懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

話驚BB小氣 , 係味真架
誠意推介 : [fly]蘆薈啫喱[/fly]
~~~介傷/燙傷 ~~ 一塗上即
" 掂 "  yeah vv

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

大宅

原文章由 joeywongmy 於 08-12-1 09:53 發表

同埋兩單喜事都係會相沖

不過
呢d野你如果信既咪有囉
唔信既都無問題

我自己有左既時候都有去飲
不過我就問準左我屋企人
同埋朋友囉
起碼知道兩家人都唔信我先會去
如果人地介意既就唔好去lu ...

唉其實我就唔係咁想去 , 但係條c6係咁叫我去 , 我都唔知點答佢好

公爵府

我係有左5星期同 11星期, 都分別去左2次飲, 本來 24星期都有一次, 不過個時見哂肚, 所以我冇去, 我覺得睇你自己迷唔迷信, 我就唔信呢d野, 所以2次既親戚同好朋友結婚都有去~

禁止訪問

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

我都有親戚今個月尾結婚,其實只要主人家唔介意就無問題,但月尾我已經陀了9個月,安全起見,老公就叫我唔好去。

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

回覆 #1 傲祺媽咪 的文章

我覺得係喜事來架,自已體力OK咪去囉.

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

um ... 其實, 你呢野, 你要問埋主人家介唔介意才去既

我果時駝住仔仔時, 都有去飲.... 我當時有問過主人家介唔介意既, 因為如果迷信, 係雙沖 (即係 你 及 對新人既事)

如果你唔想去, 你可以同你老公講, 有左 bb 唔應該參加人家既婚禮, 因為係雙沖, 對新人不好, 人地既父母會介意大肚婆出席

複式洋房

原文章由 傲祺媽咪 於 08-12-1 09:48 發表
話驚BB小氣 , 係味真架

唉哎! 我去左3次結婚酒喎! 黎緊重有一次呀!
Cheers,

張太太字

別墅

都唔怕既, 我結婚個時表姐都係有左, 大家都幾好呀而家

大宅

都唔洗問主人家啦 , 對新人都唔曉呢d野 , 到時先算 ... 諗諗下到叔仔結婚時 , 會唔會叫我唔好去呢

複式洋房

我啱啱有咗8週時,我老公既舅父女結婚,我都不記得咗要避忌,到時先想起,但又冇辦法話要走,只好坐低食完....不過自己心中真係有哋驚驚哋..

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

其實我覺得唔關BB小唔小氣既問題。只係因為驚大肚婆去飲會好辛苦。因為可能要行出行入影下相,又驚會俾人撞到。另外,去飲食既野比較肥膩,驚食左會唔舒服。所以大肚婆最好唔好出席哩D宴會。

所以如果大肚要去飲,最好同主人家講聲先。因為如果到時俾人撞親,或者飲完之後唔舒服。要人地擔心就唔好啦。始終人地都係扮囍事。

大宅

我由有左到而家就黎8個月
都去左6-7次飲
今個月仲有兩次

禁止發言

首頁

尾頁

跳至