自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

我想問下有無媽咪知道點樣喺"淘宝網"買野的方法!!

如知道一點請PM 告訴我!!!!

我已有交通銀行Account la!!!!

Thanks

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

你在淘寶的網頁開一個支付寶戶口然後充值就可以買嘢。
靚太唔易做!!

大宅

http://dincat.pixnet.net/blog/category/363997

大宅

我多數用visa驗証付款。

****未經本人許可, 不得轉載****

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 katielee1123 於 08-10-19 21:56 發表
我想問下有無媽咪知道點樣喺"淘宝網"買野的方法!!

如知道一點請PM 告訴我!!!!

我已有交通銀行Account la!!!!

Thanks

香港開的交通銀行ac係無用架

如果係大陸的交通銀行, 要做埋網上銀行, 開通網上付款功能
bid好野, 付款時link去交通銀行付款扣錢就ok

男爵府

vip 價錢買野 ?

有無mami試過用vip價買野? 係點? 是否在指定期間買夠$$$, 就可自動在有vip提供的店用vip價買野?
[

民房

多數香港人沒有國內CREDIT CARD,可用有VISA驗證香港VISA CARD,根據VISA HK網頁,目前只有恒生、渣打、匯豐、中國銀行& 星展CARD支援VISA驗證。

若沒有上述CREDIT CARD,可以阿Q一點,親身到國內支付點,以人民幣現金支付。我試過去相信係最接近香港的支付點,在深圳萬象城隔籬街,由羅湖城坐巴士去只3-4個站。

雖然是現金支付,但同樣享有支付寶的保障,錢會存在支付寶,到你收到貨滿意後才確認找數。

[ 本文章最後由 Jocelynd 於 08-11-6 02:09 編輯 ]

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 Jocelynd 於 08-11-6 01:52 發表
多數香港人沒有國內CREDIT CARD,可用有VISA驗證香港VISA CARD,根據VISA HK網頁,目前只有恒生、渣打、匯豐、中國銀行& 星展CARD支援VISA驗證。

若沒有上述CREDIT CARD,可以阿Q一點,親身到國內支付點,以人民幣現金支付。我 ...

恒生visa 早已不能在支付寶使用
如果次次買野都要上去支付點付款咁麻煩, 不如上去開個大陸人民幣戶口, 開埋網上付款功能, 放定一筆錢係度, 慢慢扣

大宅

請問各位,如果我已經做左匯豐綱上 0既visa驗証,咁可以點樣入$去支付寶呢 ?唔該晒
原文章由 dincat 於 08-11-6 08:01 發表

如果次次買野都要上去支付點付款咁麻煩, 不如上去開個大陸人民幣戶口, 開埋網上付款功能, 放定一筆錢係度, 慢慢扣 ...

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 mamimaggie 於 08-11-6 13:15 發表
請問各位,如果我已經做左匯豐綱上 0既visa驗証,咁可以點樣入$去支付寶呢 ?唔該晒

只要bid好貨品, 付款時選visa就ok
信用咭不能入錢到支付寶

男爵府

好似好復雜~~但係我都唔識~~
PLANNING~~~~~

大宅

要留意
用visa每次只可以付一個貨款
不能合併付款
歡迎參觀我的個人網頁

男爵府

香港既郵政編號係幾多呢

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 chunkiuBma 於 08-11-6 15:47 發表
香港既郵政編號係幾多呢

大宅

我用支付宝充值,我覺得好過用visa
Are you living your dream?

伯爵府

好媽媽勳章

我見bk而家好似有一個叫唔知咩一站通幫人充值,我上過佢網頁睇,而家充$100以上免收手續費喎...但我又唔係好明咁佢賺咩呢?
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

大宅

原帖由 kitty 於 09-5-18 16:30 發表
我見bk而家好似有一個叫唔知咩一站通幫人充值,我上過佢網頁睇,而家充$100以上免收手續費喎...但我又唔係好明咁佢賺咩呢?

賺個對換率.
一般換 1.13-1.14
但一站通要1.16

珍珠宮

好媽媽勳章

我想問用VISA付款銀行會否收取1.75%的海外簽卡手續費?

男爵府

原帖由 echoo 於 09-5-18 17:10 發表
我想問用VISA付款銀行會否收取1.75%的海外簽卡手續費?

會收,手續費和匯率一起計在月結單裡,
好似只有hsbc和渣打是1.75%,
中銀及dbs係1.95%,
唔知有冇改,正確費用你可以打去銀行hotline問!

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 dincat 於 08-11-6 08:01 發表

如果次次買野都要上去支付點付款咁麻煩, 不如上去開個大陸人民幣戶口, 開埋網上付款功能, 放定一筆錢係度, 慢慢扣 ...

至於你咁做法好不安全啊!

首頁

尾頁

跳至