自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

(明報)12月1日 星期一 13:05

港府宣布如獲泰國批准降落權,今日派包機接載滯泰港人,而兩名港人乘車往布吉時遇車禍,導致1死1傷

港人夫婦泰遇車禍1死1傷
(明報)12月1日 星期一 13:15

一對港人夫婦乘搭汽車,由泰國曼谷前往布吉,乘搭飛機返港,但不幸遇上車禍,導致1死1傷。

保安局常任秘書長張琼瑤表示,該對夫婦與另外4人,半夜乘搭航空公司安排的車,由曼谷趕往布吉乘搭飛機,但途中遇上車禍,丈夫死亡,太太受傷,情況穩定。

張琼瑤稱,入境處已派人前往,探望傷者,並代表政府,作出深切慰問。

http://iptv.i-cable.com/i-cableTV_1.php

[ 本文章最後由 Icy_babe 於 08-12-1 13:51 編輯 ]

禁止訪問

男爵府

原文章由 wm720915 於 08-12-1 13:24 發表
唉!政府終於肯做野啦

用人命換番嚟......

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

唉 , 始終都要有人死左先識做野 ...
呢個無能既政府 , 食屎啦...

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

之前又話而家開放o既係軍用機場, 飛機升降要得到泰國政府批准, 未得批准就算包機都冇用, 而家C咗人就急派包機, 即係之前講嗰啲全部係廢話藉口?

禁止發言

伯爵府

贊同~佢地根本就係度講大話 (我真係唔想爆粗),但真係頂唔住啦~~~~~~頂佢地個肺

原文章由 DoReMi媽媽 於 08-12-1 13:36 發表
之前又話而家開放o既係軍用機場, 飛機升降要得到泰國政府批准, 未得批准就算包機都冇用, 而家C咗人就急派包機, 即係之前講嗰啲全部係廢話藉口? ...
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

別墅

原文章由 wm720915 於 08-12-1 13:24 發表
唉!政府終於肯做野啦

有人出事咪做野囖,lei個真係"垃圾政府"

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

醒目開學勳章

一個不可以再用文字去形容的垃圾正苦。

大話連編,呀特首今次又唔泡頭,有鑊又縮埋了。
    日本有怕死的 "自慰隊"

大宅

由其他網fwd黎既 (講句公道話姐, 我又覺得政府衰唔哂):

http://hk.news.yahoo.com/article/080913/3/87dc.html
如果大家有睇開新聞o既話
香港政府已經一早係幾個月前
就差唔多隔幾天就叫港人如非必要,唔好前往泰國
去yahoo都搵到好多,尤其係11月頭,已經講過N次叫港人如非必要,唔好前往泰國
我純粹估下,會唔會而加d人貪平去泰國?以家自己有事
責任就推哂去政府到
你見到部份滯留旅客,好似要殺左曾蔭櫂咁
老老實實,作為一個旅行者
自己冇責任避免前往危險的地方嗎?
(讀過旅遊o既人,就一定知道)
唔通伊拉克打仗,你明知都照去
跟住有事又話香港政府唔做野?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

正苦................不知所為

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 ecec 於 08-12-1 14:19 發表
由其他網fwd黎既 (講句公道話姐, 我又覺得政府衰唔哂):

http://hk.news.yahoo.com/article/080913/3/87dc.html
就差唔多隔幾天就叫港人如非必要,唔好前往泰 ...

唔好講話政府由幾時開始叫人唔好去泰國丫..我早上星期睇新聞,新聞都有講呼譽d人唔好去...我睇左有關幾個topic..我覺得香港人變得好野蠻,仲有d人講唔好再怪去泰國既人,總話唔會有人估到會攪到咁大件事...點解香港人會變得咁不付責任..點解佢地拎幾千蚊去一個有危險既地方happy,跟住就要政府拎幾百萬出黎去包機? 如果政府無呼譽..我覺得政府有責任去咁做..但佢係咁叫,佢地又照去...去左有事,又鬧政府...都唔知講咩好.
我知我咁講一定俾人圍插..佢地去泰國係去玩..但呢單野真係由暑假已經開始,到呢幾排仲攪到去曼谷機場..講真,就算講泰國既人唔會對d遊客如何..去到機場封晒.無飛機返黎都死啦..有d野係自己有得選擇架

同埋今次同海嘯sars果單唔同...果次d人會係會聚集機場等消息...一有機果陣仲唔係局勢咁亂...咁就一定安排到港人返港,但依家d香港人係泰國既係分散晒架..加上佢地又未必識泰文,就算睇新聞都未必知香港有包機去接啦..唔通要香港政府再派專車去每一度都有香港人既地方接佢地去機場?

侯爵府

^^有緣能相聚,岩傾講兩句,岩笑揞住嘴,生活多樂趣^^

男爵府

點解香港政府成日要後知後覺

禁止訪問

珍珠宮

所以我咪覺得兩邊都唔抵幫囉(去公幹o既就真係未必係自願去o既),
當然明白軍用機場係有quota(cx or hk gov't, 係對方眼中都係"hk"), 呢d係外交o既野, 當然係同阿爺講, 由中央出馬,
唔應該煩阿爺時就去煩, 而家應該搵阿爺時就唔出聲。
而且又唔識公關, 尋日場press con仲唔係自殺之舉?

[ 本文章最後由 goat 於 08-12-1 16:02 編輯 ]

別墅

話到尾,總之個個部門嘟唔想揹野上身.
原文章由 Krystal 於 08-12-1 15:55 發表
點解香港政府成日要後知後覺

珊瑚宮

環保接龍勳章

鬼叫我地香港無牙力咩!!! 我地香港算係咩呀? 講句就會泰國政府就配合. 我估就算d所謂高官, 所謂特首出到面力爭都幫唔到香港d咩.
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

首頁

尾頁

跳至