跳至

首頁

尾頁

別墅

hi, 各位!

唔知這裡有沒有大埔官立中學的媽咪呢, 有的話, 入嚟傾吓啦!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

仔女讀官中定係以前讀官中??

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

上星期五已經派左通告剎校, 我同學個仔讀中三, 而家要兩手準備好(傍)惶...

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 mrs.so 於 08-11-10 09:38 發表
上星期五已經派左通告剎校, 我同學個仔讀中三, 而家要兩手準備好(傍)惶...

唔該!我想問大埔官中係唔係吉之島隔離個間呀?

公爵府

係...大埔文娛中心毗鄰

別墅

係呀, 我仔仔啱啱今年中一, 真係唔知點算好囉

原文章由 mrs.so 於 08-11-10 09:38 發表

別墅

今年剛派入去, 你的仔女都喺度讀架.

原文章由 jerymama 於 08-11-9 16:08 發表
仔女讀官中定係以前讀官中??

伯爵府

牛年勳章

轉校資料

http://www.yy2.edu.hk/sch_detail/sch_detail6b.php

別墅

這間學校好唔好架, 校風怎樣, 屬於band幾架?

原文章由 tictactoe 於 08-11-13 19:23 發表
轉校資料

http://www.yy2.edu.hk/sch_detail/sch_detail6b.php

公爵府

我同事個仔上星期五去INTERVIEW靈風好多人, BUT聽閒女仔插班生即收, 男生要等消息...

別墅

現在入插班生, 咁咪要重新買過哂啲書本, 校服等, 費用很大啊!
實在負擔不來 , 我諗住仔仔讀完中一才轉校, 唔知咁樣好唔好呢, 大家有無咩意見呢, 我實在不知怎樣好呀!

原文章由 mrs.so 於 08-11-17 09:12 發表
我同事個仔上星期五去INTERVIEW靈風好多人, BUT聽閒女仔插班生即收, 男生要等消息...

公爵府

係呀...全部要買過哂, 又要洗一舊錢呢!!!

上星期六我同事開完家長會, 佢話講完等如無講到, 好無助, 而家唯有周圍搵學校, 早走早著喎!!!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我以前係讀大埔官中,知道要剎校好唔開心.....

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我細佬都係o岩o岩o係大埔官中畢業..琴日返去探老師..好多老師都要走..唉><都唔知點算?我細佬諗住出年搵同一年既同學一齊返去聚會囉

伯爵府

牛年勳章

我亞哥以前讀官中架
呢間又要殺..........咁大埔區未殺左4間中學
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

公爵府

今朝我同事講收到左通告係官中有幾個家長聯名反對剎校及停辦中一, 不過我同事個仔話至從知道剎校, 佢個班已經無哂讀書氣氛, 上上下下都好似無心留戀, 唔同以前, 令佢都唔想返學好唔開心...

別墅

係有好大影响架, 我衹有同個仔講今年要更加比心機讀, 有好成績才能找到好學校轉架, 係政府咁的政策下, 學生同家長實無奈和無助, 唯有到時再算, 唉....

男爵府

我的育兒心得勳章 環保接龍勳章

點解咁突然被剎? 都未開始收生.?-(

別墅

係以08/09年度收生不足(即剛剛派位)為由刹校, 明年要停辦中一收生, 最遲讀埋09/10年度便要走人!
聽我個仔講學校的學生情緒確很低落, 平時成績不俗的學生, 成績都有倒退的情況, 昨日學校仲派咗通告, 全天候有輔導老師跟進學生的情緒, 唉, 政府可唔可以由學生方面想多些, 找其他方法代替刹校呢!

男爵府

我的育兒心得勳章 環保接龍勳章

咁即係讀埋出年就一定要轉校!
剛剛中一咪好可憐,剛適應又要轉,
Smaller 咁你仔仔有mug打算呀!

原文章由 smaller 於 08-11-22 10:24 發表
係以08/09年度收生不足(即剛剛派位)為由刹校, 明年要停辦中一收生, 最遲讀埋09/10年度便要走人!
聽我個仔講學校的學生情緒確很低落, 平時成績不俗的學生, 成績都有倒退的情況, 昨日學校仲派咗通告, 全天候有輔導老師 ...

首頁

尾頁

跳至