網購天地

跳至

首頁

尾頁

民房

各位好媽媽:

本人想係淘寶網買野, 但無從入手, 完全唔知點做, 可否教教我呀????

急~~~~~

民房

申請個淘寶支付寶A/C,裝個淘寶旺旺與賣家直接溝通.可以講下價,最緊要要賣家承諾:貨有問題就包退貨.

珍珠宮

睛靈勳章

先開a/c,再開支付寶,再申請visa認證,一步步自己摸,個個都係咁做,好易
原文章由 lam008 於 08-11-15 22:09 發表
申請個淘寶支付寶A/C,裝個淘寶旺旺與賣家直接溝通.可以講下價,最緊要要賣家承諾:貨有問題就包退貨.

民房

請問要點樣申請??我見到一些東西好想買...有興趣...但不知道怎樣弄payment & courier....我本身無信用卡的...我應該怎麼做才可以????

教教我...pls!!!

thankyou 各位mama!!

大宅

http://dincat.pixnet.net/blog

參考吓DINCAT個blog,非常有用,我都是請教她的。

侯爵府

你只要開左個戶口,唔係一定要用visa俾錢架,而且要收3%charge唔抵嫁.

你只要入錢去香港淘一個戶口,通知佢地入左幾錢同要轉去邊個支付寶戶口,收到佢地個email通知等如幾多人民幣就可以用得d錢付款嘅喇,好易架.

我都係新手,買多幾次就熟嫁喇.

不過提你唔好淨睇價錢,要睇埋個賣家嘅評價,睇下佢有無中或差評同佢點答辯,唔好淨信佢有幾多皇冠同鑽石,有時新店都唔錯,掌櫃為多做生意d價錢唔會mark得貴,態度又好.

淘寶好多野真係平靚正,不過要俾心機慢慢搵.

有問題你隨時問,我識多你少少,可以知咁多講咁多你聽.歡迎你pm我.

首頁

尾頁

跳至