跳至

首頁

尾頁

複式洋房

兩間心儀的幼稚園同一日面試,點算呀?如果改其中一間幼稚園的時間,佢哋會唔會有偏見,會選沒有改時間的小朋友?有沒有有經驗的媽咪可以比d意見.謝謝!

大宅

我都係呀! 仲要係埋同一個時間, 可以點做?

大宅

醒目開學勳章

我都係.好奇怪竟會完全相同時間? 不祗一位係咁.唔通有原因>!!

別墅

點會呢. 你去找一間比較有把握去interview. 另一間postpone呢. 我想沒有偏見的最多可能讀不到心儀的時間吧. 你估d 家長不用番工嗎

複式洋房

原文章由 honglee 於 08-10-20 22:56 發表
我都係呀! 仲要係埋同一個時間, 可以點做?

honglee,
唔知有沒有認錯人呢? 妳係唔係x晴媽咪呀?我係子樂媽咪呀!近來點呀?

[ 本文章最後由 63 於 08-10-21 14:36 編輯 ]

珍珠宮

原文章由 63 於 08-10-20 09:52 發表
兩間心儀的幼稚園同一日面試,點算呀?如果改其中一間幼稚園的時間,佢哋會唔會有偏見,會選沒有改時間的小朋友?有沒有有經驗的媽咪可以比d意見.謝謝!

我2年前試過, 同一日, 時間好接近, 不過地點距離遠
我當時打電話去其中一間問可否改時間
如果唔得, 就去比較心儀個間
好彩可以改到, 而當日IN個2間都收左我女女

複式洋房

原文章由 phibow 於 08-10-21 15:00 發表

我2年前試過, 同一日, 時間好接近, 不過地點距離遠
我當時打電話去其中一間問可否改時間
如果唔得, 就去比較心儀個間
好彩可以改到, 而當日IN個2間都收左我女女 ...

我已經改咗第二心儀個間的時間,希望我仔會好似妳女女,二間都收

大宅

係呀, 我係晴晴媽咪呀! 你同子樂好嘛? 晴晴病咗成個禮拜呀! 佢好番啲又到細佬, 就嚟比佢兩個玩謝喇...

我今日都打咗去其中一間改時間 lu.

原文章由 63 於 08-10-21 14:34 發表

honglee,
唔知有沒有認錯人呢? 妳係唔係x晴媽咪呀?我係子樂媽咪呀!近來點呀?

男爵府

好媽媽勳章

我仲死火呀,4間都係同一日呀!
靈糧-----8:30
康傑-----10:30
明愛-----12:00
吳多泰----14:00
唔知趕唔趕到,又無第2日可能約wor,有無人知道呢幾間學校interview既程序呀,大約要幾耐時間呀?打過去問間間都話1個鐘頭內會完成,如果係真既都可以安排到,但就係勁趕law

大宅

嘩! 你都撞得好甘喎!

原文章由 優異生 於 08-10-25 10:19 發表
唔知趕唔趕到,又無第2日可能約wor,有無人知道呢幾間學校interview既程序呀,大約要幾耐時間呀?打過去問間間都 ...

男爵府

好媽媽勳章

有無人知道可能答下我呀

珍珠宮

原文章由 優異生 於 08-10-25 10:19 發表
唔知趕唔趕到,又無第2日可能約wor,有無人知道呢幾間學校interview既程序呀,大約要幾耐時間呀?打過去問間間都 ...

靈糧同康傑好近, 睇時間靈糧應該係第一批interview, 正常唔會delay, 所以in完後再去康傑應該冇問題

反而之後真係撞到七彩, 我諗你要取捨下啦, 同埋一日in咁多間, 小朋友都會幾攰

複式洋房

原文章由 honglee 於 08-10-24 16:12 發表
係呀, 我係晴晴媽咪呀! 你同子樂好嘛? 晴晴病咗成個禮拜呀! 佢好番啲又到細佬, 就嚟比佢兩個玩謝喇...

我今日都打咗去其中一間改時間 lu.

晴晴媽咪:
子樂昨日都開始流鼻水,希望唔會影響佢星期五interview啦.妳都知佢平時都幾咁mouth: .
我都希望晴晴快d好番啦!

大宅

子樂媽咪, 你哋好嘛, 收到消息未? 晴晴已收到其中一間嘅收生信喇! 仲要係今個星期內確認同比註冊費. 但我同我先生都較鐘意張煊昌, 所以, 都唔知點算好. 不過, 如果無比註冊費而張煊昌唔收佢又無書讀喎. 唉! 真係煩呀!

複式洋房

原文章由 honglee 於 08-11-14 15:04 發表
子樂媽咪, 你哋好嘛, 收到消息未? 晴晴已收到其中一間嘅收生信喇! 仲要係今個星期內確認同比註冊費. 但我同我先生都較鐘意張煊昌, 所以, 都唔知點算好. 不過, 如果無比註冊費而張煊昌唔收佢又無書讀喎. 唉! 真係煩 ...

HI!晴晴媽咪:
係咪靈糧收咗晴晴呀?靈糧都收咗子樂,不過是下午班
晴晴是上午班/下午班?我照交咗留位費.
妳有沒有把握張煊昌OK呀?

複式洋房

原文章由 honglee 於 08-11-14 15:04 發表
子樂媽咪, 你哋好嘛, 收到消息未? 晴晴已收到其中一間嘅收生信喇! 仲要係今個星期內確認同比註冊費. 但我同我先生都較鐘意張煊昌, 所以, 都唔知點算好. 不過, 如果無比註冊費而張煊昌唔收佢又無書讀喎. 唉! 真係煩 ...

祟真會美善幼稚園仲可以報名喎!有BK媽咪話OK,妳試唔試吓報名呀?

大宅

靈糧收咗晴晴上午班呀! 但我同晴晴爹哋都以張煊昌為首選. 我都交咗留位費先, 因為唔知張煊昌收唔收.

原文章由 63 於 08-11-14 15:41 發表

HI!晴晴媽咪:
係咪靈糧收咗晴晴呀?靈糧都收咗子樂,不過是下午班
晴晴是上午班/下午班?我照交咗留位費.
妳有沒有把握張煊昌OK呀?

大宅

呢間唔試lu, 而家起碼有靈糧收, 再見多間我驚到時又心大心細呀!

原文章由 63 於 08-11-14 17:19 發表

祟真會美善幼稚園仲可以報名喎!有BK媽咪話OK,妳試唔試吓報名呀?

大宅

醒目開學勳章

我都係.2間同一時間in.
而家2間都取錄了~

大宅

你就好啦! 咁快知答案, 我而家只知道次選收我個女, 但首選未有消息, 攪到唔上唔落咁! :;pppp:

原文章由 giveupaguy 於 08-11-17 08:36 發表
我都係.2間同一時間in.
而家2間都取錄了~

首頁

尾頁

跳至