自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日我同個囡(15個月大)去旺角新世紀睇衫仔,入到舖頭突然有個細路女(2-3歲)走過我個囡bb車前,起初我意為佢只係想同我個囡玩,無多加留意!當時我個女緊覺,個細路突然係我個囡耳邊大嗌,嚇到我個囡大喊,更加意想不到,就係佢突然吐口水到我個囡面上,我來不及反應,只問一句你做咩吐口水?突然有個操大陸口音女人抱開個細路女,鬧我禁大聲整喊佢果女!我話佢個女用口水吐我個女,佢話果果細路都係噤好正常!嬲到我爆炸!嬲到我爆炸!話我歧視都噤話!以後唔比個女同d大陸x玩!

禁止訪問

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

痴線架~~
俾我實鬧爆佢~~

大宅

好媽媽勳章

我一定要佢講對唔住~!!

大宅

我都係會鬧爆佢呀~~~

大宅

原文章由 karenchan1981 於 08-11-29 10:24 發表
我都係會鬧爆佢呀~~~

我都一樣

侯爵府

畀面勳章

小喇叭..........諗起都想兜把星佢

子爵府

d大6人係用另類手法教小朋友架, 我有時一見到d大6人就抱住囡囡走先, 有咩事時費事自己蝕抵

大宅

醒目開學勳章

唔係話歧視, 好多大陸人都鍾意隨地吐痰, 大人係咁做, d小朋友咪有樣學樣囉,
有個咁既呀媽, 呢個小朋友都好可憐呀!
我都會鬧爆佢囉!!!

洋房

由我個囡bb的時候,所有陌生人一開始同我個囡玩,我會立刻放下手上的嘢,睇實佢,如個是小朋友 想同我個囡玩, 我會蹲下去企係個小朋友隔離望實, 有咩事我可以立刻用手"黨"住,or 喝佢.

因為bb細唔識保護自己,所以父母一定要望實d.

唔好話外人, 自己人都要睇實, 我奶奶係我個囡8個月的時候,俾我見到佢想俾8仙果我個囡食,我立刻話我奶奶.

我個囡又試個俾佢表哥插眼, 我喝佢都呢唔切,我個囡隻眼紅晒,但是表哥個阿媽係同一間屋都唔知佢個仔插我個女隻眼.

我個囡依家2歲,返nursery我都開始教佢要保護自己,如果有小朋友想插眼,要大叫and話俾老師知

子爵府

有次响商場搭lift,人已經多,當時我bb瞓緊並落左帳篷,跟住一家四口兩大兩細入嚟,個細佬仔突然出手大力推我bb架車,擋都擋唔住!跟住我地用手護住架bb車,叫個細路唔好推,叫個大人睇實個仔.點知個大人唔理我地,當睇唔到!我咪繼續話佢地囉,話佢地無家教,咁既人都有!呢家生番,都係大陸人!下次人多,我都唔會入lift住!

原文章由 grace0734 於 08-11-29 02:48 發表
今日我同個囡(15個月大)去旺角新世紀睇衫仔,入到舖頭突然有個細路女(2-3歲)走過我個囡bb車前,起初我意為佢只係想同我個囡玩,無多加留意!當時我個女緊覺,個細路突然係我個囡耳邊大嗌,嚇到我個囡大喊,更加意想不到,就係佢突 ...

子爵府

d人真係有問題....

大宅

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我一定鬧到佢連自己姓乜都唔知

子爵府

2024年龍年勳章

原文章由 Pooh529 於 08-11-29 11:38 發表
一見到d大6人就抱住囡囡走先, 有咩事時費事自己蝕抵

我都係咁

禁止訪問

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

原文章由 cherry小石川 於 08-11-29 13:59 發表
我一定鬧到佢連自己姓乜都唔知

點止呀
鬧到佢連自己起邊都唔知tim呀

大宅

比我就嚇下佢, 叫佢唔好走, 我要報警, 1.佢個女隨地吐口水, 2.我懷疑 bb 嚇親 & 口水有病毒, 我要帶 bb 去醫院驗.

呢 d 人唔嚇佢唔得, 都唔知咩叫做身教.
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

別墅

原文章由 cat.siu 於 08-11-30 00:49 發表
比我就嚇下佢, 叫佢唔好走, 我要報警, 1.佢個女隨地吐口水, 2.我懷疑 bb 嚇親 & 口水有病毒, 我要帶 bb 去醫院驗.

呢 d 人唔嚇佢唔得, 都唔知咩叫做身教. ...

同意, 我會加告佢人身攻擊, 受到不必要的傷害!!!!
而家出街見好多人都SHORT呀~~~小心~~~好多"精神"有病!!!

別墅

例如:我開緊門比個女入, 突然有個人飛入來, 差些撞倒我個女, 大佬, 係唔係痴線架!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

男爵府

真係好恐怖呀!

首頁

尾頁

跳至