懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

我以家有o左21週LA..........
點解以家個肚都唔係o甘現.............
我係咪唔正常呀?????

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

每個人都唔同, 唔出奇既, 咁你重左幾多? 我陀阿女個陣, 前後重左5磅咋, 個肚又係好細, 個陣成日去醫院照, 又量度個肚幾大, 都OK喎, 阿女出世有成7磅重

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

畀面勳章

唔見肚..但如果BB SIZE正常咪得咯
將來要收身都易D
我有同事係又高又瘦
佢大肚臨生個時
個肚都好似人地六~七個月咁咋
但佢個BB出世都有7磅幾
而佢自己二個月已經回復以往身形
唔知幾令人羨慕

男爵府

hashtag影視迷勳章

我依家27week~個肚都係35寸~
都係呢2個星期至開始大~
我21week果陣無人睇得出我大肚~~
size正常就okay啦!!

子爵府

原文章由 stkyo 於 08-12-2 07:35 發表
每個人都唔同, 唔出奇既, 咁你重左幾多? 我陀阿女個陣, 前後重左5磅咋, 個肚又係好細, 個陣成日去醫院照, 又量度個肚幾大, 都OK喎, 阿女出世有成7磅重

嘩! 前後重咗5lb 咋, 好堅喎.........點解可以咁gei......你而家幾多lb 呀?

公爵府

唔怕既, 因為我都係有左成 26week先見少少肚, 出街d人直頭唔知我係大肚婆, 而家 33week,個肚只係 33吋。
上星期去醫院做產檢, 醫生重問我係唔係 20week~

子爵府

最緊要係bb個size正常! 我幾想唔咁快見肚呀!學其他媽媽話, 修身易好多, 我到生嗰時個肚有成40幾吋...收到而家個仔七個幾月都仲係有個腩...好慘架!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我未有阿女個陣115磅, 臨生之前個晚磅先得120磅, 我陀住個陣基本上淨係個肚重左 個陣都好驚BB唔吸收, 所以我每日飲3-4支牛奶, 有時仲會加埋雞蛋煲黎飲, 我而家一定超過120磅, 因為我都生左好多年黎

我有朋友好瘦好細粒, 但係個肚好大, 醫生話佢羊水多, 有時仲要去醫院抽水添, 但係BB出世就好輕, 所以我諗每個人既肚大小都有不同, 最緊要係健康, 唔駛太過擔心

原文章由 maymycheung 於 08-12-2 10:43 發表

嘩! 前後重咗5lb 咋, 好堅喎.........點解可以咁gei......你而家幾多lb 呀?

大宅

你本身係唔係好瘦架,我未有bb前26-27吋腰,依家21w4d個肚已經35-36吋腰啦!

原文章由 幸福黃太太 於 08-12-2 11:22 發表
唔怕既, 因為我都係有左成 26week先見少少肚, 出街d人直頭唔知我係大肚婆, 而家 33week,個肚只係 33吋。
上星期去醫院做產檢, 醫生重問我係唔係 20week~

首頁

尾頁

跳至