懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 醒目開學勳章 畀面勳章

想同咁多位媽咪請教下呀
我9月份時第一次有bb...
不過之後做檢查因為胎有問題, 醫生話要放棄個bb...
係9月中時bb已經冇左....
我想知道做完流產手術之後, 要隔幾耐先可以食返,飲返涼野??
同埋應該應該食d咩調理返身體?? 有冇話幾時要開始食??
我上個月開始朝朝食白鳳丸, 有冇問題架??
同埋有冇d咩要注意架????

真係有好多野想問呀...麻煩哂咁多位

大宅

每個人體質唔同﹐我建議你睇中醫﹐醫師自然會就住你體質幫你調理。

其實如果你諗住想好快再有BB﹐就一直都唔好食涼野﹐涼野對女性子宮係唔太好﹐我之前睇個中醫都唔建議我食﹐其實都唔係太多野唔食得﹐詳細可以問醫生。

原文章由 wongpro 於 08-12-1 20:55 發表
想同咁多位媽咪請教下呀
我想知道做完流產手術之後, 要隔幾耐先可以食返,飲返涼野??
同埋應該應該食d咩調理返身體?? ...

別墅

係呀,睇中醫調理番身體先啦,千期唔好食寒涼野住呀
原文章由 wongpro 於 08-12-1 20:55 發表
想同咁多位媽咪請教下呀
同埋應該應該食d咩調理返身體?? ...

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 醒目開學勳章 畀面勳章

唔該哂呀~!!!
有冇d咩好既中醫可以介紹呀??因為我未睇過中醫...
我而家每個星期日同屋企人去酒樓都有飲茶...聽講茶都唔飲得, really??
同埋由有左bb到冇左再到而家, 我一直都有流牙血, 係咪有d咩問題架??
西醫話白鳳丸有害, 係唔係真架??

首頁

尾頁

跳至