夫婦情感

跳至

首頁
12345...41

尾頁

男爵府

話說,昨夜有片刻沒有相見。

夫:「頭先我心裡面一直都諗住你。」

妻感動,因為剛才自己都很想念對方。
 甜蜜的笑:「咦~乜咁o岩o既?」

夫:「你淨係掛住你自己咖咋?」

妻愕然,面容「脫色」,兼啞口無言。

==========
版主借個地方加link, 唔好意思!

《和老公有趣o既對話》part 1:

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=122468&extra=page%3D1&page=102

thanks,
edea

[ 本文章最後由 edea 於 08-10-27 18:33 編輯 ]

男爵府

當時立即笑容唔見哂...

男爵府

edea (小墨魚媽媽)
金鑽級國民

UID 13040
積分 5836
文章 5384
閱讀權限 100
註冊 12 8 2003
狀態 離線

10 4 2006 12:36

"夫婦情感" 版規

(1)
由即日起, 版主會向新張貼的 “閒聊topic”發出告示, 24小時後會移至 “媽媽會所”. 版主亦保留立刻遷移/刪除而不作事先通知的權利.

閒聊定義: 與本討論區主旨無關(off-topic)的閒談/聊天topic. 如有任何爭議,一概以版主意見為準.

(2)
緊急人流管制措施[2005年9月21日] - 為避免網站過於擠擁,
請國民自行停止回應 數超過2000的文章,並開設「續集」繼續討論。

謝謝合作
.

版主Edea

我早已自行停止回應 數超過2000的文章,並開設新的「續集」繼續討論。

可是:此溫馨提示卻被忽略了~

別墅

太太同先生sms對話
太太:點算ar...阿b今日唔郁ar... (太太有左bb4個半月...兩日前 開 始feel到bb郁)
先生: 阿b瞓左覺...
太太:你又知?
先生: 阿b話我知你琴晚唔肯瞓....搞到阿b今朝要好好瞓返ar
太太: 吓....

珊瑚宮

環保接龍勳章

老公一向好照護老婆, 唔想老婆做家務的. 老公會煮三餐, 會沖奶茶, 會準備飲料給老婆的. 有一天老婆給老公沖了一杯香濃的中國茶. 老公一天辛辛苦苦工作, 想他要好好歎杯茶.

老婆: 老公飲杯熱茶呀~
老公: 唔該晒呀老公~
老婆: 吓?
老公&老婆: hahaahahaha

公爵府

好媽媽勳章

有日我打開個雪櫃,見到有個空ga水樽同空ga食物盒係雪櫃入面.....

我 : 老公, 做乜有個空樽同空盒係雪櫃入面
c6 : 哦!....係放放入去ga
我 : 你做乜放個空樽同空盒入雪櫃呀?
c6 : 又係你話ga, 用完ga野要放番入個櫃入面嘛, 我用完個樽同盒, 洗返乾淨咪放返入個櫃入面law, 費事又比你話我亂擺野呀
我 :

kaiiiiiiiuet    發表於 12-4-26 17:40
YAN030    發表於 12-2-4 00:45

別墅

原文章由 健朗媽咪 於 08-10-21 19:46 發表
有日我打開個雪櫃,見到有個空ga水樽同空ga食物盒係雪櫃入面.....

我 : 老公, 做乜有個空樽同空盒係雪櫃入面
c6 : 哦!....係放放入去ga
我 : 你做乜放個空樽同空盒入雪櫃呀?
c6 : 又係你話ga, 用完ga野要放番入個櫃 ...

你老公又幾好喎...會洗完放返入去...
我老公只會食完放返入雪柜...佢話洗開碗時先洗...
費時浪費洗洁精

別墅

終於用咗個星期睇哂d post, 笑甩下 "爬", 笑到胃抽筋, 腸打結

最慘我係係公司度睇, 好彩身邊無乜人, 有時會忍唔住噴水式, 笑咗出黎. 有時忍到好似隻野咁, 抽住啖氣嚟笑. 特別係renren個d, 我真係投哂降

仲有其他嫁, 不過開咗新版, 唔識quote過嚟

我都試下帶太陽眼鏡同帽瞓先, 不過一定唔可以搽太陽油, 因為我隻小公主寶貝狗, 實會lamp鬼哂,

別墅

QUOTE:
原文章由 renren 於 5/10/2008 16:08 發表
响旺角渣車中,突然有個金毛標出馬路大無私樣慢慢行砵左佢一下...
金毛企响樹指住我鬼殺咁嘈:你老x,你係咪唔x知定呀?
肥妹未驚過:係呀..呢度邊度呀?
金毛:x你吖,信唔x信我吹雞?
肥妹依然未驚過:吹囉...吹一 ...
c6一上車:嚇死我喇嚇死我喇,手都震埋 以后唔去得旺角tim...好驚呀...死啦,會唔會俾人點相架?

renren嘅c6, 你好"近"呀! 上車之後嘅你, 又好好笑, 睇字都咁好笑, 我驚如果我在場的話, 你地要送我入醫院, 我係office都笑到差d斷氣咁滯

別墅

c6買餸番黎,姐姐話d菜唔靚....
肥妹:你點買架...又爛又黃
c6:話晒都係北京黎喎....
肥妹:北京黎又點呀,唔靚就唔靚啦,質到成注菜咁....
c6:咁你認為係咪佢地應該一棵棵坐經濟位黎香港先啱呢?再者,佢地真係菜黎架,亞太太...
肥妹想笑又要認住:下次叫佢地打番條呔tim呀,爛身爛世.咁我先認得佢地係菜

乜菜唔係....應該...... ... ....著裙嘅咩

TobeyTobey  笑左  發表於 12-3-31 23:00
YAN030    發表於 12-2-4 00:46

別墅

c6一上車:嚇死我喇嚇死我喇,手都震埋 以后唔去得旺角tim...好驚呀...死啦,會唔會俾人點相架?
肥妹:你下次扮勇前笠番個麥當當紙袋先啦,呢,好似果個借錢廣告咁囉

我睇咗幾次都仲係笑到扯蝦

別墅

今日我地去左街市買EGG打算炒蛋食
老公:喂,屋企得番冇蛋呀,要買啦!
我話,唔係呀...雪櫃仲有2隻呀
老公:尋日我都以為係呀...響雪櫃拎左隻蛋出泥打,一打出泥原來係皮蛋,好心你唔好將D皮蛋刮曬D毛又響埋響D蛋度啦點分呀...搞到我尋日又打左落個面度食左啦....
我話,冇呀...屋企D皮蛋我用膠袋另外裝起嫁喎,同埋果D係泥唔係毛...我冇刮開D泥呀....D皮蛋同咸蛋一齊放嫁喎....
老公:唔係喎一打出泥係黑色好似皮蛋味嫁...
我話,一定係壞蛋啦...皮蛋打唔到出泥,一MET開D殼係一隻隻嫁喎....
老公:唔係嘛...變壞左?我食左啦喎你諗下丫..有冇D係冇毛既皮蛋嫁....
我話,都話係泥呀...唔係毛...邊有冇泥既皮蛋嫁...
老公:死啦我食左呀點算呀...

皮旦有毛.... 唔係化呀

救命呀........

黑色嘅旦.........= 皮旦??????

Oh my GOD

別墅

肥妹:本地800,北姑200,俄羅斯1200
C6:本地啦.
肥妹:咁黎啦,老細多謝800
C6:你?邊位呀你?
肥妹:咪本地囉
C6:得喇..我唔使欲仙,而家淨係要欲死啫

renren你應該話收平咗啦 如果笠番個假髮收$1200添呀

子爵府

好媽媽勳章

俾你呢句先笑死呀...係喎收平左TIM,C蠢
原文章由 dumpling 於 08-10-22 22:38 發表
肥妹:本地800,北姑200,俄羅斯1200
C6:本地啦.
肥妹:咁黎啦,老細多謝800
C6:你?邊位呀你?
肥妹:咪本地囉
C6:得喇..我唔使欲仙,而家淨係要欲死啫

renren你應該話收平咗啦 如果笠番個假髮收$1200添呀 ...
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

子爵府

好媽媽勳章

今朝收衫.....
肥妹:而家天氣真係好,D衫咁快乾,睇下連nine g蓋都乾得好透
c6:係你nine g蓋細易乾啫.
肥妹:細?你講多次?笠得到你個頭呀:;pppp:
c6:咩頭先?我有好多個頭過喎
肥妹:我知你想講乜:;pppp: 係膝頭!俾你戴住去踩roller,d人實話你好勁啫>>e,乜你對nine g大到跌到落膝頭既
c6::;pppp:
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

最近三歲嘅囡囡好中意玩家中一套帽子, 每頂帽都有一隻動物, 有獅子, 羊, 豬, 及兔,
每一日老公放工回家, 囡囡就一定攞住個兔仔帽要佢帶,

囡囡 :爸爸要帶兔兔 (我和囡囡都帶左獅子和羊)
爸爸 :唔帶呀, 唔帶呀, 等爸爸食完飯先啦 !
我同囡囡講 : 爸爸唔鐘意帶兔兔, 不如叫爸爸帶豬豬啦,
囡囡 :爸爸想帶兔兔架
我同爸爸講 : 拿, 連個女都知你要帶"套"架.
爸爸同囡囡講 : 爸爸帶"兔兔"就冇細佬囉喎, 你想唔想要細佬呀?
囡囡 : (擰頭) 唔想要細佬.
我笑住講 : 拿, 注定你以後都要帶架啦.
老公

[ 本文章最後由 adaho123456 於 08-10-23 00:43 編輯 ]

YAN030  GOOD!  發表於 12-2-4 00:46

別墅

有時候小朋友真係唔可以睇小, 所以以前d老人家都會叫d小朋友up d number出來買6合彩, 仲唔到連其他野都會中成咁...hehehehe.....

大宅

醒目開學勳章

I can't stop laughing

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

琴晚我要整埋D野先可以瞓, 死佬就同亞仔瞓左先, 到我上床時, 又吾係好瞓得著, 就撩下已經瞓到死豬咁既死佬傾下計, 當然係攪醒下佢先得, 但佢卒之頂吾住講
死佬 : 吾好再攪我LA
我 : 我瞓吾著吖
死佬 : 咁咪食碗飯羅
我 :
死佬 : 食完碗飯, 會飯氣攻心, 咁咪會瞓得著羅
我 : (又會特然咁醒, 咁都比佢諗到 )

首頁
12345...41

尾頁

跳至