自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

我以為用私家醫生打針是好比在健康院打針來得好,點知在沙田區康健醫務中心的曹貴子醫生,他唔洗兩分鐘,草率地為BB打針,又不替BB檢查,結果我的BB大脾腫了像雞蛋般大的,坐立都會痛,整天不停痛哭,這一年內已是第二次了,可能這醫生已是上市公司,事務繁忙,既然他忙,就唔好做醫生,做好行政工作算了,一個醫生的草率,令一個BB痛哭幾天,作為父母痛心...........

子爵府

:;pppp: :;pppp: 咁衰!

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

用冰同小朋友"夫"下啦
會好好多0架

複式洋房

原文章由 kakac88 於 08-10-28 15:18 發表
我以為用私家醫生打針是好比在健康院打針來得好,點知在沙田區康健醫務中心的曹貴子醫生,他唔洗兩分鐘,草率地為BB打針,又不替BB檢查,結果我的BB大脾腫了像雞蛋般大的,坐立都會痛,整天不停痛哭,這一年內已是第二次了, ...

對,本人也住沙田區,他是比較草率的,但個仔夾佢,無計!

男爵府

曹貴子醫生之前都有睇佢,我奶奶之前尿道炎幾次都醫唔好仲愈醫愈衰,後尾係佢果到做埋身體檢查都話冇野,點知因為尿道炎d菌上左腎,根住入左醫院唔夠一個月死左。

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

点解第一次唔好, 仲要去第二次呀?

大宅

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

我覺得他已今時唔同往日,又或他的藥不夾我的小朋友,所以都好耐無睇佢。Anyway,你的BB消腫末呀?有冇打番電話去反映呀?

原文章由 kakac88 於 08-10-28 15:18 發表
我以為用私家醫生打針是好比在健康院打針來得好,點知在沙田區康健醫務中心的曹貴子醫生,他唔洗兩分鐘,草率地為BB打針,又不替BB檢查,結果我的BB大脾腫了像雞蛋般大的,坐立都會痛,整天不停痛哭,這一年內已是第二次了, ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 kerkermui 於 08-10-27 21:08 發表
点解第一次唔好, 仲要去第二次呀?

係呀~~~~係呀~~~
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我朋友舅父搵佢去做大腸手術又係最終過咗身......
所以我朋友千叮萬囑我吾好睇佢

原文章由 芝士腸 於 08-10-28 15:45 發表
曹貴子醫生之前都有睇佢,我奶奶之前尿道炎幾次都醫唔好仲愈醫愈衰,後尾係佢果到做埋身體檢查都話冇野,點知因為尿道炎d菌上左腎,根住入左醫院唔夠一個月死左。 ...

禁止訪問

水晶宮

原文章由 芝士腸 於 08-10-28 15:45 發表
曹貴子醫生之前都有睇佢,我奶奶之前尿道炎幾次都醫唔好仲愈醫愈衰,後尾係佢果到做埋身體檢查都話冇野,點知因為尿道炎d菌上左腎,根住入左醫院唔夠一個月死左。 ...

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

男爵府

曹貴子醫生睇証仲快過政府醫生,食完佢d藥仲衰過未睇之前呀!

複式洋房

原文章由 jo2901chan 於 08-10-28 16:23 發表
係呀~~~~係呀~~~

係呀,佢地仲有樣好無聊既野,你睇完症第二日,梗有個姑娘打電話比你,問你食左d約點,我自己有次因為頭暈,去睇佢,打左支針,比左d藥返屋企食.
甘第二日個姑娘咪循例甘打比我問我點,我話仲好暈,暈到跌過落地.甘個姑娘話,甘你繼續食藥啦,BYE BYE! 收左線後,唔夠一個鐘,我又暈到仆響地,跌爆左個咀,CALL 十字車入左醫院,住左個幾星期.
睇症第二日打比個客問情況,原本係好既服務,但呢樣野做到甘,仲系唔系有意義呢?
仲有曹醫生間診所d女仔(即所謂姑娘)態度(接電話或面對面)真的要多加培訓.
第二間同機構的姑娘很有禮貌.奇怪,老闆間診所反而仲衰!

大宅

我都系住沙田, 以前 d 人話佢 OK的. 好彩我無去睇佢. 原來佢依家咁樣.
個針口消腫未呀, 陰公 law. 試下用暖水 full 下.

大宅

聽過個名,好啋無睇過佢 !

大宅

我是睇霍兆榮醫生的,我覺得他十分細心,打針,抽血都唔痛.

quote]原文章由 ypyemily927 於 08-10-28 22:47 發表
聽過個名,好啋無睇過佢 ! [/quote]

子爵府

佢診所d姑娘,當眾講私人電話,態度輕浮,真係好難想像d老闆會容忍咁嘅姑娘。

男爵府

Dr.曹差D令到我朋友仔仔盲, 因驗咗好耐都驗唔到...

Dr. 馮 (前醫學會會長), 醫我女鼻塞, 又要吸氣(有x固醇成份), 又要借機, 拖咗成個半月, 一轉公司醫生阿女即日好番, 出名醫生都有舖拖症引, 目的更係略錢同塞爆診所, 以後都未睇過佢...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至