母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

屋企人成日都話6個月 d人奶唔夠營養比bb, 可以介奶, 轉飲奶粉啦 , 係唔係呀?
其實我而家已經比粥仔佢食啦, 但每次都唔係食好多.
各位, 可唔可以比d意見我呀? thanks

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 rita2008 於 08-11-29 02:18 發表
屋企人成日都話6個月 d人奶唔夠營養比bb, 可以介奶, 轉飲奶粉啦 , 係唔係呀?
其實我而家已經比粥仔佢食啦, 但每次都唔係食好多.
各位, 可唔可以比d意見我呀? thanks ...

人奶0既營養冇限期0架喎, 點會話到6個月就唔夠營養, 只不過bb可以食固體食物, 對奶0既需求少0左, 咁繼唔繼續比人奶佢食就你自己決定咯

戒奶又叫食奶粉, 即係唔係戒奶....

bb 0岩0岩開始食固體, 唔會食得多0架, 奶都仲係主要食糧

大宅

你bb現在已經要食粥仔, 又將要試食好多唔同類型的食物, 如果你現在又要轉食奶粉, 佢會一時間食好多新0野, 所以都係繼續餵啦, 佢已經可以粥仔, 對奶的需要都少d啦.

我囡囡都係6個月, 現在就試食糊仔, 都唔可以代替到一餐. 唔知道幾時才可以餵少一餐奶.

複式洋房

健康院話breast milk can feed till 2 years old,it include all the nutrition provided by milk powder is included in breast milk , so can keep feed baby by breast milk if you want.

Surely , after 6 mounth , need to mix with other solid food.

禁止訪問

大宅

多謝你地既意見 . thanks.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊