想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有無好的溫的度計介紹﹖謝謝﹗

大宅

Terumo婦科電子體溫計
我昨日在Meka買, 而我是會員, 折扣後$153
Hope dream come true! BB I LOVE U!

子爵府

好媽媽勳章

平呀
是探耳朵呀
普通溫度計 不 ok 呀

大宅

i use the normal silver temperate tube cost HK$6. Very accurate and easy to use.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

終於比我搵到小數點後2位的婦人用電子體溫計, 先施counter "Besmed"$65...

公爵府

原文章由 monmon123 於 08-12-1 13:50 發表
i use the normal silver temperate tube cost HK$6. Very accurate and easy to use.

如果用來check體溫變化來找排卵日,普通探熱針唔得架。我以前有支水銀既婦科探要$20。

公爵府

原文章由 piglet0529 於 08-12-1 14:08 發表
終於比我搵到小數點後2位的婦人用電子體溫計, 先施counter "Besmed"$65...

好平喎!

公爵府

原文章由 LamAlice 於 08-12-1 12:16 發表
Terumo婦科電子體溫計
我昨日在Meka買, 而我是會員, 折扣後$153

我都係用這一支。

公爵府

原文章由 叮噹小孩 於 08-12-1 13:45 發表
平呀
是探耳朵呀
普通溫度計 不 ok 呀

複式洋房

謝謝各位嘅留言,我都會Meka買番支先﹗

不過我啲M超唔準,都唔知等幾耐先Bingo﹗

複式洋房

我剛剛在Meka網站睇個Terumo婦科電子體溫計係耳探喎,係唔係都可以架﹖

大宅

原文章由 ume 於 08-12-1 14:19 發表

我都係用這一支。

made in Japan, 應該會好d
Hope dream come true! BB I LOVE U!

大宅

原文章由 seven77 於 08-12-1 14:34 發表
我剛剛在Meka網站睇個Terumo婦科電子體溫計係耳探喎,係唔係都可以架﹖

我買是探口的, 準確到小數位後兩個位,
不過, 你可以問sales 姐姐

男爵府

回覆 #11 seven77 的文章

口探嗰款會準啲

子爵府

好媽媽勳章

是呀
一定用婦科才 ok 呀
點算呀
buy 普通呀
是否要再buy 過呀

可不可以幫的buy 支呀

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 seven77 於 08-12-1 14:34 發表

網看過呀 但找不到此product 呀

複式洋房

我咁日去咗Meka一趟,原來有幾款探熱針,有小童用,婦人用,都有普通嘅。我買咗婦人用,係口探,小數點兩個位。因為我家姐係會員,所以買$153,係Made in Japan,除咗日文說明書,裏面重有香港代理嘅中文說明書,都幾好喎﹗
多謝LamAlice嘅留言,祝各位早日Bingo﹗

大宅

原文章由 seven77 於 08-12-2 09:20 發表
我咁日去咗Meka一趟,原來有幾款探熱針,有小童用,婦人用,都有普通嘅。我買咗婦人用,係口探,小數點兩個位。因為我家姐係會員,所以買$153,係Made in Japan,除咗日文說明書,裏面重有香港代理嘅中文說明書,都幾好喎﹗
多謝LamAlice嘅留 ...

請問邊度有meka丫

tks!

大宅

我都係用水銀針呀... 有時都會未醒哂咁量... 但我真係冇擔心過會咬斷枝針喎.. 點講都係玻璃, 訓覺時個人又咁放鬆和冇乜力, 點會咬爆呀?!

大宅

原文章由 seven77 於 08-12-2 09:20 發表
多謝LamAlice嘅留 ...

不用客氣!
你有沒有看盒有一本說明書"Basal Body Temperature Diary"?
入面有圖表, 可以記錄每日體溫, 好方便!
祝大家早日Bingo!

首頁

尾頁

跳至