烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Primada 寶康達快速智能煲

請問有冇人買了這個快速智能煲(等同壓力煲,不過是用電的)
好不好用呢?

洋房

我都想知,有冇人介紹 ?

大宅

我都想知, 我想問下同樂x牌既紫砂湯煲比較, 邊隻好d??

原文章由 Mandy23 於 04-4-29 12:43 發表
請問有冇人買了這個快速智能煲(等同壓力煲,不過是用電的)
好不好用呢?
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

14/5/2006: 3.30kg (birth)
14/6/2006: 4.34kg (1 month)
20/7/2006: 5.58kg (2 month)
25/8/2006: 6.41kg (3 month)
16/11/2006: 7.5kg (6 month)

公爵府

畀面勳章

原文章由 carriechan 於 08-10-6 13:31 發表
我都想知, 我想問下同樂x牌既紫砂湯煲比較, 邊隻好d??

我買咗唔夠一個月,隔日煲湯,因為送多一個內膽,有時會煲涼茶,好方便,又夠味,我買咗個8L,因為放埋材料,只可以放3-4L水

大宅

想問下你係買左邊個呢? 樂x牌定 primada?

原文章由 Debbie媽 於 08-10-6 21:47 發表
我買咗唔夠一個月,隔日煲湯,因為送多一個內膽,有時會煲涼茶,好方便,又夠味,我買咗個8L,因為放埋材料,只可以放3-4L水
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

公爵府

畀面勳章

原文章由 carriechan 於 08-10-14 09:24 發表
想問下你係買左邊個呢? 樂x牌定 primada?

primada

大宅

回覆 #1 Debbie媽 的文章

但係我想問下煲湯係咪用紫砂湯煲好d? 我成日驚d金屬會同d湯(材料)起d化學作用

同埋有無媽咪用緊樂x牌, 煲湯會唔會好耐先煲好?

公爵府

畀面勳章

原文章由 carriechan 於 08-10-14 13:35 發表
但係我想問下煲湯係咪用紫砂湯煲好d? 我成日驚d金屬會同d湯(材料)起d化學作用

同埋有無媽咪用緊樂x牌, 煲湯會唔會好耐先煲好?

我本身煲開老火湯,老火湯比較濃,而哩個煲煲d湯比較清同無咁油

男爵府

我用咗primada 依個煲好耐
ok吖

或者可以參考吓
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=846360&extra=page%3D1&page=1

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1259111&extra=&page=2

[ 本文章最後由 秋風 於 08-10-16 11:49 編輯 ]

禁止訪問

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我考慮緊買5L定3Lar,因為我朋友之前買咗5L佢話好好用,搞到我都心動tim 不過幾心動都好我會等工展會嗰時先買ga,到時有示範之餘仲有車仔送ar

大宅

原文章由 豬豬822 於 08-11-8 10:37 發表
我考慮緊買5L定3Lar,因為我朋友之前買咗5L佢話好好用,搞到我都心動tim 不過幾心動都好我會等工展會嗰時先買ga,到時有示範之餘仲有車仔送ar ...

我就買咗 8 L, 因為預大好過預細, 好似我而家煲湯有時
料多就唔係好夠大 (我一家 3 口用) , 而且價錢差唔遠 !

大宅

原文章由 evon688 於 08-11-9 16:57 發表

我就買咗 8 L, 因為預大好過預細, 好似我而家煲湯有時
料多就唔係好夠大 (我一家 3 口用) , 而且價錢差唔遠 !

我都想買,
但想問吓, 8L 及 5L 價錢多少?
同埋去 永安 / 吉之島 邊間平D呢?
麻煩晒.....請提供料????

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 ELING 於 08-11-10 12:06 發表

我都想買,

若果妳唔趕住用ga話,08年12月13日至09年1月4日就有工展會,妳到時可以睇清示範至買都唔遲

大宅

原文章由 ELING 於 08-11-10 12:06 發表

我都想買,

我9月份係荃灣千色店買 $1688 再有 95折 =$1603.5

大宅

原文章由 evon688 於 08-11-10 23:05 發表

我9月份係荃灣千色店買 $1688 再有 95折 =$1603.5

昨晚去一田見到個煲,
八公升 $1688. 再無拆,但送多一個胆,
原本都想買,但個SALES 不太友善,
所以無買到,
其實 大家話...
現價,抵唔扺買呢?????

大宅

Primada寶康達豆漿機,有無人買左,好唔好用呀??

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我唔記得早一個月定兩個月係上水街邊有推廣,果個人話公司掟唔知幾多個煲出黎,每個減$500(得5L同6L),我見有娥姐個樣,個價錢又好抵$798/6L,無嘢送,買咗一個,但之後去到D百貨公司,發覺個樣原全唔同,都唔知係轉咗款定假嘢 ,不過佢又OK喎,anyway,如果呢個煲壞咗,我都會去大公司買返個,因為岩晒我呢d懶人 ,早排係千色見到有內膽配$2XX,想買返個

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 kayingivy 於 08-11-17 17:37 發表
我唔記得早一個月定兩個月係上水街邊有推廣,果個人話公司掟唔知幾多個煲出黎,每個減$500(得5L同6L),我見有娥姐個樣,個價錢又好抵$798/6L,無嘢送,買咗一個,但之後去到D百貨公司,發覺個樣原全唔同,都唔知係轉咗款定假嘢 ,不 ...

上次係吉x島問左個sales 啦, 佢話個隻係舊款, 同埋得一個膽, 佢計埋比我睇, 一個煲+2個膽都唔係貴舊款好多, 所以如果我買, 我會去大公司買囉, 有保障丫ma!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 mclam 於 08-11-17 18:33 發表

上次係吉x島問左個sales 啦, 佢話個隻係舊款, 同埋得一個膽, 佢計埋比我睇, 一個煲+2個膽都唔係貴舊款好多, 所以如果我買, 我會去大公司買囉, 有保障丫ma!! ...

我未用過唔知好唔好用(雖然一直想買,但$800唔使咪買黎試下囉,好在C6都話個煲OK,咁真係壞咗先買個8L都唔怕

首頁

尾頁

跳至