美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

1直都認為最健康有效ge减肥方法係做運動+均衡飲食, 雖然冇新意, 但起碼我知道我減ge係真正body fat! 我le個幾月日日去gym1-1.5hr, 早午晚餐食清啖d, 到今日上磅, 減左7kg, 自己都幾開心arh!!
有冇mami都係用le個方法減ga?? 1齊努力la!!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

薏媽好fit喎, 好掛住你隻紅蘋果
我都覺得最有效既減肥方法係運動同埋配合均衡飲食, 不過我好懶去做運動
你係咪湊左阿女返學之後去做gym?

子爵府

醒目開學勳章

子爵府

原文章由 鍾薏媽媽 於 08-10-26 07:28 發表
1直都認為最健康有效ge减肥方法係做運動+均衡飲食, 雖然冇新意, 但起碼我知道我減ge係真正body fat! 我le個幾月日日去gym1-1.5hr, 早午晚餐食清啖d, 到今日上磅, 減左7kg, 自己都幾開心arh!!
有冇mami都係用 ...

我依家都係日日做尖同食少d野,夜晚都唔食澱粉質
我由10月中開始減, 現在減左3磅, 我想問你做左幾
耐先有明顯成績呢?

男爵府

原文章由 stkyo 於 08-10-26 07:34 發表
薏媽好fit喎, 好掛住你隻紅蘋果
我都覺得最有效既減肥方法係運動同埋配合均衡飲食, 不過我好懶去做運動
你係咪湊左阿女返學之後去做gym?

hi yoyo,
我le 2年肥左好多arh........ 你睇下我要减成30kg就知la
r b已經變左1隻駁咀怪[麽] 你囡囡掂arh??
你仲洗乜減je??
係ga, 朝朝送完r b返學就去lohh, 正 d時間好快過~~

男爵府

原文章由 虫虫主人 於 08-10-26 12:24 發表

我依家都係日日做尖同食少d野,夜晚都唔食澱粉質
我由10月中開始減, 現在減左3磅, 我想問你做左幾
耐先有明顯成績呢?

10月中到e+ 1 week je wor, 3lbs好好la, 你應該開心la
我2 weeks之後都有朋友睇到我瘦左dd lohh
比心機1齊努力la 1定有成績ga!!
你target減幾多arh?? 夜晚唔食澱粉質唔餓咩??

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我要減呀, 自從黎左英國之後肥左一個碼, 以前著size 8都著到, 而家要著size 12喇....
唔知幾時先可以再見到你隻紅蘋果呢
我都想做運動, 不過我想游水, 揀日不如撞日, 我聽日就開始去啦

原文章由 鍾薏媽媽 於 08-10-27 05:45 發表

hi yoyo,
我le 2年肥左好多arh........ 你睇下我要减成30kg就知la
r b已經變左1隻駁咀怪[麽] 你囡囡掂arh??
你仲洗乜減je??
係ga, 朝朝送完r b返學就去lohh, 正 d時間好快過~~ ...

大宅

我都係運動+均衡飲食, 但我就搵營養師幫手。1月開始減, 減左咁耐, 都減左50磅(24kg+)以上。我運動就選擇踩單車, 跟住呢幾個月就游水。仲有10磅就到營養師set的target架啦。

大家努力努力!!

子爵府

原文章由 鍾薏媽媽 於 08-10-27 05:52 發表

10月中到e+ 1 week je wor, 3lbs好好la, 你應該開心la
我2 weeks之後都有朋友睇到我瘦左dd lohh
比心機1齊努力la 1定有成績ga!!
你target減幾多arh?? 夜晚唔食澱粉質唔餓咩?? ...

我本身5'6" , 我想減到130磅, 因為聽人講介澱粉質會快瘦

大宅

我都想知戒澱粉質是否很快會瘦,不過我只會晚餐才戒,我平時會做45分鐘運動,希望慢慢會有好成績,其實増肥吸收大約7000卡路里就會増加1磅,而減肥只要消耗3500卡路里就減1磅,所以付出多過吸收就可以減肥,我自己深信沒有不努而獲,怪就怪自己食咁多,有時會覺得減肥好辛苦,但是為了自己既外觀及健康,大家加油吧!同時不如大家講下為什麼要減肥,或者會比較有推動力。

子爵府

原文章由 靚靚mona 於 08-10-27 20:21 發表
我都想知戒澱粉質是否很快會瘦,不過我只會晚餐才戒,我平時會做45分鐘運動,希望慢慢會有好成績,其實増肥吸收大約7000卡路里就會増加1磅,而減肥只要消耗3500卡路里就減1磅,所以付出多過吸收就可以減肥,我自己深信沒有不努而獲 ...

其實我想知食代餐係咪真係減得快d,不過我怕食番正常野會仲肥

男爵府

原文章由 stkyo 於 08-10-27 10:45 發表
我要減呀, 自從黎左英國之後肥左一個碼, 以前著size 8都著到, 而家要著size 12喇....
唔知幾時先可以再見到你隻紅蘋果呢
我都想做運動, 不過我想游水, 揀日不如撞日, 我聽日就開始去啦

...

今日有冇去游水arh??
le到真係咁[好食好住]?? 係lohh, 你過左黎咁耐都冇機會見........你囡囡掂je??

男爵府

原文章由 小白427 於 08-10-27 13:22 發表
我都係運動+均衡飲食, 但我就搵營養師幫手。1月開始減, 減左咁耐, 都減左50磅(24kg+)以上。我運動就選擇踩單車, 跟住呢幾個月就游水。仲有10磅就到營養師set的target架啦。

大家努力努力!! ...

1月到宜家50 lbs好好成績wor 你1定好有衡心同決心la, well done!!
其實有營養師係咪好有幫助la?? 我自己係le邊就買好多diet ge雜誌, 睇完有好大推動力ga, 除左有好多資料, 仲有好多成功人士講佢地ge story!!
10 lb就到target, i'm sure你好快好快就達到~~
更係1齊努力la!!

男爵府

原文章由 虫虫主人 於 08-10-27 19:27 發表

我本身5'6" , 我想減到130磅, 因為聽人講介澱粉質會快瘦

我又係唸住減到130 lbs到wor!!
如果淨係夜晚介, 我唸ok arh!! 不過我就唔會全介, 因為身體都需要澱粉質ga ma, diet係for life, 我唔想成世都唔可以食我最鍾意ge麭, 飯, pasta......... 如果我努力減到target 1食返le d就重返咪好唔抵?? 以前我都有用代餐(slim fast), 減完之後1食返[正常]就開始肥返lu......
所以我e+食ge嘢係我可以以後都咁食ge, 我又唔會太覺得減更肥無啖好食, ok arh, 對自己上2 weeks減左4 kgs都好滿意arh!!

男爵府

原文章由 靚靚mona 於 08-10-27 20:21 發表
我都想知戒澱粉質是否很快會瘦,不過我只會晚餐才戒,我平時會做45分鐘運動,希望慢慢會有好成績,其實増肥吸收大約7000卡路里就會増加1磅,而減肥只要消耗3500卡路里就減1磅,所以付出多過吸收就可以減肥,我自己深信沒有不努而獲 ...

講得好!! 我肥成咁都係自己攞黎ga la, 又懶又為食, 所以e+咪知錯lohh
我ge推動力係貪靚, 好想著返以前d靚衫, 同埋就快返hk, 你知係hk, 肥d都俾人岐視ga ma 費事咁突出la.......
你la?? target減幾多arh??
你繼續努力ge話, 唔係希望arh, 係[一定]有好好ge成績arh!!

男爵府

原文章由 虫虫主人 於 08-10-27 21:38 發表

其實我想知食代餐係咪真係減得快d,不過我怕食番正常野會仲肥

我就係咁lohh
唔好咁心急la, [肥]都唔係1夜之間ge事la, 邊有咁着數ga~~

大宅

原文章由 鍾薏媽媽 於 08-10-28 05:39 發表

1月到宜家50 lbs好好成績wor 你1定好有衡心同決心la, well done!!
其實有營養師係咪好有幫助la?? 我自己係le邊就買好多diet ge雜誌, 睇完有好大推動力ga, 除左有好多資料, 仲有好多成功人士講佢地g ...

其實找對條路, 就好順利咁減, 次次都有落磅/營養師/運動教練支持亦係推動力, 好好彩我冇乜平台期, 每次覆磅都有交待, 同埋真係冇乜壓力去減, 過程亦唔難受, 所以都幾enjoy。亦學會食物同我既關係。自己點解會暴脹成咁。營養師餐單我覺得好有用, 因為餐單唔會set死一個, 會經常變, 等身體適應唔到, 快d落磅, 又或者落得少, 營養師會俾其他餐單去食。至於原理, 我估未讀過營養學既我, 唔係咁易理解。

減肥藥, 康記, 坊單餐單我亦試過, 最後當然係冇效啦。有效既只係減水份。body fat都有落少少既。但真係好少。一正常飲食就反彈。

我d鄰居 (我住村屋)都話我減得臉色好好, 我自己都覺得係, 脾氣又唔會差左, 整個減肥期我都覺得開心。

大宅

増肥吸收大約7000卡路里就會増加1

應該係1kg

複式洋房

我d joint 有問題, 連游水個knee 都會痛, 好難減

我冇食dinner, 只係食麥皮or 清菜!!

breadfast 飲milk, 午餐同事一齊食. 冇食零食好耐!!!!!

都只係keep 住唔肥, 但係就瘦唔到!!!!

好慘呀!!!!

138lbs, 陪咗我9年啦

大宅

原文章由 mastergirl 於 08-10-28 12:33 發表
我d joint 有問題, 連游水個knee 都會痛, 好難減

我冇食dinner, 只係食麥皮or 清菜!!

breadfast 飲milk, 午餐同事一齊食. 冇食零食好耐!!!!!

都只係keep 住唔肥, 但係就瘦唔到!!!!

好慘呀!!!!

138lbs, 陪咗我9 ...

咁醫生對運動方面有冇乜野建議? 完全唔做得運動?

首頁

尾頁

跳至