懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想搵個好D既中醫安下胎,成日都聽到人地睇果D好勁,把脈就知你有左,有D仲知埋男定女,我睇果D次次都要我講先知有左,想問下有冇人可以介紹下,最好九龍區,唔該晒

等待驗證會員

遲興毅教授
葵芳新都會廣場2座2105室
預約電話:3528-0183(每個月首日開始接受下月的預約登記)

今次我懷孕,遲教授居功至偉 ,本來我睇教授針灸減肥,但他知我也有意思想生bb,他就送多兩針幫我針卵巢,結果一個月內就bingo。有左5周都唔知,因為我一向都唔準,跟住搵醫師幫我把脈諗住開藥調理經期,點知醫師話我有左,仲話埋bb個性別俾我聽,同今日我做oscar發現的結果一樣。

遲教授真係super堅,我起初都有飲佢開的安胎藥,令我沒有出現任何害喜的情況。本來我想再飲落去,但他說我沒事,無論中西藥也是少吃為妙,結果今次無開藥俾我了,只是叫我有不適時,才再去找他。

複式洋房

Sillyhp:
太好啦,我住係附近,噚日看到個媽咪因為產後補身,最後要換肝,我心驚驚哋,我想生baby前俾佢看下我既體質,同埋俾哋食補既建議.

原文章由 sillyhp 於 08-12-3 16:34 發表
遲興毅教授
葵芳新都會廣場2座2105室
預約電話:3528-0183(每個月首日開始接受下月的預約登記)

今次我懷孕,遲教授居功至偉 ,本來我睇教授針灸減肥,但他知我也有意思想生bb,他就送多兩針幫我針卵巢,結果一個 ...

複式洋房

我睇開惠 x 堂的中醫 ,我覺得佢好勁 ,第一次睇 / 每次睇首先都唔會講任何嘢 ,第一次睇佢我嘜都未講 , 佢第一句就問我有左幾多個月 ,之後一路睇佢 ,e 家有唔舒服都唔想睇西醫除非系產檢 ,西醫只知頭痛醫頭 ,... 我最後個次睇佢系冷親不停流鼻水 ,我問佢睇中醫定西醫好 d ,佢都好好話由我自己決定 ,不過中醫就可以同時幫我醫風寒及安胎 law ,另外 ,我老公有個 friend 話覺得佢地的葯材 靚 d 有效 d ,公司 medical 如有包 中醫仲 claim 到 tim ,佢地全部請廣州中醫大學畢業的醫師 ,我有個 friend 系 on list 註冊中醫 佢話廣州中醫大學畢業的系好 掂

男爵府

sillyhp,

唔該晒,不過個中醫真係要約好耐呀,而家要約到1月尾,不過都唔該晒你先。

newbb05,
可唔可以比你睇開個中醫既資料比我呀?我都pm左你。

大宅

我二星期之前流血入了急症, 西醫, 私家只叫我多休息, 但休息一個星期仍然有流粉紅和啡, 99叫我去試下中醫, 沒辦法下, 即管試下, 去了元朗看, 吃了4劑藥, 唔知甘橋定係D藥ok, 依家沒事

首頁

尾頁

跳至