自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

1年級旅行, 有父母同行, 你地會帶乜食物, 提供吓意見.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你就好啦, 有親子旅行, 我仔1月先去旅行, 又冇得親子, 下個月天氣可能重凍, 帶咩嘢食都會凍晒, 我依家都頭痛緊呀。

原文章由 HeiHei_Baby 於 08-12-2 12:34 發表
1年級旅行, 有父母同行, 你地會帶乜食物, 提供吓意見.

禁止發言

男爵府

我都有諗過帶壽司(不過唔係自己整, 諗住去元綠買), 但唔知壽司可唔可以隔夜呢? 第二朝又點處理返呢? 駛唔駛叮返熱定就咁凍食

原文章由 christy0604 於 08-12-2 13:22 發表

芝士火腿三文治

凍食都OK..

有心機既話可做: 壽司.....包青瓜/蟹柳/蛋/日本蘿蔔...

禁止發言

男爵府

ic, 其實我都好想自己整, 但一來唔識整, 二來要返工邊有時間呀!!! 我都好想整d獨一無二嘅壽司, 等佢d同學仔羨慕吓佢呀

原文章由 christy0604 於 08-12-2 13:32 發表

當然凍食...la...熱食怪怪咁......

加上除非保暖盒...唔係咩都凍晒la....

壽司係凍食ga....

我細個去旅行, 我mami次次都整..

其實係類似...太卷...加洲卷 咁果d...

d同學仔好羨慕我ga....

好多同學排隊同 ...

禁止發言

水晶宮

原文章由 BOSKERMA 於 08-12-2 13:07 發表
你就好啦, 有親子旅行, 我仔1月先去旅行, 又冇得親子, 下個月天氣可能重凍, 帶咩嘢食都會凍晒, 我依家都頭痛緊呀。

所以我舊年特登買左個暖壺比佢,因為佢12月臨放聖誕假前先去旅行,舊年勁凍呀,果日重落雨添。講返有咩食先,下層茄汁腸仔炒蝴蝶粉(蝴蝶粉早一晚先整熟,第2朝連腸仔粒用熱水淥一淥,隔水後落鑊加茄汁炒下就ok),上層有牛油粟米粒
(都係前一晚整熟左先,咁就好快搞掂佢愛心便當),重有樣唔記得左。用蝴蝶粉因為一粒粒容易吉住黎食。

禁止訪問

男爵府

你地d意見都好好, 我試吓整壽司, 但會唔會好`難整

水晶宮

原文章由 HeiHei_Baby 於 08-12-2 14:26 發表
你地d意見都好好, 我試吓整壽司, 但會唔會好`難整

可以整飯團,去吉之島買[飯素],煮好飯加d落去攪勻,用保鮮紙包住一d飯'練'實一種形狀,比定1兩包紙菜,食前包住就ok。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我囡囡下星期去學校旅行, 她和爸爸一起去, 因學校只可一個家長陪, 所以我和囝囝都無得去, 真失望 我現在都計劃緊整甚麼食物給她們 我C6話想吃雞脾, 可能再整三文治和帶水果, 或整白汁蝴蝶粉或意粉!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至