嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

i want to buy a baby stroller to my brother ( he has twin and due date in 2009) is there any good suggestion??

複式洋房

我有架Aprica孖b車, 都唔錯, 不過出街可以俾你放野既位置就唔多, 但係好輕身, 我一個女人都放到上車! 但係只可以用到兩歲, 因為本身車身輕, 遲下阿b大左就一定要換, 如果唔係都係容易返車, 外國牌子都好多choice ga, 好硬淨不過就重d, 有一個牌子出亖輪孖b車幾好架, 我附近住個鬼婆有用, 真係好易推, 不過我記得係乜牌子

p.s. McClaren 孖b車唔係咁prefer

原文章由 kakacx 於 08-9-25 23:55 發表
i want to buy a baby stroller to my brother ( he has twin and due date in 2009) is there any good suggestion??

複式洋房

請問Aprica孖b車邊度有個賣?幾多錢?出入方便嗎?會唔會太寬出唔到大門?
邊度多孖b車睇?洗唔洗訂先有?

複式洋房

回覆 #1 sand1029 的文章

我之前自己選用前後座的孖B車,因出街時到商場人多的地方都可推行.但用平排的孖B車則很多地方進不到.如超級市場等...所以本人建議買前後座...

大宅

原文章由 angiewan 於 08-10-6 10:31 AM 發表
我有架Aprica孖b車, 都唔錯, 不過出街可以俾你放野既位置就唔多, 但係好輕身, 我一個女人都放到上車! 但係只可以用到兩歲, 因為本身車身輕, 遲下阿b大左就一定要換, 如果唔係都係容易返車, 外國牌子都好多choice ga, ...

咦?點解McClaren 孖b車唔係咁prefer?
我同我老公上個星期睇中左架McClaren 孖b車想訂…

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我自己用緊左右既
因為想兩個女都睇到一樣既野
兩個仲可以成日一齊玩
可以互相照顧
我用緊嗰架係INSTEP
美國牌子
不過我係喺淘寶網到買
送到嚟HK,兌換返HKD,二千蚊都唔洗
三輪(轉彎好易,我成日單手推都唔洗點用力),大6(上駁好易),單手收車(上巴士易)
架車本身重35磅
但推既時候一D都唔重
我仲買晒餸都仲好易推 - 輕過我NIC個手袋!
呢架可以由初生坐到五歲(共100LBS)

無錯,有時去D窄既地方係會入唔到,但我SO FAR都無乜邊到去唔到囉
http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-0db1-20ea48b709f0399fc5f43b0623d54ae1.jhtml

呢個網多孖車
http://search1.taobao.com/browse/35-50010218/n-0-----------------------g,5nylb6y---------------y-40--commend-0-all-50010218.htm

[ 本文章最後由 yennie 於 08-10-13 01:06 編輯 ]

男爵府

原文章由 yennie 於 08-10-13 01:05 發表
我自己用緊左右既
兩個仲可以成日一齊玩
可以互相照顧
美國牌子
不過我係喺淘寶網到買
三輪(轉彎好易,我成日單手推都唔洗點用力), ...

冋意, 我將兩架單b車扣埋變平排孖b車, 都好少地方去唔到, 如果真係唔得就即刻拆開都好容易, 我嗰架 ~ 3.4kg + 3.4kg

複式洋房

我係荷花度試推過, 個轆雖然同arpica一樣咁細, 但就難推d....

原文章由 李露媚 於 08-10-12 00:07 發表

咦?點解McClaren 孖b車唔係咁prefer?
我同我老公上個星期睇中左架McClaren 孖b車想訂…

複式洋房

我隔離屋個龍鳳都係用三輪, 真係好硬正好推, 不過放上車就真係好重. 我都打算等孖b到兩歲時換呢架.

原文章由 yennie 於 08-10-13 01:05 發表
我自己用緊左右既
兩個仲可以成日一齊玩
可以互相照顧
美國牌子
不過我係喺淘寶網到買
三輪(轉彎好易,我成日單手推都唔洗點用力), ...

大宅

請問有冇人知Aprica孖B車可以喺邊度買呀?
我揾咗好耐都揾唔到...
pls help,thx

珍珠宮

畀面勳章

我之前都有諗買平排孖b車,因為前後坐車.前坐要6個月先坐得,後來諗諗都係改左買單一架bb車.一來我地睇中個架孖b車闊度已經係最細架啦..30".點知我新搬去既屋苑.個門得個23"..仲窄過我屋裡面度房門.我下下要落到留下先擺到bbs上車,返到屋企又要抱左bbs,再收車..真係煩死..加上佢既重量係9.8kgs. 2個人出街.上車..已經一人一個b..仲要托架成20磅既車..都幾係..最後就買左一架combi TJM359單人車,佢4.2kg重..單手可收車!! 係一田BB展combi counter做緊85折..買1360. 11月頭送貨!

複式洋房

將軍澳愛嬰坊最平, 我都係個度買架
永安都有, 不過無現貨睇, 要預定

原文章由 nic_bb 於 08-10-17 09:35 發表
請問有冇人知Aprica孖B車可以喺邊度買呀?
我揾咗好耐都揾唔到...
pls help,thx

大宅

angiewan,
唔該晒呀,
我想問喺愛嬰坊或者永安訂果種係前後座定平排架?
我想揾前後座架,
因為聽人講如果自己一個推出街都得,
平排會攪唔掂喎...THX!!

複式洋房

永安同愛嬰坊兩隻都有, 你打去訂個時要話俾佢聽你要邊隻model, 你去aprica個website度搵啦之後同佢地講.
因為少人訂孖b車, 所以我上次都等咗兩個半月先有貨俾我.
愛嬰坊真係平過永安架

原文章由 nic_bb 於 08-10-20 09:52 發表
angiewan,
唔該晒呀,
我想問喺愛嬰坊或者永安訂果種係前後座定平排架?
我想揾前後座架,
因為聽人講如果自己一個推出街都得,
平排會攪唔掂喎...THX!!

大宅

好吖,真係唔該晒妳,
宜家唔洗盲摸摸唔知係邊度揾...
我想請問妳覺得前後座定係左右好啲呀?

大宅

星期四我去過永安問過啦, aprica前後座孖車價錢約$5000, 而家減價有7折.但同catalog入面既colour唔同, 所以都知買唔買好, 無得睇現貨.

如果你地問左愛嬰坊可否話我知呢? thanks!!!

原文章由 nic_bb 於 08-10-25 11:43 發表
好吖,真係唔該晒妳,

複式洋房

我買既係平排座個款, 所以個時無問度永安個價, 不過平排永安俾七折安嬰坊都係平d架.
不過安嬰坊電話唔報價, 佢間shop係將軍澳坑口南豐廣場度.
不過我買時佢係平咗好多俾我因為我細妹以前係做medela個代理, 所以佢公司D sale識佢跟住幫我地攞折, 同埋我個時訂埋兩架high low chair!

原文章由 marbomama 於 08-10-25 14:44 發表
星期四我去過永安問過啦, aprica前後座孖車價錢約$5000, 而家減價有7折.但同catalog入面既colour唔同, 所以都知買唔買好, 無得睇現貨.

如果你地問左愛嬰坊可否話我知呢? thanks!!!

...

複式洋房

我一開始都無諗過買前後款, 因為本身我係英國住所以地方多, 同埋易d睇晒兩個bb...
不過我黎度先發現英國好多孖b車款, 有好多都好過aprica添, 因為佢架車擺野位置好少, 你知孖b好多野拎架啦.
而家英磅跌你可以諗下係外國訂都好, 我等阿b大少少都會換車

原文章由 nic_bb 於 08-10-25 11:43 發表
好吖,真係唔該晒妳,

大宅

哦....喺英國地方真係大好多呀,
喺香港我怕平排入唔到屋苑同埋細商場啲LIFT,
我喺APRICA睇過又真係冇乜放嘢位,
但就好似好輕咁...
咁so far妳架平排b車好唔好用呀?
係咪用到bb 3歲就用唔到啦?

男爵府

我想問問前後座孖b車係咪全部都前座不能訓低的?咁前座bb咪冇得訓冇咁舒服?
初生生bb咁細,坐倒孖b車嗎?

首頁

尾頁

跳至