自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

睛靈勳章

子爵府

老豆5開股票帖, 轉開新聞帖....

侯爵府

我覺得好無良囉!

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唉...
其實泰國亂左咁耐, 都唔明點解仲要去
去到冇機返黎又怨政府唔包機接佢地
有少少似8號風球都死去滑水/衝浪個d, 出左事又要人救
但當然冒死玩命呢d黑人憎好多啦

子爵府

原文章由 siusum 於 08-12-1 10:49 發表
唉...
但當然冒死玩命呢d黑人憎好多啦 ...

我都係咁唸, 而家bk都有啲人重係講緊新年會去bkk架, 我真係5明, 自己條命5緊要得过其他野咩....

水晶宮

中國都包到機, 連澳門都包到機
唔明點解港府話做唔到
尋日見那條友皮笑肉不笑既樣 (SORRY, 我唔應該以貌取人, 但....) 出黎做press conference, 想打巴佢, 如果佢有親友或者另一高官係滯留既, 我相信港府唔會咁慢吞吞囉

水晶宮

原文章由 siusum 於 08-12-1 10:49 發表
唉...

咁又未必估計到d 人去到封機場咁大件事
兩者不能相提並論既
去印度都估唔到有恐襲啦

大宅

原文章由 上校車 於 08-12-1 10:50 發表
中國都包到機, 連澳門都包到機
唔明點解港府話做唔到
尋日見那條友皮笑肉不笑既樣 (SORRY, 我唔應該以貌取人, 但....) 出黎做press conference, 想打巴佢, 如果佢有親友或者另一高官係滯留既, 我相信港府唔會咁慢吞 ...

系喎...估五到中國都包機接d滯留中國公民~~~唯獨香港做五到

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一係就發生左事先黎開始做野,從來唔會未雨綢繆!一係就發左生事都唔做野,論廢柴,香港政府永遠都係第一位!!!

禁止訪問

水晶宮

香港正苦成日應做唔做、應洗唔洗,反而浪費D儲備去養懶人、養D廢高官,我對香港正苦真係徹底失望

水晶宮

好媽媽勳章

argee
原文章由 sandylaw 於 08-12-1 10:55 發表
香港正苦成日應做唔做、應洗唔洗,反而浪費D儲備去養懶人、養D廢高官,我對香港正苦真係徹底失望

伯爵府

Exactly!

原文章由 臭八婆 於 08-12-1 10:54 發表

可能保安局副秘書發現旅客名單當中,
不乏過百名已離婚拿取綜援夫婦,出雙糧不懼海嘯衝擊下,雙
雙到泰國旅行重拾舊歡,到時比記者踢爆引起公憤咪重大鑊 ...

男爵府

你D回帖一直咁幽默,搞笑, 在看bad news時都會笑左出来。

而且好有point.
原文章由 臭八婆 於 08-12-1 10:54 發表

可能保安局副秘書發現旅客名單當中,
不乏過百名已離婚拿取綜援夫婦,出雙糧不懼海嘯衝擊下,雙
雙到泰國旅行重拾舊歡,到時比記者踢爆引起公憤咪重大鑊 ...

禁止訪問

水晶宮

唉...

咪就係...我大佬之前都响泰國度公幹成年,八月都拿拿臨番HK,佢一番到HK,過咗幾日報紙都已經講到泰國已經好亂,D人當街見人就追住黎打,打到爆哂缸,亂咗咁多個月,D人都仲去,又真係有點兒那個噃....

但港府呢鑊唔包機接走D港人,又離譜囉!係咪嫌香港幾百萬人口太多人太迫,由得滯留港人繼續留响泰國自生自滅,真係唔好彩發生意外死咁幾個當係減少下香港地D人口咁呢... 諗極都唔明港府仲顧慮D乜...錢?定係咩先?!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁
12345...7

尾頁

跳至