夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我老公會:

-係我臨瞓先幫我擦lotion(手同腳)
-我睇電視時幫我按小腿
-朝早叫我起身時比件外套我著
-日日問我聽日食咩嘢味的麵包(花生醬/牛油/火腿)

仲有d唔記得lu!

我老公係一個好悶的人,但佢成日會為我做D好小事,
所以我成日都覺得自己好幸福!

一齊諗下你老公為自己做的小事喇!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

好幸福ar

恭喜你

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

嘻嘻, 我老公都有:
-朝早叫我起身時比件外套我著
-朝早斟定杯暖水俾我飲
-日日問我聽日食咩嘢味的麵包(豬仔包/麥包/椰絲包)
-每個禮拜煲湯俾我飲

男爵府

你哋老公都好識撈 你哋啱啱結婚幾耐

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

原文章由 dondoonbb 於 08-11-28 17:07 發表
你哋老公都好識撈 你哋啱啱結婚幾耐

結婚差不多6年喇.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

好曬呀
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

老公食饭会夹送比我食
饮水会帮我拎开盖
帮我绑鞋带

複式洋房

尋晚同c6出街食飯,食完之後散下步,行行下有d凍。

我拎住手袋,佢拎住公事包,跟住又買左袋野,佢拎。佢用一隻手拎公事包同袋野,另一隻手拖住我。

突然間,佢同我講,"俾我拎",我心諗:下?俾手袋你拎,呢個係一個絕對女人款既手袋,仲係紅色,男人拎唔係咁好。但係,佢d語氣好命令式,於是我俾左佢拎。

跟住,佢又"命令"我,"將隻手放入袋"。

我即時明白佢既心意,因為我對手成日都好凍,佢一隻手俾暖我,另一隻叫我放入褸袋。

之但係,過左一陣,我同佢講,我好欣賞佢咁做,佢又玩野,話,"我係叫你將隻手放入我"春"袋呀!"

男爵府

BK Milk勳章

My C6

My Husband holds my hand every night when we go to sleep.
After I have BB ...When I need to go to toilet in the mid-night.He will go and wait with me. He said he scared I have any accident during the time.
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

男爵府

原文章由 RafiMama 於 08-11-28 15:59 發表

我老公係一個好悶的人,但佢成日會為我做D好小 ...

ME TOO~~~

佢會...
切生果同搣橙(晚晚)比我食
幫我com被
沖茶比我兼定時加熱水
驚我肚餓會買定d小食麵包

仲有好多
雖然佢係木d,但我好願意一直與他生活終老...

男爵府

- 半夜我腳抽筋,老公會幫我按摩按到抽完為止;

- 愛愛完老公會沖茶比我;

- 我病時老公會較定鬧鐘,提佢自己斟水餵我食藥; 又會煮d腍到一pat 超難食既通粉比我食;

- 街上有水氹老公會抱我過去; 遇著修路,會用手掩住我雙耳; 突然落雨,老公會用手遮住我個頭 (依個有少少傻!);

- 去旅行等車時我腳攰,老公會蹲低"扮椅"比我坐...(不過依個要喺外國先會做! 因為冇人識佢...)

不過我最感激老公既係...有次我洗完頭,把梳cake 住咗後面既頭髮,解咗好鬼耐都解唔到...老公當時未返,所以把梳就咁吊咗喺個頭到幾粒鐘...mouth: 老公返到來用咗半個鐘幫我逐條頭髮解返開! 我唸就算係我媽咪,都會叫我落街剪咗佢~~~

大宅

大家都好幸福呀~有老公錫錫~

子爵府

今日係我結婚一周年紀念日,剛剛睇到呢度,我都要留個言,讚下我個老公先!
出街我成日都唔拎外套,一凍老公就會俾自己果件我著
天氣凍,佢專登去買個'差'電暖蛋俾我用
夜晚會幫我蓋被
我腳痛腰痛會幫我按摩
會幫我拎哂d野
去camp佢會拎哂所有野,我只是拎自己嘅衫
會突然攬住我同我講老婆我愛你~哈哈~仲有好多

今晚已經去左食buffet慶祝,明天會去camp~仲有收左兩份禮物lu
多謝你呀!!希望你會成日都咁錫我啦~呵呵

大宅

真令人羨慕

男爵府

BK Milk勳章

嘩, 你地老公對你地咁好, 真係好冧呀...

我老公通常只口花花, 有時做D嘢都幾冧既...
成日講點解成十年, 你個樣都仲係十八歲咁
有時會突然攬住我, 同我講好彩識到我
我成日甩鞋帶, 一日可以甩幾次, 最初佢會教我绑鞋帶...之後就會直接幫我綁. 係街都係咁, 直到現家我都覺得唔係咁好睇, 但又好冧喎...
幫我洗contact lenses...
我唔識"汁"屋, 通常係佢"汁"

複式洋房

原文章由 mkt 於 08-11-28 23:30 發表
大家都好幸福呀~有老公錫錫~

多謝大家讚賞我老公! 我尋日SEND 咗呢條LINK
比我老公睇,佢好開心仲話我地一家都要好幸福咁添!

其實我有好多朋友都會呻自己老公点点点!
我老公都一樣有好多缺点,但我鍾意成日諗
佢都會為我做好多野,所以好少會因為佢D
缺点而唔開心!

我都會為佢做D嘢架,一齊付出,你冧下我我冧下你
咁就一世架啦!

-幫佢洗頭+按頭
-清潔耳仔
-做佢私人秘書,佢唔想做or怕煩的事都比我做

男爵府

原文章由 RafiMama 於 08-11-29 11:09 發表

其實我有好多朋友都會呻自己老公点点点!
我老公都一樣有好多缺点,但我鍾意成日諗
佢都會為我做好多野

正面思想好重要,人人都有缺點,但有好處比人讚吓係好開心ge事

子爵府

係呀,好令人羨慕。
你地所說的任何一樣,我老公都冇,有D唔開心呀 。
原文章由 wendysnoopy 於 08-11-29 10:57 發表
真令人羨慕

別墅

每個人既性格都唔同, 唔需要羨慕人地.... 可能你未發掘到啫,
我老公都係一個幾老土既人... 唔識浪漫... 我生日永遠係叫我自己揀..... 唔會比驚喜我, 但係...

每朝會幫我較定鬧鐘比我起身
唔駛我洗碗
煮埋飯
夜晚幫我冚被
幫我"鏈" 腳 (因為我成日腳痛 )
............
雖然我地結左婚已經 21 年 ...... 個大仔都 20 歲喇 .... 佢依然好鬼痴纏 ......

原文章由 ill 於 08-11-29 14:19 發表
係呀,好令人羨慕。
你地所說的任何一樣,我老公都冇,有D唔開心呀 。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

羨慕死人

首頁

尾頁

跳至