自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想買野,但好似好麻煩,係咪一定要用VISA 卡?又話可以貨到付款? 有無好心既姊妹幫下我ar?

大宅

一係用visa或者開個支付寶,如果怕麻煩
睇中左,就去yahoo度揾人幫你買,佢會報價比你

複式洋房

thx

複式洋房

原文章由 nsk65 於 08-10-21 22:10 發表
一係用visa或者開個支付寶,如果怕麻煩
睇中左,就去yahoo度揾人幫你買,佢會報價比你

hi nsk65 謝謝,我去yahoo度揾人幫我買

珊瑚宮

環保接龍勳章

可否問是問那一個賣家呢??

大宅

原文章由 alphabetagamma 於 08-10-21 22:36 發表
可否問是問那一個賣家呢??

可以
你睇中邊個賣家,邊件貨,然後複制個網址比佢
佢就會跟網址幫你訂貨

男爵府

甘麻煩..
我尋日北上整左 支付寶...
裝完之後..嘩~~ 大嘆一聲,,,,
甘簡單ge~~ ,...

子爵府

可唔可以講多d
北上點整呀

我都唔想再用visa比錢喇

原文章由 sa_gill 於 08-10-22 04:18 發表
甘麻煩..
我尋日北上整左 支付寶...
裝完之後..嘩~~ 大嘆一聲,,,,
甘簡單ge~~ ,...

珍珠宮

係啦~ 我都想知道除左VISA仲可以點樣比錢呀~

因為我係同一賣家度想買好幾件野, 仲有D想佢幫我搵同訂, 都幾麻煩, 所以好難搵YAHOO D人幫我買啦.....
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

其實用VISA唔難啊

我有少少資料放左上BLOG, 大家有興趣可以望下:

大宅

支付寶唔使北上整

大宅

原文章由 小寶貝兒 於 08-10-22 14:04 發表

因為我係同一賣家度想買好幾件野, 仲有D想佢幫我搵同訂, 都幾麻煩, 所以好難搵YAHOO D人幫我買啦.....

你用過一次之後,就唔覺得支付寶麻煩

大宅

你可在淘寶旺旺直接同買家溝通,好似msn咁

珍珠宮

畀面勳章

就算你在yahoo叫人代bid, 都不會幫你搵貨, 因為點知你有咩要求

其實淘寶買野咪同行街shoping一樣, 要自己慢慢睇, 搵到合心水, 同賣家傾下, 幾件一齊買又講下價 或 者叫佢送野, 係一種樂趣

如果你會間中上下大陸, 最好學 sa_gill 咁去開個人民幣戶口,
慢慢買過飽

男爵府

係阿...我e+終于體會到點解甘多人去淘寳買野拉...
學識用大陸ge網上銀行之後...其實...真係好enjoy..
原文章由 dincat 於 08-10-23 00:04 發表

就算你在yahoo叫人代bid, 都不會幫你搵貨, 因為點知你有咩要求

其實淘寶買野咪同行街shoping一樣, 要自己慢慢睇, 搵到合心水, 同賣家傾下, 幾件一齊買又講下價 或 者叫佢送野, 係一種樂趣

如果你會間中上下大陸, ...

男爵府

原文章由 陳美嬌 於 08-10-22 13:49 發表
可唔可以講多d
北上點整呀

我都唔想再用visa比錢喇

我之前係大陸做左定期...
前幾日上去取消佢...聽講人民幣慢慢跌~ 所以換曬港幣.
我順口問下銀行職員...佢話我都可以開通網上銀行..
然後佢幫我填...全程只需要我確認資料...簽個名就得...

開通左之後...佢會俾張動態口令卡..同密碼參考號&授權碼俾你..
你返到hk之後去佢地個官方網下載d證書...然後將證書導出..擺返落自己隻手指度...無論用邊部電腦上..導入電腦就可以...

尋晚研究左成晚...最後成功左...感覺好正...
kaka~~
另外..我開戶果間銀行有一處好...就係客戶服務電話24小時都有人聽~~~ 佢仲可以一步一步教你點做....

我係農業銀行開戶...

複式洋房

原文章由 brbaby2007 於 08-10-22 20:08 發表
其實用VISA唔難啊

我有少少資料放左上BLOG, 大家有興趣可以望下:

hello brbaby
佢話:香港會員購物必先備有 visa 咭
but現時只有:恒生銀行 渣打銀行 匯豐 中國銀行 星展銀行,有此服務. 我張係大新
請問仲有無其它方法呢?

男爵府

原文章由 孖tea 於 08-10-23 00:40 發表

but現時只有:恒生銀行 渣打銀行 匯豐 中國銀行 星展銀行,有此服務. 我張係大新
請問仲有無其它方法呢? ...

北上開戶..擺小小錢落去...好似EPS甘

大宅

原文章由 孖tea 於 08-10-23 00:40 發表

請問仲有無其它方法呢? ...

你可以開個支付寶,之後响雅虎揾人代充值,不過要收手續費
我揾開果個就每次充值收10蚊手續費

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

想問如果貨到而貨不對辦時!要點做?會照收貨嗎?定係比番速第員?

首頁

尾頁

跳至