婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

侯爵府

好媽媽勳章

You are so luck!

原文章由 ybym 於 08-12-2 13:43 發表
岩岩lunch time, 我99打俾我,話佢今日會去我屋企攞野(我之前買左D野俾佢,叫左佢攞)。之後佢又好好咁話幫我買定D餸,問我想食咩,因為我放工買後唔到D咩。佢唔講錢既時候都幾好既~ ...

別墅

原文章由 ybym 於 08-12-2 13:43 發表
岩岩lunch time, 我99打俾我,話佢今日會去我屋企攞野(我之前買左D野俾佢,叫左佢攞)。之後佢又好好咁話幫我買定D餸,問我想食咩,因為我放工買後唔到D咩。佢唔講錢既時候都幾好既~ ...

咁我99都唔錯ka...
可能c6係"拉仔"la...
佢成日都怕c6唔做嘢...我會好辛苦...
雖然99唔會上去我屋企(因我地住得遠)
但每次去親99度...99都會買定好多嘢俾我地...
因為佢話怕我平日自己一個買會好重...
e+等c6攞...(買d我同c6鍾意食嘅嘢...)
佢知c6好懶...所以上星期日捉左我62車佢去我屋企...
因為佢buy左個煲同醋...(我三月中生)
次次去親99屋企食飯...佢一定會蒸fish我食...
哈哈...講真我真係覺得自己好lucky....
因為見到好多人都話同99相處唔到....
但我好采的是到現在為止都尚算不錯ar

大宅

回覆 #1 2on 的文章

me too

大宅

你地有咁好的奶奶一定要好好珍惜. 唔係個個都好似你地咁幸福!

男爵府

原文章由 2on 於 08-12-2 15:57 發表

咁我99都唔錯ka...
可能c6係"拉仔"la...
佢成日都怕c6唔做嘢...我會好辛苦...
雖然99唔會上去我屋企(因我地住得遠)
但每次去親99度...99都會買定好多嘢俾我地...
因為佢話怕我平日自己一個買會好重...
e+等 ...

2on,
恭喜你呀, 祝你明年牛仔/牛女出世順順利利呀....

大宅

男爵府

原文章由 ybym 於 08-12-3 09:15 發表
2on, 恭喜恭喜~~

我奶奶一時時好啦,有時佢都會激到我彈起,不過佢始終養到我C6咁大,我諗到呢一點又會對佢好返少少~

agree.....無勞都有功吖....

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我99都好好架. 每次我地去99屋企食飯, 佢都會買定好多生果俾我老公攞走. 我99唔識煮嘢食, 但我有咗bb後, 佢自己俾錢買燕窩學埋燉俾我食. 佢又唔會煩我, 結婚6年, 佢黎過我地屋企3次咁大把. 我好慶幸有個咁好嘅99架.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我99都對我好好,
每次去佢到都買定生果或者"口立濕"比我帶返屋企,
上星期除了生果仲有盒元貝添

[ 本文章最後由 littleangelyy 於 08-12-5 16:01 編輯 ]

大宅

你99咁咪好囉,, 做人實有着有唔着,,唔好放大個缺點嚟睇就大家都舒服啲!!

大宅

你地真係好幸福呀,有個咁識同你地諗既99
VANNA & BEVERLY i love u
My homepage is

http://www.baby-kingdom.com/?154716

別墅

我99.. 都吾錯.. 佢會買我鍾意食東西..不過只係鍾意同班親戚一起..(好多時要同佢班親戚吃飯.. 好煩)..不過就得就就啦...  

首頁

尾頁

跳至