家庭理財

跳至

首頁

尾頁

洋房

最無良是滙豐,帶頭裁員,樓市巳經下滑,又加按揭息,是否佢想整死香港至安樂。

大宅

原文章由 sagill 於 08-12-2 17:48 發表
最無良是滙豐,帶頭裁員,樓市巳經下滑,又加按揭息,是否佢想整死香港至安樂。

因為經濟唔好, 銀行無咩收入, 又唔可以再叫人投資甚麼基金呀或其他kill u later之類(因為好多人對銀行都失去信心或現在都係渣現金最好), 唯有靠加息來增長銀行的收入

別墅

原文章由 建男媽咪 於 08-12-2 20:42 發表

因為經濟唔好, 銀行無咩收入, 又唔可以再叫人投資甚麼基金呀或其他kill u later之類(因為好多人對銀行都失去信心或現在都係渣現金最好), 唯有靠加息來增長銀行的收入 ...

你果然有聽書, 兼好記性呢
對! HK Bank唔加息, 幾難從其他非利息收入揾$

大宅

原文章由 允祈爸爸 於 08-12-2 22:45 發表

你果然有聽書, 兼好記性呢
對! HK Bank唔加息, 幾難從其他非利息收入揾$

梗係啦, 我真係好向學架呢方面, 我唔想再做羊太呀

侯爵府

好媽媽勳章

I think the main point is that: You can't find P-3.xx interest rate (too low) in other countries ......... Which country can give you the interest rate less than 2% (borrow $)!!!!!

原文章由 sagill 於 08-12-2 17:48 發表

首頁

尾頁

跳至