係用(天然舒護系列)洗頭水,摸落D頭髮硬D,無香味,之前用chicco2合一,雖然摸落D頭髮軟D同香D,但個囡就成日"抓"頭...所以,有時我會同個囡用johnson洗完頭後,用落了oilatum淋浴油的水同個囡過下水,D頭髮立即軟曬...

cream我就用cetaphil lotion代cream...沖涼就用返oilatum...

原文章由 bigbigbb 於 08-10-29 10:55 發表
阿仔用chicco洗頭水, 用左1年幾, 啲頭髮又乾又開叉,

試過呢隻(天然舒護系列)洗頭水, 覺得幾好, 起碼唔覺乾, 效果好明顯.
萬寧買, $59.9一支, 比起chicco, 唔算貴囉! ...

首頁

尾頁

跳至