親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

聖誕節有無人會帶小朋友去北海道啊? 想問下你們會跟那間旅行社.thanks!

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我都想,有無人可以報料邊間好,thank!

男爵府

我找緊資料,上星期去過東x遊,行程有囡囡想去的旭山動物園、熊牧場和音樂盒城,但未出聖誕價錢,而且要坐凌晨機去東京,再轉內陸機。

出了聖誕價錢的只有康x和縱x遊,但行程不是少了這個,便是少了那個。

大宅

我係自己去, 無join團~
5日北海道+5日東京

[/url]

男爵府

請問知唔知幾時雪祭?

男爵府

我都會x'mas去,問過wing on好貴呀!!
大人-$13,999 小童-$12,999

而家仲心大心細緊,咁嘅價錢,非常唔值囉!!!

你地問係幾$嫁, 乜行程呢?

男爵府

codychan:
嘩!!!!!咁貴?係未包滑雪呀?康x和縱x遊要 @$7999/5day,無滑雪。

howto:
雪祭好似要1月中or 尾才開始喎!

ky2005:
我初時都是plan自由行,但因我99話要跟埋去(她7x歲),我朋友的小朋友得2歲多,考慮過又老又嫩,加上我們幾個都無車牌,才決定跟團。

大宅

原文章由 YY(芝芝媽咪) 於 08-10-23 18:07 發表
codychan:
嘩!!!!!咁貴?係未包滑雪呀?康x和縱x遊要 @$7999/5day,無滑雪。

howto:
雪祭好似要1月中or 尾才開始喎!

ky2005:
我初時都是plan自由行,但因我99話要跟埋去(她7x歲),我朋友的小朋友得2歲多,考慮過又老又嫩,加上我們幾 ...

YY

其實只要plan得好, 我覺得有老有嫩自由行仲有彈性仲舒服, 唔洗早起, 食又可以隨心水嚟揀, 可以淨去目標地方, 又唔洗比人帶去d所謂買手信嘅無謂地方, 而且北海道有好多酒店都有shuttle service.

我都會一家3口聖誕去北海道, 平時我哋去日本玩鍾意揸車, 今次都唔揸, 因為plan到坐hotel shuttle都好方便.

我暫時只定咗大致行程同做哂booking, 有興趣去我個blog望吓啦 ~ http://hk.myblog.yahoo.com/gs19451996/article?mid=2320

男爵府

candy925:
未打算跟團前,我都計劃了行程,請給我意見吧!我打算30/12出發,玩五天。

第一站:札幌
1. 札幌站前本店
2. 雪印專門店買芝士蛋糕
3. 円山公園
4. 旭山動物園
5. 狸小路商店街

第二站:小樽
考慮住宏樂園
1. 運河一帶
2. 小樽音樂盒堂本館
3. 銀之鐘 1號館

第三站:登別
考慮住:第一滝
1. 熊牧場

第四站:函館
1. 函館朝市買元貝
2. 西波止場(海鮮市場)
3. 西波止場美術館
4. 金森洋物館
5. 函館山夜景
6. 六花亭喫茶店

[ 本文章最後由 YY(芝芝媽咪) 於 08-10-24 15:03 編輯 ]

複式洋房

現在d日元(0.83)超貴,跟團可能用少D錢.....因為我都想個自己去

原文章由 YY(芝芝媽咪) 於 08-10-24 15:02 發表
candy925:
未打算跟團前,我都計劃了行程,請給我意見吧!我打算30/12出發,玩五天。

1. 札幌站前本店
3. 円山公園
4. 旭山動物園
5. 狸小路商店街

考慮住宏樂園
1. ...

[ 本文章最後由 pw168pw 於 08-10-24 21:12 編輯 ]

水晶宮

每年既2月4日開始 quote]原文章由 howto 於 08-10-23 17:19 發表
請問知唔知幾時雪祭? [/quote]

大宅

原文章由 YY(芝芝媽咪) 於 08-10-24 15:02 發表
candy925:

1. 札幌站前本店
3. 円山公園
4. 旭山動物園
5. 狸小路商店街

考慮住宏樂園
1. ...

YY
你個行程第2同第3站都冇乜問題,
由札幌落小樽, 坐JR快則36分鐘, 慢就1個鐘多dd,
由札幌落登別第一瀧有酒店free shuttle, 由JR札幌站至酒店2個幾鐘, 好方便,
不過第1站去旭山動物園坐JR如果冇記錯, 來回一共要成3個幾鐘, 仲未計喺入面逗留幾耐, 所以完成哂第一站行程會好攰, 淨大人都可以, 不過有老有嫩就好辛苦喇,
至於第4站, 你係打算由登別直去嗎?
咁要返札幌坐機返香港嗎?
5日行程似乎唔多夠時間喎!

大宅

芝芝媽咪:

我囡囡都叫之之 ~
其實, 有老人家有小朋友自己去都好方便~
不過我見你個行程... 5日... 真係好急~~ 同埋無咩可能去到咁多地方...

你只去5日?
你會直航還是轉機?
如果直航, 第一日去到札幌酒店, 快既都4pm了
走過日, 14:00都要離開札幌去機場
即係去5日, 前後得3日半多d可以玩~
如果轉機, 第一日9pm先到, last一日好早又要去機場, 得番3日玩~
好難去晒你4個站喎~

如果真係要去晒, 7日可能好d~

[/url]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

雪祭 2月5日開始
我已 book 左 1/2 機票 la

原文章由 howto 於 08-10-23 17:19 發表
請問知唔知幾時雪祭?

男爵府

CANDY925 & KY2005:
謝謝你們的建議,看來我要大幅修改行程了。
七日應該不可能,因為我21/12至29/12要出trip,30/12才可以出發,囡囡5/1就要返學了。

複式洋房

我都會去北海道+東京, Dec 18出發, 26号返香港。
Please visit my blog http://hk.myblog.yahoo.com/cywbetty if you have time.

洋房

我會帶小朋友聖誕節去北海道過, 我地自遊行, 22號出發27返香港
今次去最主要想女女睇下落雪, 去下動物園, 行下街, 食下野, 不過今次去好慘, 我都未唱錢, 日圓好貴

原文章由 pw168pw 於 08-10-23 13:49 發表
聖誕節有無人會帶小朋友去北海道啊? 想問下你們會跟那間旅行社.thanks!

伯爵府

我報左康x hjj05北海道五天團~~~

複式洋房

你幾時出發啊!,有無人只聖誕節大約幾度會好凍嗎?

原文章由 pw168pw 於 08-10-23 13:49 發表

洋房

請問聖誕節同埋3歲囝囝去會唔會太凍,我好驚亞囝凍病,到時好麻煩?

首頁

尾頁

跳至