自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇人試過bb啫啫發炎呀?? 我同亞仔睇左醫生而家食緊抗生素第三日消左一半腫, 但係而家發覺係條底褲上有血. 我而家應該點呀??有冇人可以教下我呀??

等待驗證會員

原文章由 可愛的天使 於 08-11-15 22:11 發表
有冇人試過bb啫啫發炎呀?? 我同亞仔睇左醫生而家食緊抗生素第三日消左一半腫, 但係而家發覺係條底褲上有血. 我而家應該點呀??有冇人可以教下我呀?? ...

我個仔BB時成日都jj發炎, 但淨搽葯膏之喎, 後尾割左包皮就冇再發炎.

阿B而家流血, 你睇下係咪擦損左表皮, 如果係表皮擦損, 就消毒傷口, 有消炎藥食緊, 應該唔會有事

但如果D血係尿道裡面流出黎, 就即刻去睇夜診la, 即係D抗生素唔得la, 記得帶埋D葯去比醫生睇呀

男爵府

原文章由 shalala1997 於 08-11-15 22:18 發表

我個仔BB時成日都jj發炎, 但淨搽葯膏之喎, 後尾割左包皮就冇再發炎.

阿B而家流血, 你睇下係咪擦損左表皮, 如果係表皮擦損, 就消毒傷口, 有消炎藥食緊, 應該唔會有事

但如果D血係尿道裡面流出黎, 就即刻去睇夜診la, ...

唔該哂你呀! 不過亞仔而家先係第一次發炎同埋佢冇發燒同唔係好痛. 因為佢而家成日都係到玩. 但係岩岩發覺佢流血. 咁係咪應該而家即刻去呀??

等待驗證會員

原文章由 可愛的天使 於 08-11-15 22:27 發表

唔該哂你呀! 不過亞仔而家先係第一次發炎同埋佢冇發燒同唔係好痛. 因為佢而家成日都係到玩. 但係岩岩發覺佢流血. 咁係咪應該而家即刻去呀??

拿, 我個仔果時jj發炎, 每次都係只搽葯膏咋, 但通常1-2日就完全好番, 但你個仔食左3日葯, 都只係消左一半腫, 而家仲流血添, 比著我, 我會求個安心, 睇過第二個醫生law, 費事心掛掛, 成晚冇得睡law

男爵府

原文章由 shalala1997 於 08-11-15 22:33 發表

拿, 我個仔果時jj發炎, 每次都係只搽葯膏咋, 但通常1-2日就完全好番, 但你個仔食左3日葯, 都只係消左一半腫, 而家仲流血添, 比著我, 我會求個安心, 睇過第二個醫生law, 費事心掛掛, 成晚冇得睡law ...

係知到而家去! 但係我想講話個醫生話搽葯膏係冇幫助架喎(佢重係兒科專科tim). 而家出去只有果d醫療中心咋. 不過都會照去,希望有幫助啦.....

禁止訪問

好媽媽勳章

等待驗證會員

, 搽葯膏冇用? 我個仔咁多次都係淨搽葯膏咋喎, 但真係搽好左喎, 從來jj發炎都冇食過抗生素, 連葯水都冇飲過喎

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

你唔好去個D醫療中心啦,個D醫生唔得架。唔好慳個小小,你帶呀仔去私家醫院門診啦。記得帶埋D藥呀。

首頁

尾頁

跳至