跳至

首頁

尾頁

大宅

最近我收到葵涌邨百合葵樓街坊投訴有人上門推銷電話補習服務
由於該電話補習社都兩年前葵涌邨入伙時,都有不少人質疑該電話補習社的質數及師資問題。
推銷員仲會話自己補習社係學校推薦佢地上來,但事實並非如此。

所以係度再一次提醒居民需要小心,但如果大家咁醒識上BB kingdom 被佢地呃的機會都唔大,但希望你都幫手通知你地的左右鄰居,提醒他們小心d呢!

如果不幸有事主係咁的話,請佢地搵我地或消委會投訴呢!
雖然追到錢的機會就微d,但希望令佢地早d 收山唔好呃人!

消委會地址:
荃灣大河道60號雅麗珊社區服務中心1樓105室
為弱勢出聲、為勞工出頭、為貧者出力、為民主奮鬥期望最好、接受最差!

男爵府

係暑假時我都有過咁既人上門,佢話係學校轉介,但佢up得出我個仔個名,不過我都拒絕咗佢

大宅

佢地有兩個方法去拿小朋友的資料:
1. 小朋友係公園玩時,同佢地玩/同佢地傾計知道他們的個人資料
2. 透過問卷調查,早一段時間做完問卷調查後,再於一兩個星期後再上門。
原文章由 溫柔 於 08-11-27 00:33 發表
係暑假時我都有過咁既人上門,佢話係學校轉介,但佢up得出我個仔個名,不過我都拒絕咗佢
為弱勢出聲、為勞工出頭、為貧者出力、為民主奮鬥期望最好、接受最差!

男爵府

1. 小朋友係公園玩時,同佢地玩/同佢地傾計知道他們的個人資料

我個仔從來都唔去公園玩

2. 透過問卷調查,早一段時間做完問卷調查後,再於一兩個星期後再上門。

我好似無做過D類似既調查

睇嚟我都係要同學校求証下先得,如果唔關學校事,下次我唸都係報警!

大宅

有些葵涌邨附近的學校之前都發過通告,話絶對唔會俾資料補習社的,所以如果d推銷員咁講,報警都可以嚇走佢地的!
原文章由 溫柔 於 08-11-27 19:01 發表

我個仔從來都唔去公園玩

我好似無做過D類似既調 ...

首頁

尾頁

跳至