婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我生日果日,同C6去左迪迪尼玩....

62一早打電話問C6,今晚返唔返屋企食飯.....

C6話唔返,但就無講點解.....

果日我個電話無電......

點知到左5點幾,62打比C6,就叫我聽電話,佢話記得我今日生日,想整一頓豐富的飯比我食,但C6一早就拒絕左,我個電話就唔通...

不過佢地2個無怪我,佢仲叫C6請我食大餐,我好開心呀....

一來我同C6好忙,成個月只可以返去一兩次,第二就係 99都係11月生日,我同C6應承左請佢同62去一次短線旅行,佢地2個好開心...

我唸婆媳就係互相尊重,彼此接納,當然都要老人家識做先得,我地後生都要明白佢地年紀大,有時會固執一D!

複式洋房

Agreed

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

你99 62 對你好好呀...我生日個時..我同老公去玩完6點幾返屋企..62 99 都問我地食唔食飯..我地都話唔食..會再出去...點知99 話 同我去食飯...仲要講左句..唔好話我唔同你 慶祝喇...嬲到我死呀...個日佢地仲要 叫 pizza 返黎食...個個人都知我係唔食 pizza....個日我好唔比面佢...我係房訓覺..話唔舒服唔食...過左一個極唔開心既生日~~

男爵府

你就好啦, 我6299從來都唔會記得我生日, 就算知個日係我生日, 都唔會話同我慶祝!

你6299咁好, 你要珍惜呀!

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我62 99係我生日時會提早比定利是我,更加會買定雞比我食

所以我都有個好既62 99

都係果句:你尊重人時,人地自然會尊重你,你對人好時,人地自然會對返你好

伯爵府

原文章由 八婆仔@ 於 08-11-13 11:56 發表
我唸婆媳就係互相尊重,彼此接納,當然都要老人家識做先得,我地後生都要明白佢地年紀大,有時會固執一D!

明就明既, 不過, 有時激氣起上黎, 就真係好難頂嫁.

男爵府

我奶奶都會記得我生日,佢每年我生日都比利是我,同埋會一齊出街食飯。(不過佢好識做架,唔會系我正日食飯。)
所以佢每年生日我都會同c6一起同佢慶祝。

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一模一樣呀
原文章由 winnie312 於 08-11-13 14:39 發表
我奶奶都會記得我生日,佢每年我生日都比利是我,同埋會一齊出街食飯。(不過佢好識做架,唔會系我正日食飯。)
所以佢每年生日我都會同c6一起同佢慶祝。 ...
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

禁止訪問

大宅

咁好嘅6299真係幸福,值得恭賀~~

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我99都記得我舊曆生日, 每年都會出街食飯慶祝,仲會俾利是我添. 講真99對我真係唔錯, 所以我成日都話我99係好好架.

子爵府

好媽媽勳章

你老爺奶奶真係好...你地婆媳關係咁好...最開心就係你老公...

[url=http://lilypie.com][img]

水晶宮

原文章由 tantanmama 於 08-11-13 19:07 發表
我99都記得我舊曆生日, 每年都會出街食飯慶祝,仲會俾利是我添. 講真99對我真係唔錯, 所以我成日都話我99係好好架.

我奶奶記得d新袍、女婿生日 (西曆), 每年都會俾利是我地
天空之城, 快樂之地

子爵府

樓主你好幸福呀
我6299唔會記得我生日嫁, 亦唔會問
不過男家所有人既生日佢地就會提早一個星期提我囉

大宅

我6299只會記得佢地自己幾時生日, 如果我地無預先送生日禮物, 佢地就會發爛渣, 又如果發現禮物唔夠名貴, 佢地都會發爛渣, 所以好多時要送兩份, 一份係預先送, 另一份係嫌禮物唔夠好, 發爛渣之後再補送

今年本來買咗套食療書俾老爺, 點知佢又嫌禮物寒酸(~$600), 罵我同老公好不孝 , 結果又要送埋湯包

別墅

我99自從有著孫之後, 連仔的生日都唔記得咗. 不過我的會好厚面皮咁提佢.

我阿媽都差不多

哈哈

男爵府

樓主我冇奶奶但有一個老爺,佢又對我好好,我生日買我鍾意食既旦糕,煮我鍾意食既餸,連平日都係鍾意食咩買咩,所以你要珍惜呀!

大宅

我冇62有99, 我同老公結咗婚三年la, 我都冇收過佢生日利是, 但係佢生日我地一定有同佢慶祝, 我自問都係一個心地唔錯既人, 對老人家我好錫同尊重, 佢入院做手術, 住咗兩星期, 我日日都煲湯攞去醫院比佢同佢沖洗, 不過佢都未比過生日利是我, 連一句生日快樂都冇廣過(但係我大伯個老婆年年都有利是, 佢係大陸人, 係一個好小氣既人, 原來佢係99面前廣咗好多野, 我地依家先知), 我老公d fd叫我再比多d耐性對99喎, 我唔想老公唔開心,所以我唯有照做囉, 好彩我老公明白我jar同知道99唔容易相處, 如果唔係都唔知點算!!你已經好好la, 有個咁好既62 99!

別墅

我6299都記得我舊曆生日,仲預先問埋我媽咪有無時間一齊食晚飯添。雖然62係硬頸d,不過個個仔女同d孫,佢都記得幾時生日,真係好有心。我都係近幾年先認真記住我老公一家人既生日,6299記舊曆,其他都記新曆。我老公有5兄弟姊妹架,記都記到我暈。

複式洋房

我遲我99三日生日, 我同老公一起9年, 無一次記得過。
但係我哋每年都有同99慶祝的。妳真的很幸福呀!
好好珍惜呀!

首頁

尾頁

跳至