跳至

首頁

尾頁

男爵府

我見這間學校好少人談論,請問有沒有多少少資料,謝謝!

禁止發言

大宅

依, 點解你會咁問既, 你幫你囡囡報左呢間小學嗎?

響1st round時我周圍問人都問唔到任何資料, 只知好但講唔到咩好, 不過我親身參觀左兩次後, 最終都決定報呢間...

原文章由 monica_kam 於 08-10-20 18:54 發表
我見這間學校好少人談論,請問有沒有多少少資料,謝謝!

男爵府

原文章由 Octopusma 於 08-10-27 18:05 發表
依, 點解你會咁問既, 你幫你囡囡報左呢間小學嗎?

響1st round時我周圍問人都問唔到任何資料, 只知好但講唔到咩好, 不過我親身參觀左兩次後, 最終都決定報呢間...

...

你好呀!我囡囡下年先係K3,不過問下先!

我都想緊呂明才同聖嘉祿,因為近(聖嘉祿近D)!

但好似這間學校的資料比較少!

禁你是不是1ST ROUND已經入了?

大宅

要11月底先知, 其實我睇左好多間, 最鐘意係天主教總堂區同舊聖安多尼, 總堂區位置有條長樓梯, 唔方便婆婆or姐姐接送, 又怕佢收生不足, 舊聖安多尼就因為太早上堂, 我夜收工阿仔都習慣夜訓, 怕到時大家辛苦...
呂明才我係舊生原本有分tim, 但老公唔太鐘意多班同大班, 鐘意小班, 前後參觀左兩次聖嘉祿感覺幾好又係小班, 所以冷門都都決定照報...
你囡囡讀緊邊間kg呀? 禮賢會? 你個名好熟下, 唔知係咪名有相名呢...

原文章由 monica_kam 於 08-10-28 17:50 發表
你好呀!我囡囡下年先係K3,不過問下先!
我都想緊呂明才同聖嘉祿,因為近(聖嘉祿近D)!
但好似這間學校的資料比較少!
禁你是不是1ST ROUND已經入了? ...

男爵府

原文章由 Octopusma 於 08-10-28 19:12 發表
要11月底先知, 其實我睇左好多間, 最鐘意係天主教總堂區同舊聖安多尼, 總堂區位置有條長樓梯, 唔方便婆婆or姐姐接送, 又怕佢收生不足, 舊聖安多尼就因為太早上堂, 我夜收工阿仔都習慣夜訓, 怕到時大家辛苦...
呂明才 ...

我老公都係呂明才舊生,我其實都係因為聖嘉祿小班同近,所以選擇這一間,但我未參觀過,今年開放日因為有事去唔到!

我囡囡讀緊聖安多尼中英文幼稚園,就因為這幾年帶佢返學辛苦,又等唔到車,所以我唔想讀得太遠,要讀六年喎!

大家都係中西區,可能見過唔出奇

[ 本文章最後由 monica_kam 於 08-10-29 13:55 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至