自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

這款$499的海馬梳化床有冇人用緊? 好用, 舒服嗎?

我見打開時, 張床唔係好長, 好似要連埋原先的椅背位置先夠長訓一個人, 咁係咪即係用個椅背黎當枕頭訓, 唔可以另外放枕頭黎訓?? 咁會唔會好唔舒服架? 訓得多個椅背會唔會凹左??

另外le一款, 打開時有一節向地下方向的位置是縣空了的, 又好似怪怪地咁. 有冇人用緊呢? 用落有冇問題?

[ 本文章最後由 ioi 於 08-12-1 17:33 編輯 ]

水晶宮

海馬梳化床平就平啦,但成日坐既中間位置同邊位就好快凹晒.
因為阿囡出世,我丟左張好靚好鍾意既布藝梳化,諗住買張平平地既海馬來用,就算阿囡畫花晒,都無咁赤.
果然,佢依家係咁畫,話極都係靜雞雞畫花,然後仲要攞d野cover住,扮無野咁添!
因為只係幾百蚊張,所以諗住阿囡再大個d,定性啦,就換番張好d既.

伯爵府

原文章由 方方媽媽 於 08-12-1 17:44 發表
海馬梳化床平就平啦,但成日坐既中間位置同邊位就好快凹晒.
...

ic. 但係我三年前在實惠買的梳化床都有同樣問題, 我工人每晚都坐在一邊(近佢個衣櫃的一邊)梳頭吹頭講電話, 結果果邊又係凹晒, 用左兩年都掉左喇, 同埋工人話果張野瞓到個背脊好慶好熱咁話喎, 我諗果d乳膠張張都係咁. 之後工人寧願瞓一張只得兩吋厚的三摺床褥. 之後我地就換左子母床就掉埋le張床褥. 宜家換左第二個工人, 而細b就出世, 到時又要工人同細b一間房, 用番以前的方法, 工人訓梳化床, 所以要買過張囉.

實惠果張以前只賣唔知$399定$499, 宜家賣成$659, 好貴呀, 唔抵呀. 所以咪考慮海馬囉.

咁請問你係咪用緊海馬以上le兩款其中一款呀? 仲有d咩好同唔好用的地方? 係咪用埋椅背位置當枕頭架?

伯爵府

?? 俾下意見丫, 唔該!

洋房

海馬既梳化我有買過..... 8年前到家下都仲係無穿無爛
不過可能係少坐既關係 (成日係房打電腦.. 哈哈)
但都ok架 幾舒服, 我係買布藝sofa的

話時話, 海馬既野....... 家陣唔知喇好耐無買佢地既野
我訓緊既床褥都係海馬.......
10年前買.. 果陣都要$1400一張..... 我買左2張.....
訓到家陣.... 都無變型..... 勁!!!

唔知會唔會以前既用料會好d, 家陣既我就無買過, 無得比較

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我都買左梳化及3張床玉,,幾唔錯
因朋友介紹話好COME 用
暫時都十分好,,反而唔好去實惠同IKEA 到買,,好快玩完

大宅

畀面勳章

好快凹和爛.想清楚先買

子爵府

我用過第一張,用久了冇彈力,如可以買摺牀好過

子爵府

我係今年買咗張皮既梳化床
用咗4個月到
係接位既邊口爆晒
睇到入面d膠

大宅

回覆 #1 ioi 的文章

用過床褥ok!用咗多年都無變型。

伯爵府

oh... 綜合各位意見, 似乎海馬d床褥和梳化質素就ok, 但幾百蚊的梳化床就唔係好得喎... 咁我再諗下先, 可能買番實惠果張啦, 唯有...

摺床... 我又唔想用摺床呀, 因為有小朋友和bb在家, 驚佢地推跌張摺床整親呀.

thx for all replies!!

首頁

尾頁

跳至