婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

唉. 我真係唔明.點解大家關係要攪成咁. 女人雖然小氣. 覺得我地奪去佢個仔. 但都唔應該咁. 大家都係女人. 都明白大家. 點解做埋壞事咁恐怖. 好心寒.

佢話.以前佢奶奶點對佢. 佢一定唔會咁樣對返我.其實依家就係佢一個copy.佢點對佢奶奶. 我就點對返佢. 真係一個因果.

我地都將會/已經成為別人的媽媽. 也有機會做人奶奶. 其實多個"女"好多小左個仔. 我亞媽反而錫新抱多過自己個女. 仲有d過煩. 但從來都唔會比說話個新抱聽. 只要個仔開心. 就什麼都得. 點解?

大宅

原文章由 babe0621 於 08-12-2 11:17 發表
唉. 我真係唔明.點解大家關係要攪成咁. 女人雖然小氣. 覺得我地奪去佢個仔. 但都唔應該咁. 大家都係女人. 都明白大家. 點解做埋壞事咁恐怖. 好心寒.

佢話.以前佢奶奶點對佢. 佢一定唔會咁樣對返我.其實依家就係佢一 ...

呢D咪叫做講就,易做難.得把口囉~
我都怕自己將來會咁,所以希望到時仔仔唔好同我住~我唔想做D咁黑人憎嘅野出來><

大宅

原文章由 Cat1218 於 08-12-2 11:36 發表

呢D咪叫做講就,易做難.得把口囉~
我都怕自己將來會咁,所以希望到時仔仔唔好同我住~我唔想做D咁黑人憎嘅野出來>
]
我都好擔心依家陀個件係仔. 將來我一定受返哂. 唉

子爵府

其實我覺得咩都係相對既~除非果個人本身人格有問題咁就無野講喇~我覺得做人最緊要過得自己過得人~如果你覺得自己已經對佢算係好架喇~咁咪無問題囉~唔使理人地點睇架~!!你真係對果個人好~果個人係會知道既~!!咁樣就算第時你作為人99~對住個新抱有切身感受既時侯~都問心無愧唔使驚惡性因果喇~

珍珠宮

原文章由 babe0621 於 08-12-2 11:41 發表
]
我都好擔心依家陀個件係仔. 將來我一定受返哂. 唉

唔好擔心, 你會教好你既仔/女嘛.

我媽都係對呀嫂好好, 好仔不如好新抱, 多個女, 個仔都唔會唔理自己啦.

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

咦,咁似我嗰個嘅,成日話佢以前幾受氣,自己識得點做人家婆,結果咪又係 ......

大宅

原文章由 ivory0915 於 08-12-2 11:54 發表
咦,咁似我嗰個嘅,成日話佢以前幾受氣,自己識得點做人家婆,結果咪又係 ......

一樣喎. 講真.雖然唔係有錢人家出生. 叫做健康幸福的家庭長大.自問大小姐脾氣的我. 都已經好就佢..只係佢一開始睇唔起我. 覺得我配佢個仔唔起. 到現在到冇好日子過. 佢對佢細佬的女友個個都咁好. 過時過節約出來食飯. 有時仲一齊去旅行. 咁多年叫都冇叫過我. 當我不存在. 仲要一定要我c6一齊去. 留我一個係香港. 到我暗中出手幫過佢. 佢先叫彩下我. 但仍然睇我唔起. 有時真係忍唔住暗串佢. 又比c6鬧我. 忍得幾辛苦. 永遠都係返到屋企自己喊. c6又唔會安慰下我. 真係好鬼嬲. 依家叫佢做錯野. 我大條道理唔彩佢. 先叫開心d. 不過依家有左bb. 都係唔好理佢咁多. 唔係影響左個bb就唔好.

禁止發言

大宅

原文章由 christy0604 於 08-12-2 12:51 發表

yes, 我都希望仔仔學業/事業有成
最好就20歲左右出國見識下, 30歲左右先結婚,
婚後唔好同我住...

長大要自立, 知道佢生活好就夠la...

我都想...呵

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原文章由 babe0621 於 08-12-2 12:31 發表

一樣喎. 講真.雖然唔係有錢人家出生. 叫做健康幸福的家庭長大.自問大小姐脾氣的我. 都已經好就佢..只係佢一開始睇唔起我. 覺得我配佢個仔唔起. 到現在到冇好日子過. 佢對佢細佬的女友個個都咁好. 過時過節約出來食 ...

嘩,妳 c6 同我 c6 都幾似 wor,佢亞媽做嘅一切都係啱嘅,都係為我地好嘅,只係我小姐脾氣、唔識諗,佢亞媽就係個受氣家婆,p.s. 我 99 好好戲嘅,我自己又炮丈頸,絕少喺人面前流眼淚,只係有時真係 頂 頂 頂 唔順先自己喊,所以成日蝕晒章。

大宅

原文章由 ivory0915 於 08-12-2 13:46 發表

嘩,妳 c6 同我 c6 都幾似 wor,佢亞媽做嘅一切都係啱嘅,都係為我地好嘅,只係我小姐脾氣、唔識諗,佢亞媽就係個受氣家婆,p.s. 我 99 好好戲嘅,我自己又炮丈頸,絕少喺人面前流眼淚,只係有時真係 頂 頂 頂 唔順先自己喊,所以成日 ...

嘩, 我地真係幾似. 我都又頂唔住頸的人. 佢又係好好戲. 有時打來扮可憐. c6多野做唔得閒理佢. 佢就會send d 死亡 sms 比c6. 迫到佢要返屋企見佢. 幾利害下佢. 我都係冇鬼用. 唔識扮可憐.

男爵府

2018復活節勳章

原文章由 ivory0915 於 08-12-2 13:46 發表

嘩,妳 c6 同我 c6 都幾似 wor,佢亞媽做嘅一切都係啱嘅,都係為我地好嘅,只係我小姐脾氣、唔識諗,佢亞媽就係個受氣家婆,p.s. 我 99 好好戲嘅,我自己又炮丈頸,絕少喺人面前流眼淚,只係有時真係 頂 頂 頂 唔順先自己喊,所以成日 ...

妳99同我99一樣WOR, 不過佢D戲淨係我C6同62睇,
不過我99係文盲同爛賭, 無時候好似你99咁攪多花款.

大宅

原文章由 bubblew326 於 08-12-2 14:23 發表

妳99同我99一樣WOR, 不過佢D戲淨係我C6同62睇,
不過我99係文盲同爛賭, 無時候好似你99咁攪多花款.

所以更加唔明有讀過書. 應該知書識禮. 反而相反. 真係奇怪.

首頁

尾頁

跳至