跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個仔讀梗良景幼兒園Nursery,學校諗住我個仔會直升上去讀K1.所以從冇提及升K1嘅事.其實我諗住比佢讀一年跟住就轉去兆康田家炳,點知我又大曚 又冇留意09年招生時間攪到而家想佢讀嗰D學校已經收哂生! 而家都唔知點算好,請問各位媽媽有咩方法打救我呀?我真係失敗,連累呀仔呢一世TIM!!!!

子爵府

畀面勳章

回覆 #1 yanmusic 的文章

我諗唯有俾bb 起良景幼兒園講一年K 1 先囉
出年K2先轉校~~唔知有冇更好辦法

複式洋房

回覆 #2 yanau 的文章

我都有咁諗過,但係田家炳又有09年k1升上k2,可能到時都係冇位比我轉校woo?
同埋仲有一樣最重要問題?到時亞仔響良景讀2年,跟住又轉去另一間讀,會唔會唔慣呢?定還是細路仔會好快習慣呢?

男爵府

你可以去你心儀的學校問下, 同佢地講你的情況, 留底記錄, may be有d交左留位費又唔讀ge 學位剩, 咁到時可能會通知你, 不過可能會到差不多開學的時間先知, 所以你都要諗定萬一真是無學校時要點做...祝你好運!

原文章由 yanmusic 於 08-11-22 12:26 發表
我都有咁諗過,但係田家炳又有09年k1升上k2,可能到時都係冇位比我轉校woo?
同埋仲有一樣最重要問題?到時亞仔響良景讀2年,跟住又轉去另一間讀,會唔會唔慣呢?定還是細路仔會好快習慣呢? ...

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 yanmusic 於 08-11-22 12:03 發表
我個仔讀梗良景幼兒園Nursery,學校諗住我個仔會直升上去讀K1.所以從冇提及升K1嘅事.其實我諗住比佢讀一年跟住就轉去兆康田家炳,點知我又大曚 又冇留意09年招生時間攪到而家想佢讀嗰D學校已經收哂生! ...

千祈唔好俾自己咁大壓力. 其實都有唔少媽咪俾超過一間學校嘅留位費, 到時自然會放番d位出嚟. 我建議你首先選定幾間心儀嘅幼稚園, 逐間打去問話你冇留意遲咗報, 叫佢哋俾個機會你做waiting list. 到時呢間唔得咪嗰間囉. 我去一間好多人爭嘅幼稚園俾留位費時, 都見倒有小朋友即時面試即時俾錢, 可能係熟人或者下午班. 再唔係, 咪俾小朋友讀住下午班先, 少好多人爭, 比較容易有位.

大宅

原文章由 yanmusic 於 08-11-22 12:03 發表
我個仔讀梗良景幼兒園Nursery,學校諗住我個仔會直升上去讀K1.所以從冇提及升K1嘅事.其實我諗住比佢讀一年跟住就轉去兆康田家炳,點知我又大曚 又冇留意09年招生時間攪到而家想佢讀嗰D學校已經收哂生! ...

你好呀!你個仔係良景邊間幼兒園讀緊呀?我個仔係良景路德會讀緊N1半日,出年我就會去山景個間東華三院讀K1!

大宅

下午班實有位,你去問下先啦!
但上午斑你唔洗唸
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-144212-action-spacelist-type-blog

為健康請不要再吃大量農藥的大陸菜

複式洋房

原文章由 聰媽媽 於 08-11-23 13:21 發表

你好呀!你個仔係良景邊間幼兒園讀緊呀?我個仔係良景路德會讀緊N1半日,出年我就會去山景個間東華三院讀K1!

我亞仔係讀梗聖公會聖西門幼兒學校讀n班全日班!

首頁

尾頁

跳至